Олімпійський урок.Олімпійські ігри. Історія виникнення Олімпійських ігор Знай наших олімпійських чемпіонів

Про матеріал
Олімпійський урок.Олімпійські ігри. Історія виникнення Олімпійських ігор Знай наших олімпійських чемпіонів.Можна використати для учнів5-11 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олімпійський урок. Підготували: Учні 6 класу. Чернівського ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Т. Г. Шевченка. Вч. Федевич М. ПОлімпійські ігри. Історія виникнення Олімпійських ігор Знай наших олімпійських чемпіонів. 2021

Номер слайду 2

Основна мета Всеукраїнського олімпійського уроку – популяризація здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвиток олімпійського руху в Україні шляхом залучення якомога більшої кількості населення до занять спортом, збагачення знань громадян стосовно олімпійських видів спорту, історії Олімпійських ігор, видатних спортсменів. Ознайомити учнів з олімпійською символікою: олімпійський салют,девіз,олімпійський вогонь, смолоскип,олімпійський гімн,талісмани та логотипи

Номер слайду 3

Перші Олімпійскі ігри 6 квітня 1896 року в день незалежності Греції в Афінах на стадіоні «Панатінаїкос» король Герорг Глюксбург оголосив про офіційне відкриття перших міжнародних Олімпійських ігор сучасності. Вони були відроджені зусилями барона П’єра де Кубертена і привернули увагу 243 спортсменів з 14 країн, які протягом тижня розіграли 43 комплекти нагород.

Номер слайду 4

У 1896 році барон П'єр де Кубертен відновив Олімпійські ігри. З того часу вони проводяться постійно, раз на чотири роки. П'єр де Кубертен

Номер слайду 5

6 квітня 1896 року в день незалежності Греції в Афінах на стадіоні «Панатінаїкос» король Герорг Глюксбург оголосив про офіційне відкриття перших міжнародних Олімпійських ігор сучасності. Вони були відроджені зусилями барона П’єра де Кубертена і привернули увагу 243 спортсменів з 14 країн, які протягом тижня розіграли 43 комплекти нагород. На обкладинці: Стадіон «Панатінаїкос» в Афінах, де відбулась більша частина легкоатлетичних змагань перших міжнародних Олімпійських ігор сучасності, у день їх офіційного відкриття, 6 квітня 1896 року. Перші Олімпійські ігри, про які є задокументована згадка, відбулись в грецькому місті-державі Олімпія у 766 році до н.е., однак є свідчення того, що на той час вони вже проводились принаймні півтисячоліття. Античні Олімпіади відбувались раз на чотири роки в період релігійного фестивалю на честь Зевса. У VIII столітті до н.е. В них брали участь спортсмени з десятків грецьких міст, а вже у V столітті до н.е. — не менше, ніж з сотні. На початках до їх програми входили лише змагання з бігу, пізніше до додались боротьба, бокс, перегони верхи на конях і на колісницях, з 708 року до н.е. — пентатлон, багатоборство з бігу, стрибків у довжину, метання диску і дротика та ботьбиквітня 1896 року в день незалежності Греції в Афінах на стадіоні «Панатінаїкос» король Герорг Глюксбург оголосив про офіційне відкриття перших міжнародних Олімпійських ігор сучасності. Вони були відроджені зусилями барона П’єра де Кубертена і привернули увагу 243 спортсменів з 14 країн, які протягом тижня розіграли 43 комплекти нагород. На обкладинці: Стадіон «Панатінаїкос» в Афінах, де відбулась більша частина легкоатлетичних змагань перших міжнародних Олімпійських ігор сучасності, у день їх офіційного відкриття, 6 квітня 1896 року74013 Читати 8 хв. Читати пізніше. До обраногоreply Перші Олімпійські ігри, про які є задокументована згадка, відбулись в грецькому місті-державі Олімпія у 766 році до н.е., однак є свідчення того, що на той час вони вже проводились принаймні півтисячоліття. Античні Олімпіади відбувались раз на чотири роки в період релігійного фестивалю на честь Зевса. У VIII столітті до н.е. В них брали участь спортсмени з десятків грецьких міст, а вже у V столітті до н.е. — не менше, ніж з сотні. На початках до їх програми входили лише змагання з бігу, пізніше до додались боротьба, бокс, перегони верхи на конях і на колісницях, з 708 року до н.е. — пентатлон, багатоборство з бігу, стрибків у довжину, метання диску і дротика та боротьби.

