Перші дні дитини в школі Поради батькам

Про матеріал

Від того, якими будуть ці перші дні та тижні дитини в школі, як піде освоєння всього ладу шкільного життя, багато в чому залежить подальше навчання, формування особистості та інтелектуальних здібностей дитини.

Перегляд файлу

 

Перші дні і тижні перебування дитини в школі, - адаптація до нового оточення, налагодження нової системи відносин з учителем і товаришами, засвоєння правил поведінки, перших успіхів і невдач - чи не найвідповідальніші за весь час шкільного навчання.

Від того, якими будуть ці перші дні та тижні дитини в школі, як піде освоєння всього ладу шкільного життя, багато в чому залежить подальше навчання, формування особистості та інтелектуальних здібностей дитини.

 

У першу чергу, рекомендується підготувати дитину морально, щоб перші тижні навчання не були для школяра суцільною мукою.

Що відчувають самі діти, коли вперше приходять до школи? Всі вони опиняються в новій обстановці, в новому колективі. І, на жаль, не всі витримують випробування 1-им вересня. Не раз батькам доводиться стикатися з проблемою, коли діти після кількох навчальних днів відмовляються йти до освітнього закладу, б’ються в істериках.
Тому, підготовка до школи повинна включати і психологічні аспекти.
Діти люблять красиві дрібниці - повеселіться з дитиною, вибираючи канцелярію до школи. Купіть разом зошити, щоденник, закладки, ручки - вибирайте різнокольорові, діти люблять ними малювати. Так дитина отримає позитивні емоції, пов'язані зі школою ще до початку навчального року. Скажіть своїй дитині, що ви будете з нею поруч, навіть якщо їй буде важко. Звичайно варто поговорити і про те, скільки нових друзів у нього з'явиться, про шкільні свята і так далі. Але не забувайте повторювати, що ви завжди підтримаєте її. Якщо ви разом - вам все під силу. Проявіть терпіння - не лайтеся через дрібниці.

Хваліть дитину за її досягнення. Обговорюйте з дитиною її шкільний день - що їй сподобалося, що ні, що запам'яталося, що було цікавого. Дуже важливо під час цих розмов зберігати безоціночну позицію. Займайтеся фізичною підготовкою і зміцненням імунітету свого майбутнього першокласника. У школі дітям доводиться довго сидіти, через що страждають м'язи і хребет. 

Що робити батькам, якщо дитина після першого (другого, третього) дня заявляє, що більше не піде до школи, бо їй не сподобалося, її там образили, не вислухали і так далі?

- Діти до 7 років ще не вміють обманювати і їх відчуття треба проговорити. Батьки мають найперше розмовляти з дітьми, треба почути причину такого стану дитини, а тоді вирішувати як цю ситуацію залагодити. Можливо дитина злякалася і потребує підтримки, може, потребує допомоги. Батьки мають запропонувати варіанти вирішення ситуації, і дати можливість дитині проаналізувати і прийняти рішення. Все залежить від батьківської мудрості, терпеливості, бажання приділити час. 

 У першокласників - при правильній дошкільній підготовці - він триває в середньому 1,5 місяця.

 Будьте уважні до своєї дитини, і тоді ви без проблем зможете пережити важкий період.

 

docx
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
1464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку