"Небесна Сотня: герої не вмирають"

Про матеріал
Година спілкування у 3 класі, присвячена героям Небесної сотні для учнів третього класу нової української школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мішково – Погорілівський ліцей. Година спілкування у 3 - Б класіПідготувала вчитель початкових класів. ЛОПУГА ГАННА АДАМІВНА

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Небесна Сотня: герої не вмирають. Мета: вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість,  розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Номер слайду 4

 Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом, аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…

Номер слайду 5

Революція гідності або ж Єврореволюція, Євромайдан проходила з листопада 2013 по лютий 2014. Днем пам’яті героїв Небесної Сотні стало 20 лютого. Бо саме у цей деньсилові структури вперше відкрито стали застосовувати справжню зброю проти учасників революції. Рівно два роки назад у Києві загинуло сотня людей, яких підступно вбивали, не даючи жодного шансу.

Номер слайду 6

Сотня історій, сотня людських життів, сотня нових зірочок на українському небосхилі, сотня героїв! Сьогодні ми поговоримо про декого з них, але згадаємо всіх, бо не маємо права забувати! Ще не скоро висохнуть сльози матерів , які втратили своїх Героїв. Оплакує Героїв Небесної сотні вся українська спільнота… Ми повинні завжди пам’ятати про цих мужніх людей, які не боялись померти за Україну…Пам’ятати і розповідати про них. На прикладі Героїв Небесної Сотні маємо виховувати наступні покоління.

Номер слайду 7

Давно я чула, що з просторів небесних Нам світять зорями в нічній імлі Безсмертні душі праведників чесних, Отих людей, що вмерли на землі. Давайте, встанемо і пом’янемо хвилиною мовчання цих героїв і всіх тих, хто не повернувся додому  живим. Ще не вмерла Україна – гімн майдану.

Номер слайду 8

Небесна сотняІ мовчки сотня непокорених героїввідходила у чисті небеса,і погляди знесилених мільйонівдивились вслід братам, батькам, синам;у темне небо по руках в відкритих трунахдо світу кращого крізь сльози матерів,не буде прощення убивцям й нам не буде,коли непомщеними лишаться всі ті, хто так любив,хто не дістався правди, оступившись на півкроці,хто згас за нас, не дотягнувши до весни,

Номер слайду 9

тримає курс у небеса славетна сотня,землі своєї упокоєні сини. горять серця, палають вільні душі,зійшла зоря, гряде нове життя,герої не вмирають, кличуть нас на барикади,і хай прийме тіла не мерзла ще земля,витає дух нескореної волі,гримлять щити, молитви і пісні,рядами рівними між нас ідуть герої,усі, хто голову поклав в ці темні дні.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

pptx
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
185
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку