Образотворче мистецтво Презентація "Пластилінографія"

Про матеріал
Пластилінографія - це техніка, принцип якої полягає у створенні пластиліном ліпний картинки на паперовій, картонній або іншій основі, завдяки якій зображення виходять більш або менш опуклі, полуоб'емние. Регулярна робота з пластиліном дозволяє дитині створювати більш складні композиції з допомогою різноманітних і комплексних прийомів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пластилінографія

Номер слайду 2

Пластилінографія – це відносно нова техніка малювання, яка дозволяє зробити зображення об'ємними.

Номер слайду 3

Пластилінографія - це техніка, принцип якої полягає у створенні пластиліном ліпної картинки на паперовій, картонній або іншій основі, завдяки якій зображення виходять більш або менш опуклі, полуоб‘ємні.

Номер слайду 4

Пластилін – це універсальний дидактичний матеріал, який володіє різними властивостями (колір, м’якість, гнучкість), а крім того ще дозволяє дітям ним маніпулювати: розминати; відщипувати; притискати; розплющувати; качати коловими і прямими рухами; скочувати; розкочувати; розмазувати. У роботі з використанням пластиліну обов’язково беруть участь обидві руки , при цьому дитина прикладає певне фізичне зусилля, у неї формується пропріоцептивні відчуття та почуття координації.

Номер слайду 5

Для малювання пластиліном знадобляться наступні матеріали:картон або щільний папір;дерев'яна або пластикова дошка для розкачування пластиліну;ємність з водою для змочування рук;набір різнокольорового пластиліну;вологі серветки для рук;набір стеків різної форми.

Номер слайду 6

Пластилинографія для дітей дуже корисна в силу позитивного впливу на їх розумовий і фізичний розвиток. Незалежно від того, скільки років дитині, 4 або 9, розглянутий вид декоративно-прикладного мистецтва позитивно впливає не тільки на його розумовий, але і фізичний розвиток:придбання здатності орієнтуватися в горизонтальній площині;формування творчої складової особистості підростаючої людини (пробудження інтересу до творчості, розуміння алгоритму творчого процесу і так далі);

Номер слайду 7

розвиток фантазії;розвиток дрібної моторики рук (позитивно впливає на мовлення дитини і його загальну розвиненість);збільшення чутливості тактильного сприйняття;розширення словникового запасу (якщо дитина вже вміє розмовляти) або стимуляція мови (якщо дитина ще не розмовляє в силу віку або затримки в розвитку);прищеплення посидючості, акуратності, самостійності дитині під час робочого процесу.

Номер слайду 8

Але найголовнішим є те, що займаючись пластилінографією, дитина розвивається всебічно – вона вчиться бачити, відчувати, оцінювати та створювати соціально значимі красиві речі. Художньо–рельєфне малювання одне з найулюбленіших занять дітей, на яких, зокрема, творчого самовираження, у дитини також розвивається гнучкість та рухомість пальців, точність та координацію рухів, що сприяє розвитку мови, формують та розвивають навички ручної праці.

pptx
Додано
5 лютого 2022
Переглядів
1449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку