Організація ранкових зустрічей в початковій школі

Про матеріал
Ранкова зустріч - це запланована, структурована зустріч на початку дня учнів з учителем, яка займає важливе місце в повсякденному розкладі діяльності класу. Мета проведення: створитипозитивну атмосферу на весь період перебування дітей у школі. Завдання ранкових зустрічей: опанування різноманітними соціальними та навчальними навичками, об'єднання дитячого колективу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організація ранкових зустрічей в початковій школі Вчитель початкових класів. Кучурганської ЗОШ І-ІІІ ступенівімені П. М. Каплуна. Данильціва В. М.

Номер слайду 2

Структура Щоденні новини. Групове заняття. Основні компоненти ранкової зустрічіПривітання. Обмін інформацією

Номер слайду 3

Привітання ФОРМИ ПРИВІТАННЯ ПРОСТІ Рукостискання. Арабське привітання – Ассалам Алейкум.«Хай-файв» (привітання, коли одна людина плескає піднятою долонею в долоню іншої людини). Віршовані Доброго ранку – сонце привітне!Доброго ранку – небо блакитне!Доброго ранку – в небі пташки!Доброго ранку – пахучі квітки!Доброго ранку – люди привітні!Я всім бажаю щоб посмішки квітли!

Номер слайду 4

ПРИВІТАННЯ Станьте, дітки, всі рівненько,посміхніться всі гарненько. Посміхніться ви до мене,Посміхнися сам до себе. Привітайтесь: "Добрий день!"Доброго дня вам, учителю й друзі!Світла всім, щастя людського, тепла!Ми всі зібрались в тісненькому крузі,Щоб поміж нами взаємність була,Дружба і щирість та слово привітне. Добрість, довіра та щирість завжди. Все це хай буде, хай пишно розквітне,Хай лиш ніколи не буде біди.

Номер слайду 5

ПРИВІТАННЯ Коди. Код є «таємним» - тайне вітання руками. Ігри:- передавання предмета; - абеткове привітання; - математичні привітання. Вірші

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Обмін інформацією Вправа «Крісло автора» – Щоб ви розповіли своєму ровеснику з іншої країни про свою  Батьківщину? Гра  «Хто назве  найбільше міст України»

Номер слайду 8

ЩОДЕННІ НОВИНИ Можуть містити:– календарну інформацію;– повідомлення або інформацію про поточну тему навчальної програми чи тему обговорення;– пояснення щодо плану роботи на день;– інформацію про конкретні види роботи або обов’язки;– спеціальні оголошення.

Номер слайду 9

Групове заняття. Гра "За що мене любить мама"Діти сидять у колу (чи за партами). Кожна дитина по черзі говорить усім, за що його любить мама. Потім можна попросити одного з дітей (бажає), щоб він повторив те, що сказали інші. При утрудненні діти можуть йому допомогти. Після цього потрібно обговорити з дітьми, чи приємно їм було, що інші діти запам'ятали цю інформацію. Діти зазвичай самі роблять висновок, що треба уважно ставитися до оточуючих і слухати їх. На перших порах діти, щоб здатися значущими, розповідають, що мами люблять їх за те, що вони миють посуд, не заважають мамі писати дисертацію, люблять маленьку сестричку... Тільки після багаторазового повторення цієї гри діти приходять до висновку, що їх люблять просто за те, що вони є. Гра «Клубок» Діти згадують власні добрі справи

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Ранкове спілкування для дитини Це гарний настрій їй на цілий день. Це усміх лише їй, одній-єдиній,І віра в неї вчителя лишень…А значить для дитини так багато Їй необхідна усмішка ясна. Тоді весь день в душі дитячій свято,І навіть, коли сніг — в душі весна!Бажаю вам успіхів протягом дня!!! 

pptx
Додано
14 листопада 2021
Переглядів
628
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку