Овочеві культури групи капуст

Про матеріал
Матеріал презентаці допоможе: вивчити народногосподарське значення, морфологічні ознаки та біологічні особливості культур групи капусти; розвивати логічне мислення, і професійні знання та сприяє вихованню почуття відповідальності та любов до обраної професії.
Перегляд файлу

image


М е т а :

 

imageimage—Дидактична - вивчити народногосподарське значення, морфологічні ознаки та біологічні особливості культур групи капусти.

—Розвивальна – розвивати логічне мислення, і професійні знання.

—Виховна – виховання   почуття відповідальності   та     любов до   обраної професії.

image

image

Капуста (Brassica) - рід рослин з родини  капустяних (Brassicaceae). 

До роду входять дикорослі види і культурні форми капусти, деякі коренеплоди (ріпа, бруква); олійні та  пряні культури (ріпак, гірчиця).

imageРід відомий тим, що містить найбільше важливих сільськогосподарських та садових культур, ніж будьякий інший рід. 

Також містить бур'яни, включаючи 30 диких видів і гібридів. Переважно це однорічні або дворічні рослини.

 

Походження

Рід походить у дикому виді із Західної

Європи, Середземномор'я та регіонів Азії з помірним кліматом, які вирощують по всьому світі.

imageДеякі дикі види ростуть у вигляді бур'янів, особливо в Північній Америці, Південній Америці та Австралії. Майже всі частини тих чи інших видів були пристосовані до вживання у їжу, включаючи коріння (бруква, ріпа), стебла (кольрабі), листя (капуста білоголова, капуста червоноголова, брюсельська капуста), квіти (капуста цвітна, брокколі) та насіння (серед інших - гірчиця і ріпак)

Деякі форми, з білими або пурпуровими квітами, вирощують у декоративних цілях.

 

imageВиди  капусти



Білоголова капуста

image


image

image


Цвітна капуста

image


image

image

image

image


Пекінська капуста

image


image

image

image

image


Савойська капуста

image

image
Червоноголова капуста

image


image


Кольрабі

image

1.

1994.с.71-84. 

2.               Лихацький В.І., Баргарт Ю.Є. Овочівництво:

Практикум. – К.: «Вища школа» 1994. с.134-142.

3.                Сучасні технології в овочівництві /За ред..

К.І.Яковенка. – Харків: ІОБ УААН, 2001. с.41-44.

4.              imageТехнологія виробництва овочів і плодів /За ред.

О.Ю.Барабаша. – К.: – Вища школа., 2004. с.75-85. 

5.               https://www.youtube.com/watch?v=2CMM_LQAZWA

6.              https://www.youtube.com/watch?v=jLQzWiH51aY

 

Сосиски барбекю з капустою

v4 листки салату                    

imagev булочки для хот-догу

v1 ст.ложка рослинної олії

v4 сосиски

 

 

Начинка з капусти: 

100г червоноголової капусти, 

100г білоголової капусти, 

1 пучок зеленої цибулі, 

100г майонезу, 

image1ст. ложка гірчиці.

Надрізати кожну сосиску в декількох місцях по діагоналі. Жарити на грилі 5-7хв. Дрібно нарізану капусту і зелену цибулю змішати з майонезом і гірчицею. Розрізати булочку вздовж, вкласти на неї листки салату капустяну начинку, а зверху – сосиску.

 

pdf
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
29 грудня 2023
Переглядів
315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку