Організація роботи з національно-патріотичного виховання на уроках історії , української мови та літератури

Про матеріал

Національно-патріотичне виховання учнівської молоді у системі освіти – важлива і відповідальна справа кожного педагога, який просто зобов'язаний прищеплювати своїм вихованцям любов до Батьківщини, рідної мови, повагу до її державних символів, звичаїв, традицій. Тому сьогодні національно-патріотичному вихованню приділяється особлива увага з боку освіти. Адже сьогодні Україна переживає найбільше випробування в своїй боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. Тому зараз, як ніколи, важливе та актуальне питання формування громадянина-патріота

України, захисника Вітчизни.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виступ вчителя історії, української мови та літератури. Ковальчук А. М. Організація роботи з національно-патріотичного виховання на уроках історії , української мови та літератури

Номер слайду 2

Виховання національно свідомого громадянина України – одне з пріоритетних завдань педагога школи. Патріотичне виховання – це сфера духовного життя, яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується. В. О. Сухомлинський.

Номер слайду 3

Національно-патріотичне виховання учнівської молоді у системі освіти – важлива і відповідальна справа кожного педагога, який просто зобов’язаний прищеплювати своїм вихованцям любов до Батьківщини, рідної мови, повагу до її державних символів, звичаїв, традицій. Тому сьогодні національно-патріотичному вихованню приділяється особлива увага з боку освіти. Адже сьогодні Україна переживає найбільше випробування в своїй боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. Тому зараз, як ніколи, важливе та актуальне питання формування громадянина-патріота України, захисника Вітчизни.

Номер слайду 4

формування  національної свідомості і відповідальності за долю України;виховання любові до рідної землі, її історії;виховання громадянського обов’язку перед країною, суспільством;виховання бережливого ставлення до національного багатства країни, рідної мови, культури, традицій. Завдання,  які ставлю перед собою  в роботі з учнями:

Номер слайду 5

Учень-патріот:1) прагне постійно вивчати українську мову, вільно нею володіти;2) вивчає історію нашої країни, рідного краю, знає її глибоке історичне коріння;3) глибоко знає рідну символіку й з повагою ставиться до Державних Прапора й Герба України,  розуміючи, із хвилюванням співає Гімн;4) зможе  завжди і скрізь свідомо захищати інтереси своєї вітчизни, свого народу. 

Номер слайду 6

На уроках історії в 5 класіПерегляд відеофрагментів про історичних осіб;Індивідуальні повідомлення про гетьманів, князів;Робота з портретами, основними датами; дослідження про походження назв рідного краю. 

Номер слайду 7

8 клас українську мову полюбляє, бо вона їх серця завжди звеселяє . Написання листів солдатам

Номер слайду 8

На уроках української літератури можна виховати справжнього патріота. Виразне читання напам'ять поезії « Любіть Україну»

Номер слайду 9

А ось у 9 класі уроки української мови. Учні виконують творчі завдання на патріотичну тематику.

Номер слайду 10

Позакласна робота Виховний захід « Невмирущий Шевченко»Тиждень української мови та літератури

Номер слайду 11

Участь у конкурсах

Номер слайду 12

pptx
Додано
20 березня 2018
Переглядів
1861
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку