Підсумковий урок з розділу: "Країни Океанії". Вікторина

Про матеріал
Підсумковий урок з розділу: "Країни Океанії" представлений у формі географічної вікторини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Країни ОкеаніїВікторина

Номер слайду 2

Впізнай країнуЇї називають «Країна на краю світу». Зелені пагорби, безкраї поля, на яких пасуться отари овець, чудова екологія та чисті річки... Мабуть, ці краї можна заслужено назвати одними з найкрасивіших на Землі. Не випадково, саме тут було відзнято трилогії «Володар кілець» та «Гобіт».

Номер слайду 3

Нова Зеландія

Номер слайду 4

Єдина на Землі країна, що розташована відразу у всіх півкулях— Північній, Південній, Західній та Східній. Її острови розмістилися відразу і в Полінезії, і в Мікронезії. Острови Фенікс з 28 січня 2008 року є найбільшим в світі морським заповідником (площа становить 410 500 км²). Тут фактично відсутні річки, тому серьозною проблемоє є нестача прісної води.

Номер слайду 5

Кірибаті

Номер слайду 6

Острівна держава в Філіппінському морі Тихого океану, справжній райський куточок з прекрасною природою, що не відчула на собі згубний вплив цивілізації. Архіпелаг налічує всього близько 250 островів. За довгі роки свого існування територія встигла побувати у володінні Іспанії, Німеччини, Японії, а останні 30 років була державою, вільно асоційованою з США. Про свою незалежність ця республіка оголосила порівняно недавно, в 1994 році.

Номер слайду 7

Палау

Номер слайду 8

На одному із островів тихоокеанської держави, в 50 метрах від берега, знаходиться підводна поштова станція. Придбавши заздалегідь непромокаємий конверт, дайвери можуть опустити лист в поштову скриньку, або віддати черговому листоноші, що сидить за стійкою в водолазному спорядженні. Таке незвичне поштове відділення знаходиться на глибині 3 метрів. Кожен день листівки забираються аквалангістами-працівниками пошти. З якої країни можна відправити листа таким незвичним способом?

Номер слайду 9

Вануату

Номер слайду 10

Географічна віддаленість цих островів служить єдиною причиною, по якій ці території досі не стали популярним туристичним напрямком. Цим островам належать рекордсмени: найбільший піднесений кораловий атол на Землі, найбільше прісноводне озеро в південній частині Тихого океану, яке називається Тенгано та Марово — найбільша в світі солона лагуна. Як називаються ці острови?

Номер слайду 11

Соломонові острови

Номер слайду 12

Велика частина населення цієї країни до сих пір веде спосіб життя, близький до первісного. У кожного племені, що живе в повній ізоляції в джунглях, є своя мова, і жителі одного села зазвичай не розуміють жителів іншого, розташованого всього у 20 кілометрах десь від них. Англійською при цьому володіє всього близько 1% населення. Знаменитий мандрівник Миклухо-Маклай на протязі 4 років жив в первісному селі з місцевими жителями, вивчаючи їх побут та звичаї.

Номер слайду 13

Папуа Нова Гвінея

Номер слайду 14

Ця країна складається з 322 островів Меланезії в південно-західній частині Тихого океану переважно вулканічного і коралового походження. Через ці острови проходить лінія зміни дат 180 меридіан. Цікавий той факт, що сонцезахисні окуляри, в країні, знаходяться під забороною, як і капелюхи. Носити їх можуть тільки вожді.

Номер слайду 15

Республіка Фіджі

Номер слайду 16

Невелика держава, що загубилася в безкрайньому океані. Максимальна висота островів над рівнем моря становить всього десять метрів. Ці острови по черзі ставали територією різних колоніальних держав: 1886 року — Німецької імперії, 1914 року — Японській імперії, 1947 року — включені до складу підопічної території ООН під управлінням США. Як державне утворення, виникли 1983 року, а з 1986 року перебувають у «вільній асоціації» зі США. Рівень радіації на цих островах сьогодні вищий, ніж у районах Чорнобиля та Фукусіми, що пережили ядерні катастрофи. До цього призвели численні випробування США під час Холодної війни. Назвіть ці острови.

Номер слайду 17

Маршалові Острови

Номер слайду 18

Кораловий острів на вершині згаслого вулкана. Найменша острівна держава в світі та єдина республіка без столиці. На початку XX століття на острові знайшли багаті поклади фосфоритів, і після цього острів став місцем протистояння і запеклих боїв за цей природний ресурс між Австралією, Великою Британією та Новою Зеландією. Так як на острові проблеми із прісною водою, вона танкерами доставляється сюди з Австралії.

Номер слайду 19

Науру

Номер слайду 20

Полінезійська держава, яка колись носила назву «Острови Елліс». За чисельністю населення ця країна третя з кінця(близько 12 тисяч чоловік). Менше населення тільки у Науру і у Ватикану. А її площа складає всього 26 квадратних кілометрів. На цій території немає жодної річки. Жителі добувають прісну воду, збираючи її в спеціальні резервуари під час дощу.

Номер слайду 21

Тувалу

Номер слайду 22

Серед усіх населених островів світу саме цей острів є найбільш віддаленим від “великої землі”. Весь острів повністю з 1995 року вважається об’ктом всесвітньої спадщи ЮНЕСКО. Його знамениті статуї, моаї, виготовлені з туфу, мінералу, що представляє собою спресований вулканічний попіл. Острів багато десятиліть розбурхував уяву кількох поколінь антропологів і археологів. Зараз він досить добре вивчений, і нерозкритих загадок на ньому залишилося небагато, але це не робить його менш цікавим.

Номер слайду 23

Острів Пасхи

Номер слайду 24

Екзотичні рослини. Вона - справжня цариця Океанії. Її міцна деревина йде на будівництво, молоко горіха вживають в їжу, з волокна плетуть мотузки, роблять щітки та рогожі. Особливо цінна копра в якій міститься до 65% масла, яке йде на виробництво маргарину, найкращих сортів туалетного мила та багатьох інших корисних речей.

Номер слайду 25

Кокосова пальма

Номер слайду 26

Плоди цього дерева, в порівнянні з іншими фруктами, мають високу енергетичну цінність — 103 ккал на 100 грамів продукту. Крім того, вони дуже багаті на калій (до 490 мг на 100 гр), а також містять фосфор, кальцій, магній, вітамін С і вітаміни групи В. Тому це дерево можна вважати не тільки цінним і корисним фруктом, але і продуктом, багатим життєво важливими для здоров'я вітамінами і мікроелементами. Це найбільші фрукти з усіх, що ростуть на деревах.

Номер слайду 27

Хлібне дерево

Номер слайду 28

Він росте в різних країнах, і скрізь користується величезною популярністю. Їдять його не тільки в стиглому вигляді, а й у незрілому, причому в другому випадку його застосовують як овоч, а не як фрукт. Втім, кулінари всього світу віддають йому належну повагу, і готують із нього якусь неймовірну кількість різних страв і десертів. Має яскравий сонячний колір та неймовірний смак і аромат.

Номер слайду 29

Манго

Номер слайду 30

Одна із найвідоміших приправ у світі дуже популярна серед жителів Океанії. До її складу входять різноманітні прянощі: коріандр, імбир, чілі, духм’яний перець, кориця, гвоздика. Завдяки пікантним куркумі та паприці страви набувають солодкувато-гострого смаку та яскравого золотистого відтінку. Її використовують при приготуванні м’ясних, овочевих страв та соусів.

Номер слайду 31

Карі

Номер слайду 32

Джерелаhttps://uk.wikipedia.org/https://dovidka.biz.ua/okeaniya-tsikavi-faktihttps://faktypro.com.ua/page/28-czikavikh-faktiv-pro-novu-zelandiyuhttps://tsikavi-fakty.com.ua/40-tsikavyh-faktiv-pro-solomonovi-ostrovy/https://faktypro.com.ua/page/20-czikavikh-faktiv-pro-papua---novu-gvineyu

pptx
Додав(-ла)
Hromylo Svitlana
Додано
7 грудня 2023
Переглядів
200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку