Папороті, хвощі, плауни

Про матеріал
Презентація на тему "Папороті, хвощі, плауни" містить коротку характеристику рослин та фото із зображенням представників кожного класу і циклом розвитку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Папороті

Номер слайду 2

Щитник чоловічий. Кореневище з додатковими коренями. Листки великі, сильно розсічені з верхівковим ростом.

Номер слайду 3

Щитник чоловічий. Кореневище з додатковими коренями. Листки великі, сильно розсічені з верхівковим ростом. Спорангії зі спорами на нижньому боці листка, вкриті покривальцем.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Щитник чоловічий. Кореневище з додатковими коренями. Листки великі, сильно розсічені з верхівковим ростом. Спорангії зі спорами на нижньому боці листка, вкриті покривальцем. Заросток (1,5 см) кріпиться ризоїдами, на нижньому боці чоловічі та жіночі статеві органи. Для проростання необхідна вода. Заросток нестатеве покоління.

Номер слайду 6

Плауни

Номер слайду 7

Плаун булавовидний. Повзуче стебло (до 3 м), густо вкрите лускоподібними дрібними листками. Від стебла відходять додаткові корені. На верхівках пагонів – спорангії зі спорами, зібрані у колоски. Після проростанні спори утворюється заросток, розвиток якого може тривати понад 10 років.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Хвощі

Номер слайду 10

Хвощ польовий. Багаторічне кореневище з додатковими коренями; має бульбочки для запасання крохмалю. Весняні пагони – бурі, нерозгалужені, з дрібними листочками, на верхівках – спороносні колоски. Літні пагони – зелені, розгалужені з маленькими листочками, фотосинтезують. Заросток має статеві органи лише чоловічі або лише жіночі. Заросток особина нестатевого покоління.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Лабораторна робота № 12

Номер слайду 13

Домашнє завдання: § 40-41, лабораторна робота № 12.

pptx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
2758
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку