Пезентація "Заходи по збереженню та охорони здоров'я учасників освітнього процесу, запобігання травматизму"

Про матеріал
Дитячий травматизм є однією з актуальних проблем охорони здоров'я. Значимість даної проблеми часто недооцінюється. Травматизм можна уникнути шляхом вжиття заходів профілактики чи боротьби з ним.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заходи по збереженню та охорони здоров’я учасників освітнього процесу, запобігання травматизму

Номер слайду 2

Травми є провідною причиною смерті дітей старше 3 років. При цьому від них гине або отримують серйозні пошкодження більше дітей, ніж від усіх захворювань разом узятих. Серед дітей різного віку, травматизм розподіляється нерівномірно, в більшій мірі вражаючи дітей молодшого шкільного віку.

Номер слайду 3

Дитячий травматизм. Дитячий травматизм – це сукупність раптово виниклих ушкоджень серед дітей різного віку.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Причини дитячого травматизму. Природна допитливість;Недостатність життєвих навичок;Невміння реально оцінювати небезпеку ситуації;Невміння адекватно реагувати для запобігання негативних наслідків;Бажання покрасуватися перед ровесниками проявляючи безрозсудну сміливість.

Номер слайду 6

Наслідки дитячого травматизму

Номер слайду 7

Профілактика дитячого травматизму: Проведення вступного інструктажу на початку навчального року. Планування та проведення профілактичних бесід з усіх видів дитячого травматизму. Проведення первинних та цільових і позапланових інструктажів учнів у разі необхідності.

Номер слайду 8

4. Організація позакласних виховних заходів з попередження дитячого травматизму.5. Залучення спеціалістів до проведення профілактичної роботи.6. Профілактична робота з батьками щодо попередження дитячого травматизму в побуті.7. Призначення відповідальних за безпеку дітей під час здійснення перевезень учнів у автобусах.

pptx
Додано
10 квітня 2020
Переглядів
1983
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку