Основні відмінності тварин від рослин та грибів

Про матеріал
Матеріал потребує коментарів вчителя. З презентації учні дізнаються про основні риси подібності та відмінності вищезгаданих організмів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 1 Основні відмінності тварин від рослин та грибів

Номер слайду 2

На нашій планеті налічується близько 2 млн видів тварин — значно більше, ніж рослин. Наука, яка їх вивчає, входить до складу біології і називається зоологією (від грец. «зоон» — тварина, «логос» — наука).

Номер слайду 3

Тварини — частина живої природи, складно влаштовані природні біологічні системи, для яких характерні такі життєві функції: обмін речовин, ріст, розвиток, розмноження, подразливість, рух.

Номер слайду 4

Тварини опанували чотири середовища існування: водне, наземноповітряне, ґрунтове та тіла інших організмів. Кожне з них має свої особливості, до яких організми пристосувалися в процесі еволюції.

Номер слайду 5

Порівнюючи рослинний і тваринний організми, стає зрозумілим той факт, що між ними існують суттєві відмінності. Також варто зазначити, що тварини і рослини мають багатоспільних ознак.

Номер слайду 6

За тривалий час еволюції між представниками різних царств не тільки збереглася подібність, але й накопичилися відмінності. Простежити це можна, розглянувши таблицю.

Номер слайду 7

Тваринам властиві обмін речовин, ріст, розвиток, рух, розмноження та подразливість, клітинна будова. У цьому полягає подібність тварин до інших організмів. Їм притаманні й свої особливості: тварини є гетеротрофами, їхні клітини не мають твердої оболонки, а органи об’єднані в системи. Тварини, як правило, здатні самостійно пересуватися, їхній ріст обмежений або необмежений, тіло компактне.

ppt
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
11 травня 2023
Переглядів
544
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку