Навчальна презентація з природознавтва "Карпати. Природа Карпат"

Про матеріал
Презентація з природознавства підготовлена відповідно до оновленої програми для 4 класу. Вона допоможе вчителеві віртуально помандрувати з учнями у чудовий і різноманітний світ цих гір та виконати декілька творчих завдань, які сприятимуть перевірці засвоєного матеріалу з данної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Карпати. Природа карпат. Природознавство

Номер слайду 2

Київ. ДНІПРОЧорнеморе. Азовськеморе??Повторення матеріалу

Номер слайду 3

ГОВЕРЛА2 061 м. Синевир. Найбільше озеро (7 га), що виникло у верхів’ї р. Тереблі. Воно лежить на висоті 990м, має глибину 24м. Розташоване серед високих (1500 м) хребтів Горган. Затиснуті між горами, покритими дрімучим ялиновим лісом, сріблом переливаються його води в погожий сонячний день, а надвечір воно стає зеленувато-сірим. Синь водного дзеркала, острівець (як зіниця ока), пухнасті смереки (вії) - все це надає озерові неповторної краси і привабливості.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Розміщення рослин залежно від висоти

Номер слайду 6

Гра «Відгадай, де я»

Номер слайду 7

Полонини

Номер слайду 8

Де живе він?В густих хащах. Там гуляє, там і спить,Своїх діток там ростить. Любить груші, мед, малину,Ловить часом і рибину. Та найбільше любить спати,Ляже в осінь, а встаєЛиш тоді, як весна настає. Він ікластий і сердитий,Дуже любить землю рити. Жолуді весь час шукаєЙ малюків смугастих має. В темнім лісі проживає, Довгий хвіст пухнастий має.Їй на місці не сидиться,Як зовуть її?Хто цей звір рогатий,Що рогами багатий?Тваринний світ Карпат

Номер слайду 9

Обери зайвеrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 10

Обери зайвеrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 11

Кросворд «Карпати». Щоб прочитати питання, натисніть на номер.1234567ляпбгкфсиневириицянаинркутерланаллельоаооиол. Рудий хижий звір, що живе в Карпатах. Хвойне дерево Карпат. Назва гірських луків у Карпатах. Птах, занесений до Червоної книги України, що гніздиться в Карпатах. Найвища вершина Українських Карпат. Кущ із червоними ягодами, який росте в Карпатах. Цінна риба, що водиться в Карпатських річках.

Номер слайду 12

Київ. ДНІПРОЧорнеморе. Азовськеморе??Українські Карпати

pptx
Додано
26 березня 2020
Переглядів
1701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку