Навчальний проект "Складання характеристики виду за видовими критеріями"

Про матеріал
Навчальний проект "Складання характеристики виду за видовими критеріями" Критерії виду — ознаки подібності між особинами одного виду, а також ознаки, за допомогою яких один вид відрізняють від іншого. Видову самостійність певної групи особин установлюють за такими критеріями, як морфологічний, каріотипічний, фізіологічний, репродуктивний, біохімічний, географічний, екологічний.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Складання характеристики за видовими критеріями

Номер слайду 2

План:1. Морфологічний видовий критерій2. Фізіологічний видовий критерій3. Генетичний видовий критерій4. Географічний видовий критерій5. Екологічний видовий критерій

Номер слайду 3

Фенек. Лисиця звичайна

Номер слайду 4

Фізіологічний видовий критерій. У неволі лисиці живуть 20–25 років, тоді як у природі лише кілька років. Середня тривалість життя — 10-12 років.

Номер слайду 5

Генетичний видовий критерій. Фенек має 32 пари хромосом. Кількість хромосом - 34-36

Номер слайду 6

Географічний видовий критерій. Лисиця звичайна розповсюджена вельми широко: в Європі на всій території, Північній Африці (Єгипет та Алжир, Марокко, Північний Туніс), більшій частині Азії (аж до Північної Індії, Південного Китаю та Індокитаю), в Північній Америці від арктичної зони до північного узбережжя Мексиканської затоки. В Австралії лисиця була акліматизована і розповсюдилася на всьому континенті, за винятком деяких північних районів із вологим субекваторіальним кліматом. Лисиця трапляється від рівня моря до 4500 метрів. В Україні лисиця руда зустрічається по всій території.

Номер слайду 7

Географічний видовий критерій. Найчисленніша популяція фенеків мешкає в центральній Сахарі, хоча вони зустрічаються від північного Марокко до Синайського і Аравійського півостровів, а на півдні — до Нігера, Чаду і Судану. Фенек населяє піщані пустелі, де полюбляє триматися заростей трави і негустого чагарника, які надають йому укриття і їжу. Живе він у норах, які викопує сам; веде нічний спосіб життя. Фенеки широко поширені в піщаних пустелях і напівпустелях північної Африки і північного Синаю, але точна чисельність фенеків невідома, немає жодної детальної інформації стосовно кількості і статусу виду. В наш час фенеки мешкають на заповідних територіях в Алжирі, Єгипті, Лівії, Мавританії, Нігері і Тунісі.

Номер слайду 8

Екологічний видовий критерій. У всіх частинах свого ареалу лисиця віддає перевагу відкритій місцевості, а також районам, де наявні окремі гаї, переліски, а також пагорби та яри, особливо якщо взимку сніговий покрив в них є не занадто глибоким та пухким. Тому з усіх кліматичних зон найбільше лисиць живе в степовій та лісостеповій, а не в лісовій. Ареал

Номер слайду 9

Харчування

Номер слайду 10

Екологічний видовий критерій. Фенеки широко поширені в піщаних пустелях і напівпустелях. Ареал

Номер слайду 11

Харчування

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Машкіна Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Анциборова Вера
    Дякую за презентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. A A
    Дуже цікавий, і доступний для подання матеріал. Особливо сподобалось оформлення презентації
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 березня 2021
Переглядів
71150
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку