Ознаки шоку у поранених

Про матеріал
Презентація "Ознаки шоку у поранених" містить інформацію про види шоку, ранні і пізні ознаки шоку , особливості надання першої домедичної допомоги.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ознаки шоку у поранених Своєчасне розпізнавання ознак шоку є критично важливим для порятунку життя поранених на полі бою. Знання про ранні та пізні симптоми дозволяють не медичному персоналу швидко надати необхідну допомогу. Анна Кірмуц

Номер слайду 2

Визначення та причини шоку1 Визначення шоку. Шок - це стан життєвої загрози, що виникає внаслідок різкого падіння кровообігу та постачання тканин киснем.2 Причини шоку. Основні причини - масивна крововтрата, сильний больовий стрес, пошкодження внутрішніх органів, інфекції.3 Види шоку. Гіповолемічний, кардіогенний, нейрогенний, септичний - кожен з них має свої специфічні ознаки.

Номер слайду 3

Ранні ознаки шоку. Зміни шкіри. Бліда, холодна, липка на дотик шкіра вказує на зменшення кровотоку. Пульс. Слабкий, ниткоподібний пульс є ознакою порушення серцевої діяльності. Дихання. Прискорене, поверхневе дихання - реакція організму на зниження постачання кисню.

Номер слайду 4

Пізні ознаки шоку. Зміни свідомостіСплутаність свідомості, загальмованість, сонливість - наслідок недостатнього постачання кисню до мозку. Температура тіла. Знижена температура тіла, що свідчить про порушення терморегуляції.

Номер слайду 5

Перша допомога в разі шоку1 Зупинка кровотечіНакладання джгута або тампонада рани для контролю масивної крововтрати.2 Тепло. Укриття постраждалого ковдрою для запобігання гіпотермії.3 Положення. Піднімання ніг вище рівня тулуба для поліпшення кровообігу.

Номер слайду 6

Особливості надання допомоги. Гіповолемічний шок. Контроль кровотечі, інфузійна терапія для відновлення об'єму циркулюючої крові. Кардіогенний шок. Профілактика гіпотермії, доставка кисню, запобігання перевантаженню рідиною. Нейрогенний шок. Попередження охолодження, підтримка нормальної температури тіла, правильне положення.

Номер слайду 7

Роль домедичного персоналу. Спостереження. Уважно стежити за ознаками шоку. Втручання. Швидко та кваліфіковано надавати першу долікарську допомогу. Оперативність. Діяти невідкладно, розуміючи, що час - критичний фактор.

Номер слайду 8

Висновок. Своєчасне розпізнавання ознак шоку та надання першої допомоги є вирішальним для врятування життя поранених на полі бою. Домедичний персонал відіграє ключову роль у цьому процесі, використовуючи свої знання та навички для швидкого реагування.

pptx
Додав(-ла)
Кірмуц Анна
Пов’язані теми
Захист України, Презентації
Додано
16 квітня
Переглядів
65
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку