Оформлення класу "Мобільний куточок настрою"

Про матеріал
Сьогодні нам пропонують великий вибір куточків настрою. Вони мають найрізноманітніші форми, розміри, колір. Як говорять, на будь який смак. Але всі вони мають недолік – вони паперові. Це означає, що вони можуть швидко втратити естетичний вигляд. Хочу запропонувати своє бачення куточка настрою. Його переваги – можна легко замітини наповнення, зроблений з дерева, отже довше прослужить. Мій куточок настрою має такі недолік, час виготовлення та Вам знадобиться допомога рідних та терплячих людей. В моєму випадку, це мама, за що я їй щиро вдячна!!!
Перегляд файлу

Тема: Куточок настрою та зворотного зв’язку.

Мета: діагностична, вчити здобувачів освіти відстежувати свої почуття, настрій, своєчасно надавати допомогу дітям, що цього потребують.

Обладнання: 4 дощечки, фарби, пензлик (при необхідності), нитка, намистини, липучки (продаються дешево в магазинах тканин), зображення настрою (брала з мережі Інтернет, можна намалювати самостійно), 2 кріплення для картин, клей, силіконовий пістолет.

Важливо! Знайти зайву пару рук, що будуть терпляче та мовчки допомагати)))) В моєму випадку це мама, за що я їй щиро вдячна!

Хід створення.

  1. IMG_20190818_112426.jpgIMG_20190818_104904.jpgЗнайти 4 дощечки потрібного розміру (виходячи з кількості дітей у класі та вільного місця на стінах класу). Я звернулася за допомогою до магазину, в якому продають овочі. Мені із задоволенням запропонували дерев’яний палет. Розібрала і отримала потрібний матеріал. Можливо у вас в дома чи гаражі знайдеться потрібна деревина.
  2. Пофарбувати у потрібний колір. При необхідності.
  3. З’єднати частини між собою, утворюючи рамку або квадратної, або прямокутної форми
  4. Дати висохнути.
  5. Знайти в мережі Інтернет або намалювати самостійно символи настрою
  6. Роздрукувати. Вирізати. Заламінувати малюнки-настрій. Знову вирізати. Я обрала кактуси та білочок (у мережі Фейсбук були у вільному доступі). Кактуси – визначати настрій. Білочки – зворотній зв'язок в кінці уроку.
  7. Порізати липучку. Я купувала в магазині тканин червоного кольору IMG_20190922_202750.jpgпід колір рамки (у магазині вибір великий) можна зіграти на контрасті. Я купила шириною 2 см. Різала на квадрати. Довжину (а відповідно і довжину липучки) визначала за формулою кількість малюнків-настрою (в мене 6+6) плюс кількість дітей, ще декілька запасних на випадок, якщо до класу перейдуть діти з інших шкіл помножила на ширину стрічки.
  8. За допомогою силіконового пістолету приклеїла на верхню та нижню частину рами обрані малюнки.

IMG_20190922_202811.jpg IMG_20190922_204544.jpg IMG_20190922_204541.jpg IMG_20190922_204506.jpg

Таким чином ми можемо змінювати малюнки за потреби, теми тощо

Хочу звернути увагу, що наліпки розташувала від негативних до позитивних, але в годі ліворуч позитивне ставлення до уроку, а в низу ліворуч негативний настрій. Це зробила навмисне, аби у учнів не створювалося стереотипів.

  1. Розмічаємо нитку на звороті. Одягаємо намистини та обмотуємо рамку. Нитку фіксувала силіконовим пістолетом та папером. По обидві сторони доклею лепучки у вигляді ромбів на саму нитку. На правій та лівій часнинах рами будуть заламіновіні фотографії дітей. Липучки дадуть змогу при потребі їх змінити.
  2. Прикріплюємо гачки та вішаємо на стіну класу.
  3.                      Здобувач освіти пересуває свою намистинку по нитці та зупиняє її напроти кактуса/білочки, що відповідають його настрою чи враженню від уроку. Вчитель бачить загальну картину та результат кожного учня окремо.

IMG_20190922_213552.jpg

 

docx
Додано
29 вересня 2019
Переглядів
1396
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку