Навчальний проект "Переваги і недоліки застосування електролізу в промисловості"

Про матеріал
Навчальний проект на тему: "Переваги і недоліки застосування електролізу в промисловості" з фізики, 11 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект на тему: Переваги і недоліки застосування електролізу в промисловості Учениці 11 класу Строганової Надії

Номер слайду 2

Мета: пояснити про переваги та недоліки електролізу в промисловості та навести приклади електролізу в різних галузях Короткий зміст: Електроліз-це…………………………………………................3 Електроліз широко застосовується в різних галузях промисловості………………………....4-7 Переваги і недоліки застосування електролізу в промисловості………………………………………………….…8 Висновок……………………………………………9 Використані джерела інформації……………….10

Номер слайду 3

Електроліз – це сукупність процесів виділення речовин на електролітах, які пов*язані з окисно-відновними реакціями. Електроліз є одним з найважливіших напрямків в електрохімії.

Номер слайду 4

Електроліз широко застосовується в різних галузях промисловості:-У хімічній промисловості електролізом одержують такі важливі продукти як хлор, надсірчану кислоту, органічні сполуки, хлорати й перхлорати, хімічно чисті водень, кисень, фтор і ряд інших коштовних продуктів.

Номер слайду 5

-У кольоровій металургії електроліз використовується для рафінування металів, для витягу металів з руд. До таких металів належать:алюміній, магній, цирконій, титан, уран, берилій і ряд інших металів.

Номер слайду 6

-застосовують у багатьох галузях машинобудування, радіотехніки, електронної, поліграфічної промисловості для нанесення тонких покриттів металів на поверхню виробів для додання декоративного виду, підвищення жаростійкості та металевих копій.

Номер слайду 7

- Важливою галуззю застосування електролізу є захист металів від корозії: при цьому електрохімічним методом на поверхню металевих виробів наноситься тонкий шар іншого металу (хрому, срібла, міді, нікелю, золота) стійкого до корозії.

Номер слайду 8

Переваги електролізу в промисловості:· одержання неорганічних речовин (водню, кисню, хлору, лугів і т.д.)· одержання металів (літій, натрій, калій, берилій, магній, цинк, алюміній, мідь і т.д.)· очищення металів (мідь, срібло,…)· одержання металевих сплавів· одержання гальванічних покриттів· обробка поверхонь металів (азотування, борірованіє, очищення)· одержання органічних речовин· електродіаліз і знесолення води· нанесення плівок за допомогою електрофорезу. Недоліки електролізу в промисловості: НЕМАЄ

Номер слайду 9

Висновок. Отже, електроліз-це сучасний процес, за якого виробляються метали та чисті речовини, очищаються стічні води, заряджаються акумулятори, покриваються та очищаються метали та отримуються точні рельєфні копії виробів. Актуальність електролізу пояснюється тим, що багато речовин одержують саме цим способом. Наприклад, такі метали як нікель, натрій, чистий водень і інші, одержують тільки за допомогою цього методу. Таким чином, ми переконалися, що електроліз відіграє важливу роли у різних галузях промисловості.

Номер слайду 10

Використані джерела інформації, а саме такі сайти:https://golubs.wordpress.com https://naurok.com.uababylibrarivolodymyrec.org.uaprosto-o-slognomsvitppt.com.uahttp://nasha-farba.com.ua

pptx
Додано
24 жовтня 2022
Переглядів
3411
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку