Питання з теми "7 чудес світу".

Про матеріал
Вашій увазі представлені 12 питань з теми "7 чудес світу" (Посилання на презентацію для підготовки учнів по цій темі https://naurok.com.ua/prezentaciya-7-chudes-sivtu-308939.html) Для перевірки учнів подані відпвіді: 1. Вавілон 2. Ста́туя Зе́вса Олімпі́йського 3. Храм Артеміди в Ефесі 4. Колос Родоський 5. Александрійський маяк або Фароський маяк 6. Піраміда Хеопса 7. Мавзолей у Галікарнасі 8. Піраміда Хеопса 9. Храм Артеміди в Ефесі 10. Висячі Сади Семіраміди 11. Колос Родоський 12. Піраміда Хеопса Висячі Сади Семіраміди Статуя Зевса в Олімпії Храм Артеміди в Ефесі Мавзолей у Галікарнасі Колос Родоський Александрійський маяк
Перегляд файлу

1. У якій країні знаходились Висячі Сади Семіраміди?

2. Яке чудо світо було встановлено в  Олімпії на півострові Пелопоннес (Західна Греція)?

3. Як називався храм, який був розграбований у 262 н. е. готами, зруйнований землетрусом. Зберіглася одна колона?

4. Як називалась величезна статуя грецького бога Сонця, споруджена між 292 та 280 роками до н. е. на вході до гавані острова Родос, Греція? Статуя вважалася одним із Семи Чудес Античного Світу: за час свого існування вона була найвищою статуєю світу, висотою 70 ліктів (31,5 м).

5. Яке чудо світу завдяки своїй висоті й системі вогнів, гарантувало морякам безпечне плавання у Велику гавань Александрії та упродовж всього існування було третьою найвищою спорудою на Землі (після пірамід Хеопса та Хафри)?

6. Едине з чудес світу, що зберіглося до наших днів?

7. Храм-гробниця і надгробний пам'ятник царя Мавсола (грец. Μαύσωλος), споруджений у середині IV століття до н. е. за наказом його дружини Артемісії III.

8. Яке з чудес світу важить приблизно 7 млн. тонн та висотою близько 146,6 м.?

9. Який храм двічі повнісю перебудовувався? Перший раз - після руйнівного потопу і через триста років - після акту підпалу. В остаточному вигляді став одним із Семи чудес Стародавнього світу. Сильно постраждав під час навали готів у 262 році і остаточно був знищений як місце поганського культу костянтинопольським архієпископом Іоанном Золотоустим (Хризостомом), під час його візиту до Ефесу в 401 році н.е. На місці залишились лише фундаменти та фрагменти останнього храму.

10. Це чудо світу збудував цар Навуходоносор II для своєї дружини Амітіс.

11. Як називається чудо світу за масштабами і дизайном якого побудована Статуя Свободи, яка знаходиться в Америці?

12. Перелічите всі сім чудес світу

 

docx
До підручника
Мистецтво 8 клас (Масол Л.М.)
Додано
2 лютого 2023
Переглядів
458
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку