Підсумковий урок з теми "Фізичні величини. Вимірювання фізичних величин"

Про матеріал
Презентація до уроку фізики на тему "Фізичні величини. Вимірювання фізичних величин" створена з метою розвивати спостережливість, вміння аналізувати, учити самостійно робити висновки, користуватися таблицями, застосовувати здобуті знання, розвивати в учнів експериментальні вміння та навички, розвивати фізичне мислення учнів, їхні творчі здібності, розширювати пізнавальний інтерес до фізики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підсумковий урок: Фізичні величини. Вимірювання фізичних величин.

Номер слайду 2

Менделєєв Дмитро Іванович «Наука починається з вимірювань…» Предметом фізичних досліджень є фізичні тіла, явища….. Щоб описати їх властивості, потрібно вводити різноманітні фізичні величини. Вимірювання - один з основних способів пізнання природи, її явищ і законів.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Частинні одиниці Частинні – це одиниці, менші від основних у 10, 100, 1000 й більше разів

Номер слайду 6

Інтерактивна вправа « Коректор» Вставте пропущені літери в термінах. 4 1 вимір…ня 2 3 5 Шк….а прос…р под…и ч…с 6 7 8 9 термо..тр те…зи мен…..ка штри..и

Номер слайду 7

Фізичні величини вимірюють за допомогою вимірювальних мір і приладів. Більша частина приладів має шкалу, що задає певну міру для порівняння з вимірювальною величиною.

Номер слайду 8

Ціна поділки Ціна поділки – це значення вимірюваної величини між двома сусідніми позначками шкали. Ціна поділки лінійки – 1 мм

Номер слайду 9

Визначення ціни поділки 150 100 - = 50 б) від більшого значення відняти менше; в) одержаний результат поділити на кількість поділок, що знаходяться між ними. Щоб визначити ціну поділки потрібно: а) знайти два найближчі штрихи шкали, позначені цифрами; 10 50 10 = 5 – ціна поділки

Номер слайду 10

Але завжди є похибка, яка виникає з самих різних причин, і яку неможливо передбачити, тому жодне вимірювання не буває абсолютно точним.  Якщо вимірювання проводити акуратно, то ця похибка не буде перевищувати половини ціни поділки шкали приладу (в деяких випадках і цілої поділки, наприклад  для секундоміра).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Усе життя ходить, а з місця не сходить. Ніг не маю, а ходжу, рота не маю, а скажу, коли тобі спати, а коли вставати. Золота бджілка ввечері в дім улітає, всю оселю освітлює. 

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Домашнє завдання: Знайти об’єм шухляди вашого письмового стола і об’єм підручника з фізики. Скільки таких книг поміститься у вашій шухляді теоретично і практично?  

ppt
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Розробки уроків
Додано
28 березня 2023
Переглядів
206
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку