Перезентація. Значення художньої літератури для людини й людства XXI ст. Формування читача в епоху цифрових технологій. Оригінали й переклади художніх творів, їхня роль у розвитку

Про матеріал
Презентація до уроку зарубіжної літератури в 10 класі на тему: Значення художньої літератури для людини й людства XXI ст. Формування читача в епоху цифрових технологій. Оригінали й переклади художніх творів, їхня роль у розвитку особистості. Перекладна література – важливий чинник української літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення художньої літератури для людини й людства XXI ст. Формування читача в епоху цифрових технологій. Оригінали й переклади художніх творів, їхня роль у розвитку особистості. Перекладна література – важливий чинник української літератури.

Номер слайду 2

Епіграф уроку Справжні безсмертні твори мистецтва залишаються доступними і дарують насолоду всім часам і народам Георг Вільгельм Фрідріх Гегель

Номер слайду 3

Українські прислів’я і приказки про силу слова. Випущене слово, як і стрілу, не завернеш. Від слова до діла далека дорога. Вода все сполоще, тільки злого слова ніколи. Гостре словечко коле сердечко. Вола в’яжуть мотуззям, а людину словом. Дурний язик голові не приятель. Довгим язиком тільки полумиски лизати. Ласкаве слово краще карбованця. Не кидай словами, як пес хвостом.

Номер слайду 4

На Давоському бізнес-форумі сформульовано уміння та якості, необхідні особистості для успіху. Аналітичне мислення та іноваційність. Активне навчання. Комплексне вирішення проблем. Критичне мислення. Креативність, оригінальність, ініціативність. Лідерство і соціальний вплив. Використання, моніторинг і контроль технологій. Проектування технологій та програмування. Витривалість, стресостійкість, гнучкість. Аргументованість, вирішення проблем та генерування ідей.

Номер слайду 5

Портерт сучасної людини

Номер слайду 6

Видатні українські перекладачі: Леся Українка, Микола Лукаш, Максим Рильський, Микола Зєров

Номер слайду 7

Читання —не тільки пожива для розуму і душі, але, виявляється, це ще й своєрідні ліки. Британські нейрофізіологи з університету Сассекса дійшли висновку, що жодне заняття не розслабляє людину так, як читання книг. Душевний стан учасників експерименту за 6 хвилин прослуховування музики покращився на 61 %, після філіжанки кави — на 54 %, прогулянка на природі допомогла на 42 %, а відеогра чи перегляд кінострічки — всього на 21 %. Найкращий результат показало читання — за ті самі 6 хвилин душевний тонус експериментальної групи зріс на 68%. Учений Девід Льюіс відзначив: “Головне, що захопившись змістом книги, людина розслабляється і забуває про всі неприємні думки”. Тож читаймо!

Номер слайду 8

Закінчи речення. Уроки зарубіжної літератури важливі перш за все тому, що…Предмет «Зарубіжна література» відрізняється від предмета «Українська література» тим, що…Я знаю таких перекладачів іноземних творів, як…Розвиток емоційного інтелекту важливий, тому що…

Номер слайду 9

Домашнє завдання1. Знайти в Інтернеті інформацію про україномовні цифрові бібліотеки. Ознайомитись із матеріалом. Вміти розповідати про них.2. Читати “Одісея” Гомера.

Номер слайду 10

Використана література: План-конспект уроку на тему: "Література і культура. Роди літератури vseosvita.uahttps://vseosvita.ua › library. Зарубіжна література: підруч. для 7 кл. загальноосвіт. навч.закл./О. М. Ніколенко, Т. М. Конєва, О. В. Орлова та ін.. – К.: Грамота, 2016. –  с.71,722.https://vseosvita.ua План-конспект уроку на тему: "Література і культура. Роди . https://tvir.biographiya.com. Література і культура. Роди літератури (епос, лірика ... - Літій

pptx
Додав(-ла)
Гончарук Ірина
Додано
13 вересня 2023
Переглядів
278
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку