Підсумкове оцінювання. 6 клас. Трудове навчання.
Технологія побутової діяльності
1. Чи повинна етикетка харчового продукту містити інформацію про його кількість?
А) так;
Б) ні;
В) не завжди.
2. Що означає вираз «»Вжити до (дата)» або «Придатний до (дата)»?
А) дату виробництва;
Б) дату продажу;
В) кінцеву дату споживання.
3. Як має діяти споживач у разі придбання продовольчих товарів неналежної якості?
А) запропонувати продавцю замінити його на якісний товар або повернути кошти;
Б) визвати патрульну поліцію;
В) нарікати тільки на себе.
4. Які з перечислених побутових електроприладів є кухонними електричними приладами?
А) холодильник;
Б) посудомийна машина;
В) пральна машина.
5. Скільки разів на добу як мінімум рекомендовано провітрювати житлові приміщення?
А) 1 – 2 рази;
Б) 3 – 4 рази;
В) 4 – 5 раз.
6. Як рекомендують доглядати за полірованими поверхнями меблів?
А) протирати сухою ганчіркою;
Б) протирати вологою ганчіркою;
В) протирати із застосуванням спеціальних засобів для меблів.
7. Чим краще мити скляні поверхні?
А) милом;
Б) засобом для миття скла;
В) розчином кухонної солі.
8. Шампунь потрібно змінювати…
А) 1 раз на місяць;
Б) 1 раз на 3 місяці;
В) 1 раз на півроку;
Г) тільки тоді, коли він вам не підходить.
9. У якій воді краще мити волосся?
А) у м’якій;
Б) у жорсткій;
В) у холодній.
10. У воді якої температури краще мити волосся?
А) 25 – 30 ̊ С;
Б) 34 – 37 ̊ С ;
В) 40 – 50 ̊ С;
11. Для розчісування волосся краще використовувати гребінці…
А) з синтетичних матеріалів;
Б) з металу;
В) з деревини.
12. У якому з наведених масштабів зображення предмета буде найменшим?
А) М 1 : 2;
Б) М 1 : 1;
В) М 4 : 1;
Г) М 1 : 3