Номер слайду 6

На обкладинці: Стадіон «Панатінаїкос» в Афінах, де відбулась більша частина легкоатлетичних змагань перших міжнародних Олімпійських ігор сучасності, у день їх офіційного відкриття, 6 квітня 1896 року

Номер слайду 7

Після завоювання грецьких держав Римською республікою значення Олімпійських ігор почало поступово зменшуватись, допоки в 393 році римський імператор-християнин Феодосій Великий, прагнучи придушити будь-які прояви язичнцьких традицій, не заборонив проведення Олімпіад. Інтерес до грецької культури почав поступово поновлюватись в епоху Відродження, і у XVII-XIX століттях в ряді країн Європи спорадично проходили національні фолькльорні спортивні змагання на зразок давньогрецьких.

Номер слайду 8

Незважаючи на те, що на офіційному рівні у Франції його наміри підтримки не знайшли, Кубертен ентузіазму не втратив і у 1889 році заснував щомісячний журнал «La Revue Athletique» і Союз французьких спортивних товариств, на першому засіданні якого висунув ідею проведення міжнародних легкоатлетичних змагань. У пошуку однодумців він зумів заручитись підтримкою британця Вільяма Брукса, великого ентузіаста впровадження фізкультури у школи і засновника перших в Англії «олімпійських» класів, і заможних грецьких бізнесменів-філантропів братів Константіноса і Євангелоса Заппасів, які власним коштом у 1859, 1870, 1875 і 1888 роках у центрі Афін проводили легкоатлетичні змагання під назвою «Олімпіада».

Номер слайду 9

Вінок з гілок оливи. Переможців нагороджували вінком з гілок оливи. Котінос (грец. κότινος),— оливковагілка, спочатку з дикого оливкового дерева, переплетена з утворенням кола. На древніх Олімпійських іграх не було золотих, срібних чи бронзових медалей. У кожній події був тільки один переможець, увінчаний оливковим вінком з дикого оливкового листя з священного дерева біля храму Зевса в Олімпії.

Номер слайду 10

Олімпійський салют. Олімпійський салют — це варіант римського салюту права рука спрямованіа вгору, долоню — назовні і вниз, пальці торкаються один одного. Однак, на відміну від римського салюту, рука піднімається вище і під кутом праворуч від плеча.

Номер слайду 11

Перші сучасні Олімпійські ігри відбулись 15 листопада 1859 року на площі Людвіга Баварського в Афінах за участю виключно грецьких спортсменів, які змагались у бігу, метанні диска і списа, боротьбі, стрибках у довжину та підтягуванні на шесті. Щоб залучити до участі якомога більше бажаючих, для переможців були встановлені грошові винагороди, найбільшу з яких, надіслані британцем Вільямом Бруксом 10 фунтів, отримав переможець з бігу Петрос Веліссарій із оттоманської Смирни.

Номер слайду 12

Олімпійська символіка

Номер слайду 13

Девіз. Олімпійський девіз — Citius, Altius, Fortius, що в перекладі з латинської означає «Швидше, вище, сильніше».[2] Він був придуманий французьким священиком Анрі Дідона, запропонований П'єром де Кубертеном при створенні Міжнародного олімпійського комітету в 1894 році і представлений на Олімпійських іграх 1924 року в Парижі.Існує девіз «Головне — не перемога, а участь», авторство приписується де Кубертену.

Номер слайду 14

Кільця являють собою п'ять взаємопов'язаних кілець, забарвлених в синій, жовтий, чорний, зелений і червоний кольори на білому полі, відомі як «олімпійські кільця». Цей символ був спочатку розроблений в 1912 році бароном П'єром де Кубертеном, співзасновником сучасних Олімпійських ігор.[4] Схоже, що він закликав кільця представляти п'ять континентів: Африки, Азії, Америки, Океанії та Європи.[5] Відповідно до Кубертена, кольору кілець разом з білим фоном включали кольору, складові кожен прапор конкуруючої нації в той час. Після свого початкового введення Кубертін заявив в серпні 1912 року в «Олімпіку» наступне:... шість кольорів [включаючи білий фон прапора], об'єднані таким чином, відтворюють кольори кожної країни без винятку. Блакитні і жовті зі Швеції, блакитні і білі з Греції, триколорний прапори Франції, Англії, Сполучених Штатів, Німеччини, Бельгії, Італії та Угорщини, а також жовті та червоні з Іспанії, а також інноваційні прапори Бразилії і Австралії, а також стародавній Японії і сучасного Китаю. Це, дійсно, міжнародна емблема.

Номер слайду 15

Прапор. Олімпійський прапор був створений П'єром де Кубертеном у 1914 році. Олімпійський прапор — полотнище із зображенням олімпійської емблеми на білому тлі. Білий колір символізує мир під час Ігор. Олімпійський прапор має білий фон, з п'ятьма переплітаючимись кільцями в центрі: синій, жовтий, чорний, зелений і червоний. Цей дизайн символічний; він представляє п'ять континентів світу, об'єднаних олімпізму, в той час як шість кольорів - це ті, які з'являються на всіх національних прапорах світу в даний час.— П'єр де Кубертен (1931)

Номер слайду 16

Олімпійський вогонь. Вперше олімпійський вoгонь був запалений на Олімпійських Іграх 1928року в Амстердамі. Олімпійський вoгонь запалюють на території руїн храму богині Гери в стародавній Олімпії в Греції від параболічного дзеркала. Вогонь на факелі передається від атлета до атлета в ході багатоденної символічної естафети, яка проходить по всім 5 населеним континентам Землі. Вогонь прибуває до місця проведення Олімпійських ігор в день їх відкриття. Фіналіст естафети смолоскипом запалює полум'я олімпійського багаття. Це символізує початок ігор. По завершенні всіх змагань Олімпійський вогонь гаситься, що символізує закриття ігор.

Номер слайду 17

Олімпійський смолоскип. Хоч корені її сягають ще античних часів, традиція запалювати Олімпійський вогонь відносно нова. Уперше у сучасному вигляді її започаткували у 1936 році на Олімпійських іграх у Берліні. Відтоді до кожної наступної Олімпіади створювали новий дизайн смолоскипа. Разом з тим, за задумом дизайнерів, смолоскип символізує екологічно чисту, високотехнологічну і народну Олімпіаду.

Номер слайду 18

МедаліОлімпійські медалі — золоту, срібну і бронзо— вручають трьом спортсменам, які продемонстрували найкращі результати в змаганні. У командних видах спорту медалі отримують всі члени команди.

Номер слайду 19

Олімпійський гімн Олімпійський гімн (грец. Ολυμπιακός Ύμνος) — хоральна кантата, створена новогрецьким композитором Спірідоном Самарасом і покладена на слова поета Костіса Паламаса. Поета і композитора для написання гімну обрав особисто Деметріос Вікелас, активний діяч відновлення олімпійського руху і перший президент Міжнародного олімпійського комітету.

Номер слайду 20

Текст гімну. Переклад українською О давній безсмертний Дух, кожна нація., бать.,.ко. Краси, величі й істини,В бігу, у боротьбі чи у метанні,Засяй у мить благородного змагання! В бігу, у боротьбі чи у метанні,Засяй у мить благородного змагання,Коронуй нев'янучою гілкоюІ зроби тіло гідним і міцним, мов метал.І зроби тіло гідним і міцним, мов метал. Рівнини, гори і моря світяться тобою,Як біло-пурпурний великий храм,І поспішає в храм той твій паломник,І поспішає в храм той твій паломник,О давній безсмертний Дух, кожна нація.-кожна нація. О давній безсмертний Дух, кожна нація., бать.,.ко. Краси, величі й істини,В бігу, у боротьбі чи у метанні,Засяй у мить благородного змагання!Засяй у мить благородного змагання!

Номер слайду 21

Талісмани. Талісман для кожної Олімпіади вибирається приймаючою країною на свій розсуд. Зазвичай талісманом вибирають якусь тварину чи інше стилізоване зображення, котре асоціюється в уявленні більшості людей з приймаючою країною. Спочатку у Олімпійських ігор були тільки емблема і прапор. Талісмани з'явилися зовсім недавно, в 1968 році. Причому, одні вважають, що прабатьком всіх олімпійських талісманів був кумедний гірськолижник Шюсс, що став символом Білої Олімпіади в Греноблі. Інші ж упевнені, що перший талісман ягуар з'явився на Олімпійських іграх в Мехіко. Як би там не було, але першим офіційним талісманом визнана такса Вальді, що з'явилася на світ на Олімпійських іграх 1972 року в Мюнхені. Вальді (ім'я чоловіче, бо в німецькій мові слово «такса» чоловічого роду) вибрали талісманом ігор за те, що, як написано на сайті Міжнародного Олімпійського комітету, «йому притаманні якості справжнього спортсмена: стійкість, завзятість і спритність». Вальді знаменитий ще й тим, що він — єдине домашня тварина, що стало талісманом за всю історію олімпійських ігор.

Номер слайду 22

Такса Вальді (Мюнхен 1972)Вінісіус і Том (Ріо-де-Жанейро 2016)Фува (Пекін 2008)Феб і Афіна (Афіни 2004)

Номер слайду 23

Сніговик, Інсбрук, Австрія. Орлятко Сем (Лос-Анджелес 1984)

Номер слайду 24

Талісман 2020 Талісманом 2020 опімпійських ігор став вигаданий персонаж — робот Мірайтова. Його ім’я складається з двох японських ієрогліфів, що у перекладі означають «майбутнє» та «вічність»

Номер слайду 25

Логотипи, засновані на національних символах і міських пам'ятках. Логотип Токіо 2020

Номер слайду 26

Логотипи на основі місцевої специфіки. Емблеми, що містять зображення сніжинки

Номер слайду 27

Проекти емблеми Олімпійських ігор 2024 року. Олімпійські ігри-2024офіційний логотип

Номер слайду 28

Ми маємо ким пишатися.

Номер слайду 29

Олімпійські чемпіони незалежної України. Яна Клочкова. Валерій Гончаров. Юрій НікітінІнеса Кравець. Володимир Кличко. Лілія Подкопаєва

Номер слайду 30

Наталя Добринська Оксана Баюл Катерина Серебрянська. Сергій Бубка2002 – шахіст Руслан Пономарьов - наймолодший чемпіон світу в історії2007 Ганна Безсонова художня гімнастока

Номер слайду 31

Літні Олімпійські ігри 2020 Україна здобула 19 медалей: 1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових. Єдиним олімпійським чемпіоном цьогоріч став Жан Беленюк - український борець греко-римського стилю, народний депутат від політичної партії “Слуга народу”. У загальному медальному рейтингу Токіо-2020 Україна посіла 44-е місце. Україна також опинилася в топ-20 (16 місце) серед 206 країн-учасниць за загальною кількістю завойованих нагород.

Номер слайду 32

Олімпійці виступали не під українським прапором.10 українських спортсменів на Олімпіаді-2020 в Токіо виграли медалі, виступаючи під прапорами інших країн. Уродженці України раніше змінили громадянство і вдало виступили на Олімпійських іграх. Список всіх українських спортсменів, які завоювали нагороди в Токіо для інших країн: Артем Долгопят - Одеса (Ізраїль, спортивна гімнастика) - золото. Марина Голядкина - Донецьк (Росія, артистичне плавання) - золотоІрина Зарецька - Одеса (Азербайджан, карате) - срібло. Анастасія Близнюк - Запоріжжя (Росія, художня гімнастика) - срібло. Сергій Тарновський - Львів (Молдова, веслування) - бронза. Марія Стадник - Львів (Азербайджан, боротьба) - бронза. Олександр Бондар - Луганськ (Росія, стрибки в воду) - бронзаІрина Кіндзерська я - Кам'янець-Подільський (Азербайджан, дзюдо) - бронза. Антон Плесной - Дніпро (Грузія, важка атлетика) - бронза. Гліб Бакши - Крим (Росія, бокс) - бронза

Номер слайду 33

Жан Беленюк завоював перше олімпійське золото для України. Весь шлях до успіху. Жан Венса́нович Беленю́к (нар. ) — український спортсмен і 24 січня 1991, Київ на Подолі, Мати — українка, батько — Венсан Ндагіджимана, громадянин Руанди (з народу хуту),політик. Борецьгрекоримського стилю. Багаторазовий чемпіон світу і Європи, призер цих змагань, чемпіон Олімпійських ігор у Токіо (2020), срібний призер Олімпійських ігор (2016), чемпіон і срібний призер Європейських ігор (2019, 2015), бронзовий призер Універсіади (2013). Заслужений майстер спорту України. Народний депутат IX скликання, перший темношкірий парламентарій в Україні.  

Номер слайду 34

Срібні медалі здобули: Михайло Романчук — плавання на 1500 метрів вільним стилем; Парвіз Насібов — греко-римська боротьба (до 67 кг);каратистка Анжеліка Терлюга (до 55 кг);боксер Олександр Хижняк (до 75 кг);веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Четверікова;велосипедистка Олена Старікова.

Номер слайду 35

Україна на Олімпійських іграх 1994 З 1994 року Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх окремою командою. Відтоді її спортсмени змагаються у всіх Літніх Олімпійських іграх і Зимових олімпійських іграх. Зимові Олімпійські ігри 1994 або XVII Олімпійські зимові ігри — міжнародне змагання із зимових видів спорту, що проходило з 12-го по 27-е лютого в норвезькому місті ЛіллегаммеріЛіллехамерська Олімпіада була першою, в якій брала участь українська команда. Фігуристка Оксана Баюл стала першою олімпійською чемпіонкою України. А першою медалісткою стала Валентина Цербе, біатлоністка, яка завоювала бронзову медаль в гонці на 7,5 км. Перша олімпійська чемпіонка (1994) незалежної України. Дворазова срібна призерка чемпіонатів Європи(1993. 1994), чемпіонка світу (1993)

Номер слайду 36

XXVIII літні Олімпійські ігри - проходили з 13 по 29 серпня 2004 року в Афінах, Греція, на олімпійському спортивному комплексі ОАКА імені Спиридона Луїса. Національна команда України була представлена 239 спортсменами у 23 видах спорту. Збірна виборола 22 медалі, з яких 8 золотих, 5 срібних і 9 бронзових. «Вищий пілотаж» у стрибках на батуті продемонстрував Юрій Нікітін. У надзвичайно запеклій боротьбі здобув золото у вправах на паралельних брусах Валерій Гончаров

Номер слайду 37

Літні Олімпійські Ігри 2008 року в ПекініІгри XXIX Літні Олімпійські Ігри 2008  проходили у Пекіні, столиці КНР з 8 по 24 серпня 2008 року. У Пекіні українці змагалися в 28 видах спорту.23 серпня 2008 р. українські спортсмени встановили рекорд за кількістю медалей завойованих на Олімпійських іграх — 27 нагород, що перевищило 23 медалі, на кожній із трьох останніх літніх Олімпіад.27 нагород: 7 золотих, 4 срібних та 13 бронзових медалей. А у підсумковій таблиці українська збірна - на 11 місці. 

Номер слайду 38

Літні Олімпійські ігри 2012. Проходили з 27 липня в ЛондоніНа цих іграх Україна здобула 5 золотих медалей. Одну з цих медалей здобула Яна Шемякіна, що підтвердило її звання найсильнішої шпажистки планети.  Юрій Чебан - здобув золоту медаль у веслуванні на каное-одинаках на 200 м, показавши результат 42,291 секунди. Боксер Василь Ломаченко  після отримання золотої медалі на Іграх в Лондоні став дворазовим Олімпійським чемпіоном у ваговій категорії до 60 кг. 

Номер слайду 39

XXII зимові Олімпійські ігри лютого 2014 року в місті Сочі, Росія. XXII зимові Олімпійські ігри проходили 7-23 лютого 2014 року в місті Сочі, Росія. 43 спортсмени представляли Україну на XXII зимових Олімпійських іграх. Частина української делегації спортсменів покинула Сочі і відмовилась від участі в Олімпіаді на знак протесту проти кровопролиття в Україні.все ж таки ми здобули дві медалі: одну золоту й одну бронзову. Золото українській збірні принесли біатлоністки Олена Підгрушна, Валя Семеренко, Юлія Джима та Віта Семеренко (що згодом здобуде бронзу в спринті)  в жіночій естафеті.  

Номер слайду 40

Літні Олімпійські ігри 2016р .відбувались 2016р. в Ріо-де-Жанейро (Бразилія); перші Олімпійські ігри, які проходили в Південній АмериціЗбірна України повернулася з Ріо з 11 медалями – 2 золотими, 5 срібними і 4 бронзовими. У медальній таблиці Олімпіади наші атлети зайняли 31 місце. Олімпійськими чемпіонами стали Олег Верняєв, паралельних брусахвеслувальник Юрій Чеба, що здобув “золото” у веслуванні на 200 метрів (каное-одиночка),.

Номер слайду 41

Зимові Олімпійські ігри 2018 Зимові Олімпійські ігри 2018 -  двадцять треті зимові Олімпійські ігри, які пройшли з 9 по 25 лютого 2018 року у місті Пхьончхан (Південна Корея). Україна здобула лише 1 золоту медаль. Єдине олімпійське “золото” здобув Олександр Абраменко - фристайліст, У медальному заліку, вигравши одну золоту медаль, Україна поділила з Угорщиною 21/22 місце. 

Номер слайду 42

Бубка – легенда спорту. Першим взяв висоту 6 метрів, встановив 35 рекордів і отримав пам’ятник при життіАндрі́й Микола́йович Шевче́нко. 2003 року став першим українцем, хто виграв Лігу чемпіонів. Володар «Золотого м'яча» 2004 — призу, який вручають найкращому футболісту світу Брати Віталій та Володимир Кличко — найкращі діючі боксери світу у надважкій вазі. Вони є лідерами у міжнародному боксерському 25-топ рейтингу. Першу сходинку рейтингу боксерів-рекордсменів займає чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко, а друге місце — у володаря чемпіонських поясів IBF/IBO та WBO Володимира Кличка. Віталій (нар.1971 р.) і Володимир (нар. 1976 р.) походять із родини військово­службовця, від 1985 р. мешкають в Україні

Номер слайду 43

Українські спортсмени завоювали 21 медаль на Олімпійських іграх в Токіо 2020 6 золотих медалей;7 срібних;8 бронзових

Номер слайду 44

У ТОКІО СТАРТУВАЛИ ЛІТНІ ПАРАЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ-2020 Літні Паралімпійські ігри, перенесені з 2020 на 2021 рік, відкрилися у у Токіо. У японській столиці Токіо відбулася церемонія відкриття XVI літніх Паралімпійських ігор, що триватимуть з 24 серпня до 5 вересня 2021 року. Участь в Іграх візьмуть 162 делегації з різних країн. Паралімпійські ігри, як і Олімпійські ігри, що передували їм, пройдуть, головним чином, без глядачів через ситуацію з поширенням коронавірусІмператор Японії оголосив про відкриття Паралімпійських ігор-2020 у Токіо на майже порожньому Олімпійському стадіоні сьогодні 24 серпня 2021 року. На стадіоні, який розрахований на 68 000 місць, були присутні приблизно 3 400 паралімпійців та представників команд. Правила змагань, в умовах пандемії, забороняють глядачам відвідувати майже всі заходи на цих Іграх. Україну на цих Паралімпійських іграх представлятимуть 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту. Прапороносцями на церемонії відкриття стали плавці Єлизавета Мерешко та Віктор Смірнов.

Номер слайду 45

УКРАЇНА В ТОП 10 МЕДАЛЬНОГО ЗАЛІКУ (Паралімпійські ігри 2020)Збірна України завершила виступ на літніх Паралімпійських іграх-2020 у Токіо. У змаганнях від України взяли участь 143 атлети, які вони виступили у 15 з 22 видів спорту. У 10 з них – стали призерами. Загалом протягом 12 днів Паралімпіади вітчизняна команда виборола 98 медалей: 24 золоті, 47 срібних і 27 бронзових. Збірна України брала участь у 15 видах спорту, в 10 із них здобула нагороди. Найбільшу кількість медалей українські спортсмени вибороли у змаганнях із плавання - 43 медалі та легкої атлетики - 24 медалі.

Номер слайду 46

Україна на Паралімпіадах – статистика, кількість медалей

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Пишаємося Україною на параолімпіаді-2020

Номер слайду 50

«Ода спорту»О, спорт! Ти – мир!Несеш ти радість, щастя й мир,Немов ріка весняні води. Під покривалом твоїх крил. Племена дружать і народи. (П’єр де Кубертен «Ода спорту») Спорт робить людей щасливими, щасливі люди не причиняють болю іншим. Тож, займаймося спортом і нехай буде мир.

Номер слайду 51

Дякую за увагу!

pptx
Додано
22 вересня 2021
Переглядів
3139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку