Найулюбленіші свята німців

Про матеріал
Найулюбленіші свята німців: опис святкування та традицій. Матеріали можуть бути використані під час опрацювання теми свята в будь - якому класі.....
Перегляд файлу

                     Святкування Різдва у Німеччині

Різдво є одним з найулюбленіших свят безлічі людей в різних куточках світу. Його відзначають з деякими особливостями в кожній державі, але скрізь обов'язково присутній трепетне таїнство і частинка чарівництва, в яке вірять і діти, і дорослі. Така європейська країна, як Німеччина, не є винятком і її жителі відносять Різдво до найбільш значущих свят у році.

Історія святкування Різдва в Німеччині почалася з незапам'ятних часів. Це свято присвячений радості з приводу народження Ісуса Христа. І оскільки жоден історик не може визначити дату, коли це сталося, то і з'ясувати точну дату початку масових урочистостей з цього приводу не представляється можливим. У Німеччині існують цікаві і численні традиції святкування Різдва. Основна - це тривалі процедури і спеціальні ритуали, присвячені підготовці до цього свята.

Коли святкується Різдво в Німеччині?

Фактично Різдво в Німеччині починають святкувати тоді, коли ввечері 24 грудня збирається за столом вся родина. Свято ж випадає на 25 грудня з обов'язковим продовженням на наступний день. Але підготовка до нього займає весь місяць напередодні. Основною традицією святкування Різдва в Німеччині є дотримання Адвенту, який починається в кінці листопада.Це так званий передріздвяний строгий піст і період для морального настрояжителей на таїнство свята. В цей час населення Німеччини перебуває у передчутті радості від майбутніх подій, роздумах над основними релігійними заповідями. І саме в період Адвенту на вулицях країни і в кожній німецькій сім'ї починають з'являтися головні символи цього великого свята.

Основні символи Різдва в Німеччині

Різдвяний вінок

Один з головних символів Різдва в Німеччині. Він з'являється в будинку з початком Адвенту і складається з ароматних хвойних гілок і 4 свічок. Щонеділі до настання свята на ньому запалюють чергову свічку.

Ошатна ялинка

Її вибирають і наряджають всією родиною. У Німеччині прийнято пишне оздоблення новорічних дерев, тому і в будинках, і на вулицях ялинки переливаються яскравими гірляндами та іграшками. Особливо у різдвяному оздобленні шанують зелений і червоний кольори, які є символами надії і крові Христа відповідно.

Численні ярмарки

Для Німеччини характерні масштабні різдвяні фестивалі і ярмарки, які відбуваються у всіх куточках країни. На них продають прикраси для дому, солодощі, традиційні напої. Як правило, на ярмарках купують подарунки друзям і родичам, оскільки німцям властиво щедро обдаровувати близьких в Різдво.

Різдвяна зірка

Цей символ Різдва в Німеччині являє собою домашнє рослина молочай, яке дуже красиво цвіте і, як правило, це трапляється саме в грудні. Квіти за формою нагадують зірку, звідси і назва символу.

У Святвечір , тобто ввечері напередодні Різдва, німецькі сімї Різдво є одним з найулюбленіших свят безлічі людей в різних куточках світу. Його відзначають з деякими особливостями в кожній державі, але скрізь обов'язково присутній трепетне таїнство і частинка чарівництва, в яке вірять і діти, і дорослі. Така європейська країна, як Німеччина, не є винятком і її жителі відносять Різдво до найбільш значущих свят у році. Зазвичай збираються вдома після церковної служби. Святкування проходить за щедрим столом і навколо ялинки. Страви на Різдво в Німеччині відрізняються вишуканістю і різноманітною смаковою гаммою. Невід'ємним атрибутом свята є спеціальний різдвяний кекс - штоллен. Він складається з пісочного тіста, родзинок, прянощів і горіхів. Також на столі обов'язково присутні рибні та м'ясні страви, червоне вино.

Незабутні враження та приємні подарунки надовго залишають Різдво в пам'яті всіх жителів Німеччини і гостей цієї прекрасної країни.

 

                 

                                Октоберфест в Мюнхені

Вже понад два століття в Мюнхені щороку відзначається Октоберфест, з яким не зможе зрівнятися з точки зору популярності жоден фестиваль пива в світі. Як і багато інших німецьких свята, цей захід триває кілька днів. Влаштовують його традиційно в першій декаді жовтня. Згідно зі статистикою, торжество щорічно приваблює понад 6 мільйонів поціновувачів хорошого пива, які стікаються в Мюнхен з усіх куточків планети. Місце проведення торжества - луг Терези, розташований в самому серці Мюнхена. Тут зводяться 14 величезних шатрів, усередині кожного з яких знаходиться місце для десяти тисяч чоловік, а також 15 невеликих наметів, місткість яких дозволяє прийняти приблизно тисячу осіб. Перераховуючи інші німецькі свята, не можна згадати більш жваве захід, ніж це. У наметах снують офіціантки, що розносять гостям пиво, також пропонуються легендарні свинячі сосиски. Звичайно ж, організатори заходу не забувають і про музику.

 

                Свято врожаю в Штутгарті

Фольксфест - так називається знамените свято врожаю, який щороку проходить в Штутгарті. Захід починається 23 вересня, триває до 9 жовтня, конкуруючи з мюнхенським фестивалем. Німецькі свята важко уявити собі без дегустації пива, пропонується напій і в Штутгарті. Однак фестиваль відрізняється тим, що забезпечує широкий асортимент розваг для всієї родини. Поки батьки віддають належне баварським сосисок і пива, діти розважаються, катаючись на атракціонах.Фестиваль Фольксфест вкрай важливий для німців, в ці дні традиції велять дякувати Богу за відмінний урожай. Проводяться спеціальні церковні служби. Дуже барвисто і масштабно виглядає святкову ходу, за парадом слідують тисячі жителів і гостей міста. На ярмарку виступають сотні фокусників і артистів, всюди звучить музика.

 

 

 

                                     День єдності Німеччини

Перераховуючи німецькі свята і традиції, пов`язані з ними, не можна не згадати і День єдності Німеччини. Торжество присвячено об`єднанню країни, яке завершилося в 1990 році. Дата проведення заходу з тих пір залишається незмінною - 3 жовтня, свято є офіційним, відзначається у всіх куточках держави. З точки зору масштабності ця подія навряд чи може зрівнятися, наприклад, з американським Днем незалежності. Відсутня військовий парад, проте жителі країни з задоволенням приймають участь в масових гуляннях, дивляться безкоштовні концерти. Звичайно ж, торжество завершується феєрверком. Також в цей день традиційно влаштовуються парламентські засідання.

 

                                    День святого  Мартіна

Називаючи найвідоміші німецькі свята і звичаї, з ними пов`язані, не можна забути і День святого Мартіна. Багато жителів Німеччини згадують це торжество в числі найулюбленіших, проходить воно 11 листопада. Є навіть красива легенда, що відноситься до цієї події, головним героєм якої є римський легіонер, виручав людей з біди. Називаючи найвідоміші німецькі свята і звичаї, з ними пов`язані, не можна забути і День святого Мартіна. Багато жителів Німеччини згадують це торжество в числі найулюбленіших, проходить воно 11 листопада. Є навіть красива легенда, що відноситься до цієї події, головним героєм якої є римський легіонер, виручав людей з біди.

 

 

                         Парад любові

 Німці - зовсім не такі манірні, як це здається жителям інших країн. Оригінальні німецькі свята можуть служити доказом. Скажімо, щороку в країні проводиться Парад любові, призначається захід на 19 липня. На честь торжества жінки одягаються в відверті наряди, всюди звучить музика. Звичайно ж, і Парад любові не проходить без улюбленого практично всіма жителями держави пінного напою, який буквально ллється рікою. До святкової ходи підключаються тисячі людей, за музичний супровід церемонії відповідають професійні діджеї.

 

 

                              Офіційні урочистості

Великдень - подія, про яке неможливо забути, перераховуючи німецькі свята і вихідні дні, з ними пов`язані. Релігійне свято, що триває три дні, має свій символ - фарбовані яйця, також мешканці країни традиційно відвідують недільне богослужіння. Потім дорослі і діти вітають родичів і друзів, все обмінюються подарунками і піснями.

До Нового року і Різдва німці починають готуватися приблизно за місяць. У всіх куточках держави починають працювати святкові ярмарки. Змінюється зовнішній вигляд вулиць, які заповнюються кольоровими ліхтарями, стрічками, гірляндами. Зустріч Нового року традиційно супроводжується танцями та піснями, не обходиться і без феєрверків.

        

 

 

 

docx
Додано
18 вересня 2022
Переглядів
679
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку