Сценарій новорічного квесту 2022 «У пошуках подарунків»

Про матеріал

Сценарій новорічного квесту 2022 «У пошуках подарунків» стане в пригоді класним керівникам у підготовці до святкування Нового року.

Перегляд файлу

 

Новорічний квест 2022 «У пошуках подарунків»

Давайте познайомимося з інструкцією до квесту.

 

Інструкція до квест-гри

1. Клас повинен працювати злагоджено та дружно.

2. По закінченню кожного етапу сказати гарні слова новорічних побажань для вчителів.

3. Участь в етапах повинні приймати всі учні класу.

І етап. Початок пошуку

Завдання для класу - по загадці необхідно дізнатися, звідки почнеться пошук подарунків від Діда Мороза.

 

Зовні дивишся –

Дім, як дім,

Але немає звичайних мешканців у ньому.

В ньому цікаві книги

Стоять рядами тісними.

На довгих полицях

Вздовж стіни

Вмістилися казки старовини,

І Чорномор,

І цар Гвідон,

І добрий дід Мазай…

Як називають цей будинок?

Спробуй вгадай!

 

У неї мільйони історій,

Але не може їх розповісти,

Всю світову мудрість береже вона,

Здогадайтесь що за будівля?

 

Всі на світі книжки має,

На поличках їх тримає.

Тихо там себе веди,

Прочитав – на місце поклади.

 

ІІ етап. Вгадай казку

 

1-ша казка. Діти тримали одне одного за руки, цілували троянди, дивилися на сонечко і розмовляли з ним. Які стояли прекрасні літні дні, як добре було під кущами запашних троянд, здавалося, вонич вічно цвістимуть і ніколи не пов'януть! Діти сиділи і розглядали книжку з малюнками — звірами та пташками. Великий годинник на башті продзвонив п'ять разів.

— Ай! — раптом скрикнув хлопчик.—Мене щось кольнуло в серце і щось попало в око!

Дівчинка обняла його за шию; він кліпав очима. Ні, нічого не було видно в оці.

— Я думаю, вже випало! — сказав він. Але в тому й справа, що ні, не випало. То були скалочки, які відскочили від дзеркала, чарівного дзеркала троля. Ми, звичайно, пам'ятаємо, що все велике й хороше здавалося в ньому нікчемним і гидким, а все зле і погане виступало ще чіткіше.

Бідний хлопчик! Скалочка попала прямо в серце. Воно мусило перетворитися в крижинку. Біль уже минув, але скалки залишилися. (Снігова королева. Ганс Крістіанс Андерсен)

 

2-га казка. Була собі мати й мала дві дочки: одну рідну, а другу пасербицю. Свою ж вона любила, а на пасербицю й дивитися не могла, і все через те, що Марушка була краща за її Голену. Марушка не здогадувалась про свою красу й не знала, чого мати так сердиться, ледве на неї погляне. Мусила сама робити геть усю роботу: прибирати, варити, прати, шити, прясти, ткати, траву косити й корову доїти. Голена ж одно чепурилась та витрішки продавала. Марушка роботу любила, була терпляча, мачушині й сестрині лайки та сварки приймала без слова. Та що з того? Мачуха з її дочкою щодень злішали, бо Марушка дедалі гарнішала, а Голена поганіла. От мачуха й надумалась:

- Навіщо мені в хаті гарна пасербиця! Прийдуть хлопці на оглядини, вподобають собі Марушку, а Голени й не захочуть.

Та з того часу тільки й думали з Голеною, як би позбутись бідної Марушки. І голодом її морили, й били, і такі муки вигадували, що добрій людині не спаде й на думку. А вона терпіла мовчки та щодень кращала. Одного дня,- а було це в середині січня,- забаглося Голені фіалок.

- Ходи, Марушко, назбирай мені в лісі фіалок. Почеплю собі за пояс та й ходитиму, бо так мені схотілось, щоб пахло фіалками,- каже сестрі.

- Ой, сестро любесенька, що це ти надумала! Чи хто коли чував, щоб під снігом росли фіалки?-сказала бідна дівчина.

- Ах ти ж, дармоїдко, ледащице, ти ще смієш перечити, як тобі загадують! Зараз же мені збирайся, та гляди, тільки не принесеш фіалок, то я тебе вб'ю!- нагримала Голена.

Мачуха випхала Марушку з хати й двері причинила. От іде дівчина в лісі й гірко плаче. Кругом сніг глибокий, ніде ні стежини. Блукала вона, блукала, дуже довго. Голод їй допікав, холод діймав, і вже просила вона собі смерті. Коли бачить удалині світло. Пішла вона на те світло й вийшла на високу гору. Аж там горить велике багаття, круг нього лежить дванадцять каменів, а на тих каменях сидить дванадцятеро чоловіків. Троє сиві, аж білі, троє не такі старі, троє ще молодші, а троє - наймолодші і найкращі. (12 місяців. Самуїл Маршак)

 

3-тя казка. — Здорова була, лисичко-сестричко!

— Здоров!

— А що це ти робиш, лисичко-сестричко?

— Рибку їм.

— Дай же й мені!

— Отак! Я скільки морочилась, ловила та й віддам йому? Піди, сам собі налови!

— Та як же я наловлю, коли не вмію? Хоч навчи, як її ловити!

— Та як же ловити? Піди до ополонки, встроми хвоста в ополонку і сиди тихенько та й приказуй: «Ловися, рибко, велика й маленька!» То вона й наловиться.

— Спасибі за науку!

Побіг вовк мерщій на річку, та до ополонки, та хвіст в ополонку...

— Ловись,— каже,— рибко, велика та все велика! Ловись, рибко, велика та все велика! Ловись, рибко, велика та все велика!

Не хочеться йому малої. А мороз надворі такий, що аж шкварчить! Лисичка ж бігає по березі та все:

— Мерзни, мерзни, вовчий хвіст! Мерзни, мерзни, вовчий хвіст!

А вовк:

— Що ти, лисичко-сестричко, кажеш?

— Та то ж і я кажу: ловися, рибко, велика й мала! (Лисичка-сестричка і вовк-панібрат. Укр.народна казка)

 

 4-та казка. Жили на світі старий із старою. Жили вони добре, та от тільки лихо – не було в них дітей. Дуже журилися вони, що під старість самотні лишилися, та нічого не могли вдіяти.

Тільки у них і радості було, "що на чужих дітей дивитися.

От якось сидять узимку вони біля вікна і дивляться, як на вулиці діти в сніжки граються. А сніг тільки випав, білий такий, пухкий...

Кінчили діти в сніжки бавитися, почали з снігу бабу ліпити.

Старий і каже:
– А що, стара, чи не піти й нам на вулицю – будемо й ми бабу ліпити.

– Що ж, підемо, побавимося на старості. Тільки навіщо тобі бабу? Зліпимо краще собі дитину з снігу, коли живої нема.

Почали старі ліпити дитину з снігу. Зліпили тулуб з ручками та ніжками, доклали зверху круглу грудку снігу і зробили з неї голівку. (Снігуронька. російська казка)

 

ІІІ етап. Новорічна естафета

ІVетап. Вгадай мелодію

V етап. Інтерактивна новорічна вікторина

 

 

Завдання І етапу

Вітаю вас дорогі шестикласники! Вже зовсім скоро настане довгоочікуване і чарівне свято – Нового року! А на Новий рік завжди чекають і дорослі, і діти, це свято подарунків та здійснення мрій. Звичайно, я подбав, щоб ви отримали солодкі подарунки, але для того, щоб ви весело і з новорічним настроєм сьогодні провели своє свято – я заховав їх десь в одній із класних кімнат вашої школи. Тому, дітки, тільки тоді, коли ви успішно пройдете усі етапи мого новорічного квесту – ви знайдете кімнату, де заховані солодощі.  

Отож, завдання І етапу: відгадавши загадку ви дізнаєтеся , звідки почнеться пошук подарунків від мене. Допоможе вам на І етапі класний керівник - Ганна Дмитрівна.

Бажаю успіху!

Дід Мороз

Листівки на Новий рік Тигра 2022

 

 

Завдання ІІ етапу

Вітаю вас шестикласники, ви відгадали загадку і дізналися звідки почнеться пошук подарунків. Тепер, діти , переходьте до виконання ІІ етапу новорічного квесту. Отож, ваше завдання полягає у тому, щоб за уривками відгадати назву казки. Допоможе вам на ІІ етапі бібліотекар - Людмила Анатоліївна. Успішно виконавши завдання – ви отримаєте від бібліотекаря назву кабінету для ІІІ етапу.

Бажаю успіху! Дід Мороз

                                                                                                                   

 

 

 

 

Завдання ІІІ етапу

Молодці дітки, ви впоралися із завданням ІІ етапу! Тому переходимо до ІІІ етапу. На цьому етапі ви покажите, свою спритність та влучність. З умовами спортивного завдання, вам допоможе учитель фізичного виховання - Олег Михайлович. Успішно виконавши завдання – ви отримаєте від нього назву кабінету для ІV етапу.

Бажаю успіху! Дід Мороз

 

 

 

 

 

 

Завдання ІV етапу

Ви великі молодці - впоралися із завданням ІІІ етапу! Тому переходьте до ІV етапу. Отож, ваше завдання: прослухати мелодію та відгадати назву новорічної пісні.

Допоможе вам на цьому етапі учитель музичного мистецтва – Ольга Михайлівна. Успішно виконавши завдання – ви отримаєте від учителя назву кабінету для  V етапу.

Бажаю успіху! Дід Мороз

 

 

 

Завдання V етапу 

Любі шестикласники, я був на 100 % впевнений у тому, що ви легко і швидко впораєтеся з попередніми етапами! Тому що ви хороші, дружні та розумні дітки!!!

Для вас залишилося останнє завдання у вигляді інтерактивної новорічної вікторини. Допоможе вам на фінішному етапі класний керівник- Ганна Дмитрівна. 

Всіх вас і ваші родини вітаю з наступаючим Новим 2022 роком!!!   

 

 

 

                                                                           

docx
Додано
18 вересня 2021
Переглядів
6448
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку