Олександр Аніщенко - герой України

Про матеріал
Матеріали до виховних заходів памяті героїв Небесної Сотні. Олександр Григорович Аніщенко - уродженець Сумщини. Навчався і працював у Сумській ЗОШ №4. 5 травня 2014 року загинув під Словянськом в бою з представниками терористичної організації "ДНР" та російськими найманцями. Посмертно присвоєне звання Героя України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Аніщенко Олександр Григорович (1969-2014)Навчався у Сумській середній школі № 4, потім у Сумському державному педагогічному інституті на факультеті фізичного виховання. Під час навчання працював у 4 школі вчителем фізичної культури. З 1990 року по 1992 — працював у воєнізованій пожежній частині № 7 міста Суми. Військову службу у Службі безпеки України проходив з 1993 року. У 2006 році охороняв новообраного мера Сум Геннадія Мінаєва. Під час київського Євромайдану у лютому 2014 серед силовиків, що отримали наказ стріляти у мітингувальників, Аніщенко відмовився брати участь у спецоперації та написав рапорт, який, фактично, означав його звільнення з силових структур. На момент загибелі обіймав посаду заступника начальника підрозділу спеціального призначення «Альфа».

Номер слайду 3

5 травня 2014 року Олександр Аніщенко загинув під Слов'янськом в бою з представниками терористичної організації «ДНР» та російськими найманцями.

Номер слайду 4

У ході бою, тривалістю більше години, під вогнем, маючи численні поранення, Аніщенко продовжував вести вогонь. Він намагався захистити поранених товаришів, прикривши їх від під пострілу з гранатомета.

Номер слайду 5

7 травня 2014 року офіцера поховали на Алеї почесних громадян центрального кладовища Сум. Олександру Аніщенку посмертно присвоєно звання Героя України.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

2 вересня 2014 року посмертно присвоєне звання Почесного громадянина міста Суми.

Номер слайду 8

23 травня 2015 року в Семенівці на околиці Слов'янська відкрито пам'ятник співробітникам Служби безпеки України, військовослужбовцям Національної гвардії України. 11 травня 2017 відбулося урочисте відкриття вже реконструйованого, оновленого пам'ятника, на якому увічнені імена 5 воїнів.

Номер слайду 9

15 вересня 2014 року у загальноосвітній школі № 4 м. Суми відкрито меморіальну дошку полковнику СБУ Олександру Аніщенку. А вже 5 травня 2016 року в Сумах урочисто відкрили вулицю Олександра Аніщенка.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

pptx
Додано
20 травня 2020
Переглядів
583
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку