Перезентація уроку з інформатики для 5 класу на тему "Початок програмування на Python"

Про матеріал
Презентація для учнів 5 класу надає можливість учням зрозуміти як встановити та зробити перший пробний запуск середовища програмування Python, та можливість написати свою першу програму самостійно. Під час створення було використано матеріал з підручника з інформатики для 5 класу. Автор(Руденко В.В.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготував: вчитель інформатики Ходов О. В. Броварська СШ №7 Початок програмування на Python

Номер слайду 2

Середовище виконання алгоритмів. Починаємо знайомство з популярною сучасною мовою програмування Python, яка застосовується для розв’язування різних задач: написання прикладних програм, створення ігор, розробки веб-сайтів. Мова програмування Python була створена в 1991 році нідерландським програмістом Гвідо ван Россумом і названа ним на честь скетч-серіалу «Літаючий цирк Монті Пайтона» (англ. Monty Python’s Flying Circus).

Номер слайду 3

Середовище виконання алгоритмів Мова Python підтримується всіма операційними системами. Існують версії для Linux, Windows. Наразі використовують дві версії Python: 2.х і 3.х. На наших уроках ми розглядатимемо версію Python 3.

Номер слайду 4

Встановлення програмного середовища. Перш ніж почати програмувати на Python, середовище програмування потрібно встановити на комп’ютер. Завантажити файл для інсталяції можна із сайта python.org

Номер слайду 5

Алгоритм встановлення Python на комп’ютер: Зайдіть на сайт http://www.python.org 2. Клацніть Downloads, щоб відкрити сторінку завантаження 3. Клацніть кнопку з версією Python 3.7.0. 4. Після завантаження інсталяційного файла двічі клацніть на ньому, щоб установити Python на своєму комп’ютері.5. Запустіть IDLE. Для цього виберіть команди Пуск → → Всі програми → Python → IDLE. Відкриється вікно IDLE

Номер слайду 6

Знайомство з середовищем Вікно IDLE є вікном консолі. У ньому відображаються результати виконання програми й повідомлення про помилки в програмному коді. Команди, які введено у вікні консолі, виконуються після натискання клавіші Enter, і результат одразу виводиться у вікні IDLE.

Номер слайду 7

Знайомство з середовищем Вікно програми призначене для введення та редагування тексту програми. Щоб відкрити вікно програми, в IDLE виберіть команду File → New File. Відкриється окреме вікно програми, яка до першого збереження має ім’я Untitled

Номер слайду 8

Знайомство з середовищем У Python різні складові програмного коду виділяються певними кольорами. Команди Python, наприклад, print, — фіолетового кольору; рядки в лапках виділені зеленим кольором; якщо дужки навколо текстового рядка теж виділені зеленим, десь не вистачає лапок; службові слова мови Python (if, while ті інші) — помаранчевого кольору; помилки у вікні програми та повідомлення про помилки у вікні консолі виділяються червоним; Кольорові підказки допомагають уникати помилок під час уведення тексту програми.

Номер слайду 9

Питання для самоперевірки. Які види вікон є у програмному середовищі Python?2. Які повідомлення відображаються у вікні консолі? 3. Як відкрити вікно програми? 4. Для чого призначене вікно програми? 5. Опишіть алгоритм роботи з програмою в середовищі Python. 6. Поясніть, чому складові тексту програми виділяються різними кольорами.

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Скласти програму для додавання двох цілих чисел. Завантажте програму Python → IDLE, виберіть команду File → New File (Файл → Новий файл), щоб відкрити вікно програми, уведіть текст програми: print ('Моя перша програма') a = 5 b = 10 c = a + bprint ('c=',c) 2) Для збереження файла програми виберіть команду File → → Save As (Файл → Зберегти як). У вікні збереження файла виберіть власну папку, уведіть ім’я файла і натисніть Save (Зберегти). Файл збережено з розширенням .py. 3) Для запуску програми на виконання виберіть команду Run → Run Module (Виконати → Виконати модуль) або натисніть клавішу F5. Програма почне виконуватися. Якщо з’явиться повідомлення про помилку, перевірте, чи правильно набрано текст програми. 4) Перегляньте результат виконання програми у вікні консолі. Закрийте вікно IDLE. 5) Закінчіть роботу, закривши вікно IDLE.

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Як і попереднє завдання Вам необхідно буде пройти тестування в режимі онлайн. Для цього переходите за посиланням та проходите тест. Результати автоматично відправляться до вчителя! Посилання:https://onlinetestpad.com/ho4bomsxh4eqy

Номер слайду 12

Найголовніше: Виконавши завдання – результати направляємо за адресою: web2.0programm@gmail.com. Або. Скануємо код з мобільного та направляємо відповіді:

Номер слайду 13

Дякую за увагу! Всього найкращого! Та до наступної зустрічі!Підписуйтесь на канал на youtube для нових презентацій та цікавих відео!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 5 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
13 березня 2019
Переглядів
3862
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку