План виховної роботи ліцею

Про матеріал
На виконання законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про охорону дитинства», програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України», затвердженої наказом Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України від 31.10.2011 № 1243, з метою реалізації Концепції виховання дітей та молоді у національній системі освіти, створення організаційних і методичних умов, що забезпечують інтенсифікацію виховної діяльності, оновленню виховних технологій на основі вітчизняних традицій та сучасного світового досвіду, забезпеченню цілісності та різноманітності виховного процесу, гармонізації сімейного й суспільного, військово-патріотичного виховання,
Перегляд файлу

                                                                                   Директор ліцею

                                                                          ____________________

                                                                         «_____» вересня 2021 р.                  

 

 

 

   План

    виховної роботи

       КЗ «Пеньківський ліцей    Вінницького району   Вінницької області»

 

Описание: Картинки по запросу картинки з державною символікою 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021 - 2022 н.р

 

 

І. АНАЛIЗ ВИХОВНОЇ РОБОТИ

ЗА 2020- 2021 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

 

На виконання законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про охорону дитинства», програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України», затвердженої наказом Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України від 31.10.2011 № 1243, з метою реалізації Концепції виховання дітей та молоді у національній системі освіти, створення організаційних і методичних умов, що забезпечують інтенсифікацію виховної діяльності, оновленню виховних технологій на основі вітчизняних традицій та сучасного світового досвіду, забезпеченню цілісності та різноманітності виховного процесу, гармонізації сімейного й суспільного, військово-патріотичного виховання, плану роботи навчального закладу на 2020-2021 навчальний рік, з метою проведення корекційно-розвивальної роботи з дітьми, залучення кожного учня до участі в різних сферах діяльності на основі його здібностей, організації змістовного позаурочного дозвілля в навчальному закладі протягом 2020-2021 навчального року виховна робота була спрямована на:

- духовний розвиток особистості, шанобливе ставлення до національно-культурних традицій, етики, культури, прав і обов’язків громадянина України, утвердження почуттів причетності до кращих надбань світової цивілізації;

- ознайомлення та вивчення звичаїв, обрядів, традицій українського народу;

- формування в учнів навичок культури здоров’я, безпечної поведінки;

- підвищення рівня інформованості учнів з питань профілактики тютюнокуріння, алкоголізму, наркоманії, профілактики ВІЛ/ СНІДу;

- профілактику поширення ксенофобських і расистських проявів серед дітей і учнівської молоді, випадків фізичного і психічного насильства;

- попередження торгівлі людьми, всіх форм експлуатації, втягнення у злочинну діяльність;

- подолання злочинності та правопорушень серед неповнолітніх.

Всі вищезазначені напрямки виховної роботи щільно взаємопов’язані між собою та виконувалися згідно із планом виховної роботи навчального закладу на 2020-2021 навчальний рік, заступником з виховної роботи, педагогом-організатором, класними керівниками, вихователем ГПД, практичним психологом, вчителями, шкільним бібліотекарем, керівниками гуртків. Основні напрями роботи враховувались як при проведенні загальношкільних заходів, так і при проведенні індивідуальної роботи з учнями.

Протягом  навчального  року  питання  виховної  роботи  розглядались  на  нарадах  при  директорові: «Стан відвідування учнями ліцею за І семестр», «Профорієнтаційна  робота в ліцеї», «Стан відвідування учнями ліцею за 2020-2021н.р..», «Позакласна робота в ліцеї », « Про затвердження Заходів щодо запобігання поширення наркоманії, тютюнокуріння та вживання алкогольних напоїв серед дітей та учнівської молоді на 2020-2021 р»,  «Стан   ведення учнівських щоденників учнями 2-11 класів».

З метою забезпечення відповідності діяльності ліцею державним стандартам та надання допомоги педагогам у підвищенні рівня виховної роботи, у школі постійно здійснюється управління та внутрішкільний контроль за виховною роботою. Для проведення підсумків різних видів контролю за станом виховної роботи використовуються такі форми: накази, індивідуальні бесіди, винесення відповідних питань на нараду при директорові, на засідання педагогічної ради, методичних об’єднаннях класних керівників. Аналіз  відвіданих  виховних  заходів  показав, що  виховна  робота  проводиться  на  достатньому  рівні, використовуються  сучасні  технології  виховання  учнів: класні години, бесіди, години спілкування, семінари, лекції, диспути, цікаві  творчі  справи, навчально-виховні  проекти, технологія  самовиховання  і  саморозвитку.

Проведено 4 засідання методичного об'єднання класних керівників. Педагогічні працівники готували змістовні доповіді на актуальні теми. Практичним психологом Корольчук Г.М. проведено тренінги за програмою «Рівний – рівному».

На  початку  навчального  року  учні  знайомились  на  класних  годинах  із  статутом  ліцею, правилами  внутрішнього  розпорядку, правилами  для  учнів, режимом навчального закладу. Узагальнена  інформація  заносилась  в  соціальний  паспорт  класу. Взаємодія  з  учнями  здійснювалася  на  основі  особистісно-орієнтованого  підходу  до  кожної  дитини, що  сприяло  глибокому  вивченню  її  індивідуальних  особистостей  і  якостей, розкриттю  здібностей.

          Для  виявлення  самих  активних  учнів  у  навчанні  і  громадському, патріотичному житті  проведено  конкурси: «Мій перший зошит» - серед учнів початкових класів, конкурси малюнків на тему: «Білий лелека», «Тварини червоної книги», «Дерево життя», «До чистих джерел», «За здоровий спосіб життя»,  «Україна - єдина країна», «Ми діти твої Україно», «Революція гідності», «Охорона праці очима дітей», «Безпека на дорозі», «Ні шкідливим звичкам», «Ми в Європі» та інші . За високі показники в різних  номінаціях діти та вчителі нагороджені грамотами.

Також були проведені акції:

- «Турбота про дітей»;
-  «Допоможи ближньому»;
- «З вірою в серці»;
- «Ангел миру»;
- «Серце до серця»;
- «Привітай солдата»;
- «Збережи життя»;
- «Школа без тютюнового диму»;
- «Обміняй нікотин на вітамін»;
- «Ми за здоров’я»;
- «Первоцвіти»;

Флешмоби:

- «Ми діти твої Україно»;
- «Я люблю Україну»;
- «Квітка пам’яті»; 

Загальношкільні свята проводились відповідно до плану роботи ліцею на 2020-2021 навчальний рік. З метою реалізації основних цілей та завдань виховної роботи, розвитку духовності, виховання патріотизму, формування загальнолюдських моральних цінностей, враховуючи специфіку навчального та виховного процесу закладу були проведені традиційні заходи: свято Першого дзвоника, до Дня працівників освіти «Учителю! Ти є і будеш вічно!», «Свято хліба», «Запали свою зірку», лінійка-реквієм «Схилімо голови в скорботі», «Козацькому роду нема переводу», «День збройних сил України», новорічний ранок та вечір, День Соборності України, Бій під Крутами, вшанування учасників бойових дій на території інших держав, День Святого Валентина, «Проліски Надії – 2021», до Міжнародного жіночого дня; обрядові національні свята: Святого Миколая, Різдво, Водохреща, Масляна, Великодні свята.

Проводились  тематичні, інформаційні  лінійки:

- до Міжнародного дня писемності;

- до Дня миру;

- до Дня партизанської слави;

- до Дня українського козацтва;

- до Міжнародного дня толерантності;

- до Всесвітнього дня дітей;

- до Міжнародного дня відмови від паління;

- до Дня Революція Гідності та Свободи;

- до Дня пам'яті жертв голодомору та політичних репресій;

- до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом;

- до Дня Збройних Сил України;

- до Міжнародного  Дня прав людини;

- до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

- до Дня Соборності України;

- до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту;

- до Дня пам'яті героїв Крут;

- до Міжнародного дня рідної мови, Міжнародного дня спонтанного вияву доброти;

- до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні;

- до Дня народження Т.Г.Шевченка;

- до Дня пам'яті жертв голодомору в Україні в 1933 і 1947 рр.;

- до Міжнародного дня ліквідації расової

Дискримінації;

- до Всесвітнього дня поезії;

- до Всесвітнього дня водних ресурсів;

- до Міжнародного дня театру;

- до Дня сміху;

- до Міжнародного дня птахів;

- до Міжнародного дня дитячої книги;

- до Всесвітнього дня здоров'я;

- до Всесвітнього дня авіації і космонавтики;

- до Дня довкілля;

- до Міжнародного дня Землі;

 

          Протягом навчального року учні школи брали участь у різних конкурсах та досягли високих результатів:

Дарченко Анна, 5 клас

Всеукраїнський конкурс «#ТГШ207: Таємниця генія Шевченка»

Диплом

І

Ткачук Ілля, 5 клас

Всеукраїнський конкурс «#ТГШ207: Таємниця генія Шевченка»

Диплом

І

Корольчук Вікторія, 5 клас

Всеукраїнський конкурс «#ТГШ207: Таємниця генія Шевченка»

Диплом

І

Корольчук Дмитро, 5 клас

Всеукраїнський конкурс «#ТГШ207: Таємниця генія Шевченка»

Диплом

І

Гуменюк Ілля, 5 клас

Всеукраїнський конкурс «#ТГШ207: Таємниця генія Шевченка»

Диплом

ІІІ

Дарченко Анна, 5 клас

Всеукраїнський конкурс «Як це працює?»

Диплом

І

Корольчук Дмитро, 5 клас

Всеукраїнський конкурс «Як це працює?»

Сертифікат

 

Дарченко Анна, 5 клас

Всеукраїнський конкур «Година Землі»

Диплом

І

Корольчук Вікторія, 5 клас

Всеукраїнський конкур «Година Землі»

Диплом

І

Ткачук Ілля, 5 клас

Всеукраїнський конкур «Година Землі»

Диплом

І

Корольчук Дмитро, 5 клас

Всеукраїнський конкур «Година Землі»

Диплом

І

Лещенко Дарина, 5 клас

Всеукраїнський конкур «Година Землі»

Диплом

І

Дарченко Анна, 5 клас

Всеукраїнський конкурс «Безпечний Інтернет 2.0»

Диплом

І

Синицина Елеонора, 8 клас 8 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Костянюк Ольга, 8 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Григоренко Віталій, 8 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Верстюк Наталія, 8 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Дарченко Анна, 5 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Ткачук Ілля, 5 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Дудник Катерина, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Лапчук Галина, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Кузьмішена Вероніка, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Ліварчук Максим, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Осовський Андрій, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Грепечук Віктор, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Григорук Вікторія, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Григорук Віталій, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Марчук Софія, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Скальська Софія, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Підкалюк Анна, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Ярушевська Діана, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Ванжула Володимир, 7 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Бібик Богдана, 8 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Волинець Анна, 8 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Кузьменко Анастасія, 8 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Брилянт Яна, 8 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

Білоус Аліна, 8 клас

Всеукраїнський конкурс « STOP булінг!»

Диплом

І

 

          Практичним  психологом  школи  Корольчук Г.М проводиться  робота  щодо  формування  основ  здорового  способу  життя  серед  учнівської молоді, проводиться  діагностика, соціометричне  обстеження  груп  дітей, індивідуальна  робота  з  дітьми, які  потребують  підвищеної  педагогічної  уваги. Надаються  консультації  педагогам  щодо  вирішення  складних  ситуацій  в  групах  дітей. За  висновками  обстежень  психолог  надає  рекомендації  щодо  здійснення  корекційної  роботи  з  кожним  учнем. Практичним  психологом проводяться корекційно - розвивальні заняття.

З  метою  удосконалення  форм  і  методів  профілактичної  роботи  з  учнями ліцею, відповідно  до  річного  плану  роботи на 2020-2021 навчальний рік, в  ліцеї організовано роботу  комісії по роботі з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, на засіданнях якої розглядались питання відвідування учнями навчального закладу, організації педагогічної допомоги учням, залучення дітей до  роботи в гуртках, участі у загальношкільних заходах, надання психологічної допомоги,  попередження правопорушень і злочинності, запобігання дитячій бездоглядності, протидії насильству та жорстокого поводження в сім'ї.

З  метою  профілактики  правопорушень  серед  неповнолітніх  у  ліцеї протягом  2020-2021 навчального року проведено: виховні заходи в рамках тижня правових знань під час яких застосовувались інтерактивні форми роботи з дітьми, залучення їх до активної участі в диспутах, дискусіях, вікторинах, тренінгах, сюжетно-рольових  іграх тощо; профілактичні заходи, спрямовані на виховання міжнаціональної поваги й нетерпимого ставлення до проявів расизму та ксенофобії;   уроки гендерної рівності, заняття по профілактиці вживання наркотиків та тютюнопаління серед підлітків, протидії насильству та жорстокого поводження в сім'ї;  залучено дітей девіантної поведінки,  які схильні до правопорушень до участі у виховних заходах різних рівнів. В класах розміщені куточки національної символіки, правила для учнів, інформаційні куточки; організовано в  бібліотеці роботу постійно діючої виставки літератури на правову тематику;

            Класними керівниками, вчителями та заступником з виховної роботи проводились  бесіди  з  попередження  дитячого  травматизму  згідно  з календарними   планами. Обсяг  бесід  ведеться класними керівниками  в  окремих  журналах встановленого зразка та завірені підписом та печаткою директора ліцею.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІ. ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ВИХОВНОЇ РОБОТИ

у 2021-2022 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

 

      Основною метою педагогічних працівників у вихованні учнів у 2021-2022 навчальному році буде формування громадянина, патріота, інтелектуально розвинену, духовно і морально зрілу особистість, готову протистояти асоціальним впливам, вправлятися з особистими проблемами, творити себе і оточуючий світ.

У роботі з учнями педагогічним працівникам необхідно керуватися Основними орієнтирами виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Національною стратегією розвитку освіти в Україні на період до 2021 року (Указом Президента України від 25 червня 2013 року №344/2013)  та здійснювати виховну діяльність у відповідності до наступних ключових напрямів:

ціннісне ставлення до себе;

ціннісне ставлення до сім'ї, родини, людей;

ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави;

ціннісне ставлення до праці;

ціннісне ставлення до природи;

ціннісне ставлення до культури і мистецтва.

Серед основних завдань — національне виховання на засадах загальнолюдських, полікультурних, громадянських цінностей, забезпечення фізичного, морально-духовного, культурного розвитку дитини, формування соціально зрілої творчої особистості, громадянина України і світу, підготовка учнів до свідомого вибору сфери життєдіяльності та підвищення відповідальності сім'ї за освіту і виховання дітей.

Протягом  2021-2022  навчального року необхідно підвищити рівень превентивної роботи. Превентивне виховання забезпечується на законодавчому рівні Законом України від 26.04.2001 № 2402-ІІІ "Про охорону дитинства"; Законом України від 21.06.2001 № 2558-ІІІ "Про соціальну роботу з сім'ями, дітьми та молоддю"; постановою Кабінету Міністрів України від 03.09.2009 "Про затвердження Державної цільової соціальної програми зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров’я населення на період до 2012 року", розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22.11.2010 № 2140 "Про затвердження плану заходів щодо виконання Концепції реалізації державної політики у сфері протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2011-2015 роки", постановою Кабінету Міністрів України від 21.03.2012 № 350 "Про затвердження Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року",

Беручи до уваги наказ Міністерства від 03.08.2012 № 888 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти, молоді та спорту щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді на період до 2015 року», пріоритетними в роботі педагогічних працівників із означеної проблеми залишаються:

  •                  упровадження просвітницької діяльності, спрямованої на формування негативного ставлення до протиправних діянь, проведення тижнів правових знань;
  •                  використання інтерактивних педагогічних технологій, зокрема ділові та рольові ігри, моделювання життєвих ситуацій, суспільних процесів та процедур, дискусії, робота в малих групах на уроках правознавства та в позакласній діяльності;
  •                  впровадження шкільного самоврядування в начально-виховний процес;
  •                  ужиття заходів, спрямованих на підвищення моральності в суспільстві, правової культури громадян, утвердження здорового способу життя;
  •                  запобігання проявам екстремізму, расової та релігійної нетерпимості;
  •                  впровадження нових педагогічних комунікацій між усіма учасниками навчально-виховного процесу;
  •                  перетворення навчальних закладів на зразок демократичного правового простору та позитивного мікроклімату тощо.

Педагогічним працівникам необхідно забезпечити неухильне виконання спільного наказу Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 16.01.2004  5/34/24/11 "Про затвердження Порядку розгляду звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми або реальної загрози його вчинення".

Велику увагу необхідно приділяти учням, які виховуються у сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах, з метою попередження безпритульності й бездоглядності, насильства над неповнолітніми, підліткової злочинності та правопорушень, запобігання торгівлі дітьми. Педагогічним колективам необхідно здійснювати:

  •                  внутрішній облік дітей, які потребують посиленої уваги з боку педагогічного працівника, соціального педагога;
  •                  інформувати служби у справах дітей,
  •                  здійснювати психолого-педагогічний супровід таких дітей;
  •                  контролювати відвідування ними навчальних занять та якість навчання;
  •                  активно залучати до громадської та гурткової роботи тощо.

З метою профілактики та усунення явищ дискримінації і насильства в учнівському середовищі, створення безпечного середовища в школі необхідно продовжувати працювати за програмою «Рівний – рівному» Особливої уваги набуває питання патріотичного виховання учнів.

Важливим завданням є підготовка старшокласників до дорослого, сімейного життя. Відродити в народні звичаї, котрі становлять серцевину сімейно-побутової культури і мають потужний виховний потенціал, – одне з найважливіших і невідкладних завдань педагогів. Важливе значення матиме живе спілкування з батьками учнів, які бережуть сімейні традиції, шанують далеких предків, рід, сім’ю, історію українського народу, рідного краю.

Роботу з батьками необхідно будувати так, щоб батьки відчували свою визначальну роль у справах учнівського та педагогічного колективів.

Педагогічним працівникам у роботі з учнями та батьками керуватися наказами та інструктивно-методичними листами Міністерства з питань виховної роботи:

1. Наказ від 07.09.2000 № 439 "Про затвердження Рекомендацій щодо порядку використання державної символіки в навчальних закладах України";

2. Наказ від 25.01.2007 № 44 "Про затвердження заходів на виконання Державної програми "Репродуктивне здоров’я нації" на період до 2015 року";

3. Наказ від 24.11.2009 № 1061/4128 "Про проведення щорічного Всеукраїнського фестивалю-конкурсу "Молодь обирає здоров’я";

4. Наказ від 01.02.2010 № 59 "Про вжиття заходів щодо запобігання насильству над дітьми";

5. Наказ від 29.03.2010 № 255 "Про виконання законодавчих вимог у зв’язку із прийняттям Закону України від 21 січня 2010 року № 1824 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв";

6. Наказ від 30.12.2010 № 1313 "Про виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.11.2010 № 2140 (План заходів щодо виконання Концепції реалізації державної політики у сфері протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2011-2015 роки);

7. Наказ від 30.12.2010 № 1312 "Про затвердження плану заходів щодо реалізації Національної кампанії "Стоп насильству!" на період до 2015 року";

8. Наказ від 20.06.2011 № 596 "Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс "Парк педагогічної майстерності";

9. Наказ від 31.10.2011 № 1243 "Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України";

10. Наказ від 16.12.2011 № 1443/779 "Про затвердження Положення про Всеукраїнську військово-патріотичного спортивну гру "Зірниця";

11. Наказ від 11.06.2012 № 677 "Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту з формування громадянської культури та підвищення рівня толерантності у суспільстві";

12. Наказ від 19.07.2012 № 827 "Про затвердження плану заходів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо запобігання торгівлі людьми на період до ";

13. Наказ від 03.08.2012 № 888 "Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді ";

14. Лист МОН від 16.07.2021 № 1/9-362 “Деякі питання організації виховного процесу у 2021/2022 н. р. щодо формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок ”

 

 

 

 

 

 

 

 

     Проявляється у патріотизмі, національній самосвідомості, правосвідомості, політичній культурі та культурі міжетнічних відносин. Це досягається завдяки виконанню положень Національної доктрини розвитку освіти (Затверджена Указом Президента України від 17.04.2002 р. № 347/2002), Концепції громадянського виховання особистості в умовах розвитку української державності, Національної програми патріотичного виховання громадян, формування здорового способу життя, розвитку духовності та зміцнення моральних засад суспільства.

Завдання виховної роботи:

  • виховання любові до своєї вітчизни, формування загальнолюдських цінностей;
  • виховання почуття гордості та вдячної до своєї держави, свого народу, історії;
  • формування особистості учня як громадянина патріота

 

Заходи

Дата

Клас

Відповідальні

1

Впорядкування пам’ятника воїнам Другої Світової війни

Вересень

9-11

Педагог - організатор

Класні керівники

2

Класна година «День партизанської слави»

13 вересня

1-11

Класні керівники

3

Година спілкування «Відповідальне суспільство».  Міжнародний день пам’яті жертв фашизму

6 вересня

1-11

Класні керівники

4

“Козацькому роду нема переводу”, книжкова виставка в шкільній бібліотеці.

Інтелектуальні ігри та спортивні змагання до Дня українського козацтва

11 жовтня

1-11

Класні керівники

Вчителі фізичної культури

Педагог - організатор

5

Загальношкільна виставка «День визволення України від фашистських загарбників”

25Жовтня

1-11

Вчитель історії

Педагог - організатор

 

6

Година спілкування “З Україною в серці”

1 листопада

5-11

Класні керівники

 

7

Заходи до Дня української писемності та мови: Класна година година на тему: “Є мова-є нація”, фото колаж “Краща мова єднання-українська”,

5-9 листопада

1-11

Класні керівники

Вчителі укр. мови та літератури

8

 Лінійка-реквієм «День пам’яті жертв голодомору й політичних репресій в Україні»

23 листопада

1-11

Педагог - організатор

Заступник д.з в.р

9

Спортивні змагання до дня  збройних сил України

6 Грудня

1-11

Педагог - організатор

Заступник д.з в.р

10

Бесіда “Міжнародний день захисту прав людини”  та тиждень правознавства

10-14 Грудня

1-11

Класні керівники

Вчитель історії та правознавства

11

Класна година щодо дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

10 Грудня

1-11

Класні керівники

12

 

 

Загальношкільна лінійка «День Соборності та Свободи України»

21 Січня

1-11

Класні керівники

13

Бесіда, виставка в шкільній бібліотеці щодо відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

21-25 січня

1-11

Класні керівники

Бібліотекар

14

Загальношкільна лінійка до 102 –річниці  бою Крутами

29 січня

1-11

Вчитель історії Педагог – організатор

Бібліотекар

15

Класна година «День пам’яті учасників бойових дій на території інших держав»

14 Лютого

1-11

 

 

Класні керівники

16

Загальношкільна лінійка до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та виставка дитячих малюнків на тему: «Революція гідності»

21 лютого

1-11

Класні керівники

17

Загальношкільна лінійка «Міжнародний день пам’яті Чорнобиля»

26 Квітня

1-11

Педагог – організатор

Заступник д.з в.р

18

Фестивалі патріотичної пісні до Дня примирення, Дня Перемоги

8-9 Травня

1-11

Педагог – організатор

Заступник д.з в.р

19

Конкурс малюнків День Європи в Україні

17 Травня

1-11

Класні керівники

20

Загальношкільна лінійка День пам’яті жертв голодомору й політичних репресій

20 Травня

1-11

Класні керівники

 

Проявляється у моральній активності особистості, прояві чуйності, чесності, правдивості, працелюбності, справедливості, гідності, милосердя, толерантності, совісті, терпимості до іншого, миролюбності, доброзичливості, готовності допомогти іншим, обов'язковості, добросовісності, ввічливості, делікатності, тактовності; вмінні працювати з іншими; здатності прощати і просити пробачення, протистояти виявам несправедливості, жорстокості. Показник моральної вихованості особистості — це єдність моральної свідомості та поведінки, єдність слова і діла, наявність активної за формою та моральної за змістом життєвої позиції. Це досягається завдяки виконанню положень Концепції громадянського виховання особистості в умовах розвитку української державності; Національної програми патріотичного виховання громадян, формування здорового способу життя, розвитку духовності та зміцнення моральних засад суспільства

  Морально-етичне виховання передбачає оволодіння нормами і правилами моральної поведінки, формування почуттів і переконань, умінь та навичок, тобто спрямоване на формування моральної зрілості особистості.

 Завдання виховної роботи:

 - завданням є сприяння усвідомлення учнями загальнолюдської і народної моралі, готовності жити й діяти за принципами

гуманізму.

 - основні заходи, які спрямовані на реалізацію завдань морально-етичного виховання:


Заходи

Дата

Клас

Відповідальні

1

Проведення акції милосердя «Допоможи ближньому»

3 - й тиждень вересня

1-11

Заст.д.з.в.р

Педагог- організатор

Психолог

2

Проведення акції «Турбота про дітей»

 

Протягом року

1-11

Заст.д.з.в.р

Педагог- організатор

Класні керівники

3

Класні години на тему: «Добротою себе виміряй». «Щастя. Як ми його розуміємо?»

 

15 жовтня

1-11

Класні керівники

5

Анкетування «Вибір, цінності та пріоритети»

 

Листопад

 

 

9 -11

 

 

Психолог

6

Година спілкування «Міжнародний день толерантності»

12 листопада

 

1-11

 

 

Класні керівники

7

Акція «Збережи життя»

Девіз: «Знати, щоб себе уберегти та комусь допомогти!»

Домедична допомога при отруєннях.

3 тиждень грудня

1-11

Медичний працівник

8

Міжнародний день обіймів

Фото виставка «Найніжніші обійми у світі»

25 січня

9 -11

Педагог - організатор

Класні керівники

9

Флеш-моб Всесвітній день дітей

20 листопада

9 -11

 

Педагог - організатор

Класні керівники

12

Диспут «Що означає жити красиво»

1-й тиждень

 лютого

5-11

Класні керівники

 

13

Концертна програма для батьків до міжнародного жіночого дня

 

7 Березня

1-11

Педагог- організатор

Класні керівники

14

Виставка малюнків на тему: «Мої добрі вчинки»

 

Квітень

1-11

Вчитель обр. мистецтва

15

Година спілкування «День Матері в Україні»

6 Травня

1-11

Класні керівники

16

Година спілкування «Міжнародний день сім’ї»

13 Травня

1-11

Класні керівники

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Передбачає сформованість у зростаючої особистості вміння цінувати себе як носія фізичних, духовно-душевних та соціальних сил. Воно є важливою умовою формування у дітей та учнівської молоді активної життєвої позиції.

 

Ціннісне ставлення до свого фізичного "Я" - це вміння особистості оцінювати свою зовнішність, тілобудову, поставу, розвиток рухових здібностей, фізичну витривалість, високу працездатність, функціональну спроможність, здатність відновлювати силу після фізичного навантаження, вольові риси, статеву належність, гігієнічні навички, корисні звички, стан свого здоров’я та турбуватися про безпеку власної життєдіяльності, здоровий спосіб життя, активний відпочинок.

 

Ціннісне ставлення до свого психічного "Я" передбачає вихованість у дітей та учнівської молоді культури пізнання власного внутрішнього світу - думок, переживань, станів, намірів, прагнень, цілей, життєвих перспектив, ідеалів, цінностей, ставлень. Важливо навчити зростаючу особистість сприймати себе такою, якою вона є, знати свої позитивні і негативні якості, сприяти формуванню з неї реалістичної Я-концепції, готовності та здатності до самовдосконалення, конструктивної самокритичності.

 

Ціннісне ставлення, до свого соціального "Я" виявляється у таких ознаках: здатності орієнтуватися та пристосовуватися до нових умов життя, конструктивно на них впливати; визначенні свого статусу в соціальній групі, налагодженні спільної праці з дорослими та однолітками; вмінні запобігати конфліктам, справедливому і шляхетному ставленні до інших людей.

Завдання виховної роботи:

- сприяння об‘єднанню зусиль педагогічного колективу, медичних працівників,

батьків для реалізації права дітей і підлітків на збереження та зміцнення здоров’я

як найвищої соціальної цінності та права громадян на безпечні й нешкідливі умови праці та навчання;

- здійснення заходів щодо забезпечення та підвищення ефективності проведення уроків фізичної культури

 

 

Заходи

 

Дата

Клас

Відповідальні

1

Спортивні ігри та змагання до Дня фізичної культури і спорту,  Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня

17– 21 Вересня

 

1–11

Вчителі фіз. культ.

2

Бесіди з питання культури ведення щоденників, зошитів, бережливого ставлення до підручників

Протягом місяця

1-11

Класні керівники

3

Бесіда-діалог з профілактики паління серед учнів, вживання алкогольних виробів та психоактивних речовин.

Вересень

6-11

Класні керівники

4

Бесіда з профілактики насильства в сім’ях та будь-яких його проявів.

Вересень

5-11

Класні керівники

 5

Створення умов для розуміння учнями ролі праці в житті, готовності до трудової діяльності

4- й тиждень вересня

1-11

Вчитель трудового навчання

Класні керівники

6

Флешмоб «Міжнародний день миру»

 

21 Вересня

1–11

Класні керівники

7

Груповий моно проект «Радій за мене, як я за тебе!»

Вересень—жовтень

1-4

Класні керівники

Педагог-організатор

8

Перегляд художньо-документального фільму «Чорно-біле кіно»

15-22 жовтня

9-11

Педагог-організатор

 9

Трудові десанти до міжнародного дня громадянин похилого віку

Жовтень

9-11

Педагог-організатор

Класні керівники

 

10

Міжнародний день шкільних бібліотек.

Виставка в шкільній бібліотеці «Здоров’я нації»

Жовтень

1-11

Бібліотекар

11

Акція «Школа без тютюнового диму»

Жовтень

5-11

Педагог-організатор

Класні керівники

12

Участь у просвітницькій програмі «Рівний-рівному»

Жовтень

1-11

Психолог

13

Перегляд фільму до Міжнародного дня боротьби з курінням.

16 листопада

8-11

Заст.д.з.в.р

Педагог-організатор

 

14

Акція «Обміняй нікотин на вітамін»

2 тиждень листопада

8-11

Педагог-

організатор

 

15

Участь у фізкультурно-патріотичному фестивалі школярів України «Нащадки козацької слави».

Листопад

9-11

Вчителі фіз. культ.

16

 

Акція «Ми за здоров’я»

Листопад

1-11

Класні керівники, педагог - організатор

17

Класна година «Всесвітній день боротьби зі СНІДом»

 

3 Грудня

8–11

Класні керівники

18

Бесiда: «Єдино правильний вибір на користь здорового способу життя».

Грудень

1-11

Класні керівники

19

Проект «Вулиці мого села»

Протягом І семестру

1-11

Заступник з вр

Педагог-організатор

Класні керівники

 

20

День збройних сил України. Спортивне змагання до дня захисту Вітчизни

6 Грудня

8–11

 

Вчителі фіз. культ.

21

Бесіда з профілактики та злочинності і безпритульності серед учнів.

Січень

5-11

Класні керівники

22

Тиждень сприяння здорового способу життя та безпеки життєдіяльності.

Січень

1-11

Класні керівники Педагог-організатор Вчитель ОБЖ

23

Година спілкування «Міжнародний день боротьби з наркоманією та наркобізнесом»

25 лютого

7-11

Класні керівники

24

Класна година до  Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз.

4 – тиждень березня

1-11

Класні керівники

Медичний працівник

25

Бесіда з профілактики та злочинності і безпритульності серед учнів.

Березень

5 -11

Класні керівники

 

26

Легкоатлетичний пробіг до всесвітнього дня здоров’я

 

5 Квітня

1-11

Вчителі фіз. культ.

27

Тиждень безпеки життєдіяльності.

Квітень

1-11

Вчитель ОБЖ

Класні керівники

28

Бесіди до Всесвітнього дня боротьби проти тютюнопаління.

4 – й тиждень травня

1-11

Вчителі фіз. культ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виявляється у таких ознаках: усвідомленні функцій природи в житті людини, самоцінності природи; почутті особистої причетності до збереження природних багатств, відповідальності за них; здатності особистості гармонійно співіснувати з природою; критичній оцінці споживацько-утилітарного ставлення до природи, яке призводить до порушення природної рівноваги, появи екологічної кризи; вмінні протистояти проявам такого ставлення доступними способами; активній участі у практичних природоохоронних заходах: здійсненні природоохоронної діяльності з власної ініціативи; посильному екологічному просвітництві. Ціннісне ставлення до природи і сформована на його основі екологічна культура є обов'язковою умовою сталого розвитку суспільства, узгодження економічних, екологічних і соціальних чинників.

 

Завдання виховної роботи:

  • виховувати бережливе ставлення до природи;
  • виховувати почуття  прекрасного в спілкуванні з природою;
  • відчувати себе частинкою природи відповідальною за гармонійне співіснування з нею людини;
  • бути раціональними і дбайливими господарями зі сформованою екологічною культурою, здатними передбачити наслідки діяльності у природі.

 

Заходи

Дата

Клас

Відповідальні

1

Година спілкування

«Я і природа»

Другий тиждень вересня

1 – 11

Класні керівники

2

 

Свято осені, виставка-ярмарок «Осінній бал», проведення ації “З вірою в серці”

 

 

 

Жовтень

1 – 11

Педагог -

організатор

Заст.д.з.в.р

Класні керівники

3

 

Година спілкування. «Всесвітній день захисту тварин».

8 Жовтня

1 – 11

Класні керівники

4 

Екскурсії рідним краєм

Жовтень та протягом року

1-11

Класні керівники

5

Трудова справа «Годівничка»

Листопад

1 - 11

Класні керівники

Вч труд. навч

 6

Конкурс  - виставка новорічних ялинок, виготовлених із підручних матеріалів, акція «Буде наша ялинонька жить!»

Грудень

1-11

Класні керівники

Педагог-організатор

Вч обр. мист

 7

Всесвітня акція «Зимовий облік птахів»

Грудень-Січень

1-11

Класні керівники

8

Операція «Первоцвіт»

Лютий

1-11

Класні керівники,

Вч. біології

9

Трудова справа «Шпаківня»

Лютий - березень

1 - 11

Класні керівники

Вч труд. навч

10

Класна година «Всесвітній день водних ресурсів»

22 Березня

1 - 11

Класні керівники

11

 

Проект «Добродійна екологічна стежина»

 

Березнь- квітень

 

1 – 6

 

Класні керівники

12

 

Конкурс «Дерево життя»

Конкурс «До чистих джерел»

Квітня

5-11

Класні керівники

Вч. біології

13

Класна година «Міжнародний день птахів»

1 Квітня

1-11

Класні керівники

14

Трудова справа «Квітники біля школи»,

Конкурс «Без верби і калини нема України»,

Конкурс «Зелена аптека»»

Квітень

1-11

Класні керівники

Вч. Біології

Вч труд. навч

15

Година спілкування «Міжнародний день Землі»

22 квітня

1 - 11

Класні керівники

16

Конкурс малюнків «Білий лелека»

Протягом травня

1-11

Класні керівники,

Вч. Біології

17

Конкурс «Збережемо місцеві природо-історичні святині»

Протягом місяця

1 - 11

Класні керівники,

Вч. Біології

18

Флешмоб «День Сонця»

3 травня

1-11

Класні керівники

Педагог-організатор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Важливою складовою змісту виховання особистості. Воно передбачає усвідомлення дітьми та учнівською молоддю соціальної значущості праці, розвинену потребу в трудовій активності, ініціативність, схильність до підприємництва; розуміння економічних законів і проблем суспільства та засобів їх розв'язання, готовність до творчої діяльності, конкурентоспроможності й самореалізації за умов ринкових відносин, сформованість працелюбності як базової якості особистості.

Завдання виховної роботи:

  - трудове виховання є системою виховних впливів, мета яких полягає у морально-психологічній підготовці учнів до майбутньої професійної діяльності. Високий рівень її розвитку передбачає оволодіння особистістю загальними основами наукової організації праці, вмінням ставити мету, планувати її досягнення, організовувати своє робоче місце, раціонально розподіляти сили і засоби досягнення бажаного результату, аналізувати процес і наслідки власних трудових зусиль, вносити необхідні корективи.

 

 

Заходи

Дата

Клас

Відповідальні

1

Створення умов для розуміння учнями ролі праці в житті, готовності до трудової діяльності             

Вересень

1-11

Заст.д.з.в.р

Вчитель труд

навчання  

2

Повторення правил для учнів, положеня про чергування

Вересень

6-11

Адміністрація  

3

Трудові десанти до Міжнародного дня громадян похилого віку.

Жовтень

5-11

Педагог

- Організатор

   

4

Організувати щотижневе прибирання закріплених територій в осінньо – весняний період.             

Протягом

року

5-11

Адміністрація  

5

Залучити учнів до роботи у „Книжковій бібліотеці ”.

Протягом

року

5-11

Заст.д.з.в.р

Бібліотекар  

6

Систематично проводити рейди – огляди стану збереження підручників.

Протягом

року

5-11

Актив бібліотеки

Бібліотекар  

7

Проводити рейди – огляди стану збереження шкільного майна.

Протягом

Року

5-11

 

Адміністрація  

8

Створити в класах ремонтні бригади та організувати їх роботу

Протягом       року

 

7-11

Вчитель труд

Навчання  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Формується у процесі естетичного виховання і виявляється у відповідній ерудиції, широкому спектрі естетичних почуттів, діях і вчинках, пов'язаних з мистецтвом. Особистість, якій властиве це ставлення, володіє системою елементарних мистецьких знань, адекватно сприймає художні твори, здатна збагнути та виразити власне ставлення до мистецтва, прагне та вміє здійснювати творчу діяльність у мистецькій сфері.

Естетичне виховання спрямоване на розвиток у зростаючої особистості широкого спектра почуттів — здатності збагнути та виразити власне ставлення до мистецтва. Важливим є сприймання об'єктів довкілля як естетичної цінності, ерудиція у галузі мистецтва (володіння системою елементарних мистецьких знань, понять, термінів, адекватне сприйняття художніх творів, творча діяльність в мистецькій сфері), власний погляд на світ, здатність радіти за інших як ознака духовної зрілості.

Завдання виховної роботи:

  • сприяння створенню оптимальних умов для розвитку і реалізації можливостей обдарованих дітей;
  • сприяння розвитку мережі гуртків за інтересами для роботи з обдарованими дітьми;
  • формування умінь відчувати, розуміти і творити прекрасне .

 

 

 

Заходи

Дата

Клас

Відповідальні

1

Свято до Дня вчителя «Учителю! Ти є і будеш вічно!»

1 – й тиждень жовтня

1-11

Педагог-організатор

Класні керівники

 2

Заходи до Дня української писемності та мови:

Класна година на тему: «Є мова – є нація», фотоколаж

«Краща мова єднання – українська», проведення І етапу Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика

5 - 9 листопада

5-11

Класні керівники Вчителі - укр мови та літ

3

Конкурс малюнків до Дня Святого Миколая

10-18 грудня

1-11

Педагог-Організатор

Класні керівники

 4

Проведення новорiчних ранків та новорічного вечора

4 – й тиждень грудня.

1-11

Адміністрація Класні керівники Педагог-організатор

 5

Міжнародний день обіймів

Фото виставка «Найніжніші обійми у світі»

25 січня

1-11

Класні керівники Педагог-організатор

6

Свято усіх закоханих

14 Лютого

1 -11

Заст.д.з.в.р

Педагог-Організатор

Класні керівники

7

Година спілкування «Всесвітній день поезії»

18 Березня

1-11

Класні керівники

 8

Концертна програма для батьків до дня міжнародного жіночого  дня

7 Березня

1-11

Класні керівники

9

Заходи щодо відзначення дня народження Т.Г. Шевченка

 2-й тиждень

1-11

Вчителі української мови та літератури

Класні керівники

10

Загальношкільна лінійка до Дня сміху «Весела розвага»

1 квітня

1-11

Педагог-організатор

Класні керівники

 11

Конкурс малюнка «Охорона праці очима дітей»

1-й та 2-й тиждень квітня

1-11

Класні керівники

12

Свято останнього дзвоника.

4 – й тиждень травня

1-11

Класні керівники

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

№п

Зміст заходу

 

Термін вик-ня

Відповідальні

1

Здійснити моніторинг стану фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів освіти.

Щорічно червень

Корольчук Г.М

2

 Провести «День фізичної культури і спорту».

Щорічно вересень

Корольчук Г.М

Пневський В.І

3

Провести змагання «Веселі старти»

Протягом року

Корольчук Г.М

Пневський В.І

4

Провести Олімпійський тиждень, розпочавши його Всеукраїнським олімпійським уроком

Щорічно вересень

Корольчук Г.М

Пневський В.І

5

Провести конкурс літературних творів, малюнків, вікторин «Олімпійський рух: історія та сьогодення»

Щорічно жовтень-листопад

Корольчук Г.М

Пневський В.І

 

6

Провести змагання з

Баскетболу середньо вікової групи юнаків та дівчат

Листопад,

Лютий

Пневський В.І

7

Сприяти утворенню та функціонуванню спортивних заходів у школі

Протягом року

Адміністрація

8

Провести змагання з

волейболу – юнаки, дівчата

Березень

Пневський В.І

 

Провести фестиваль ранкової зарядки «Рух заради здоров’я» з нагоди     Всесвітнього    дня    здоров’я

Квітень

Корольчук Г.М

Пневський В.І

9

Взяти участь у всеукраїнському фізкультурно-оздоровчого патріотичного фестивалю "Нащадки козацької слави".

Щорічно

Адміністрація

10

Провести дитячі спортивні ігри «Старти надій».

Щорічно Квітень-травень

Адміністрація

11

Здійснювати контроль за проходженням щорічних медичних оглядів школярів та дотриманням правил безпеки під час проведення занять з фізичної культури в школі

Щорічно

Корольчук Г.М

13

Провести змагання з футболу

Протягом вересня - жовтня

Пневський В.І

Корольчук Г.М

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зміст роботи

Дата

Відповідальний

1. Ознайомити трудовий колектив з правилами внутрішкільного розпорядку.

Вересень

Директор

2.  Ознайомити трудовий колектив з посадовими інструкціями.

Вересень

Директор

3. Затвердити колективний договір адміністрації та ПК про проведення заходів з охорони праці

Вересень

Голова ПК

4.  Організувати навчання працівників школи з ОБЖ.

І раз на місяць

Вчитель ОБЖ

5. Регулярно проводити інструктажі з ТБ серед педагогічного та технічного персоналу.

І раз на півріччя

Директор

 

6. Організувати перевірку знань з охорони праці.

І раз на 3 роки

Комісія

7. Регулярно знайомити трудовий колектив з статистичними даними про нещасні випадки по району та області.

І раз на квартал

Директор

Провести заняття серед педагогічного та технічного  персоналу школи на тему: «Профілактика побутового травматизму».

Вересень

Директор школи , завгосп

Провести бесіди серед педагогічного та технічного  персоналу щодо запобігання побутового травматизму в житлових та підсобних приміщеннях, присадибних ділянках у місцях відпочинку та можливого перебування людей.

 

 

Регулярно проводити бесіди серед учнівського колективу на тему :

«Профілактика побутового травматизму».

І раз на місяць

 Класні керівники

Організувати постійно діючі виставки малюнків та газет на тему : «Я один вдома».

І раз на півріччя

Заст. з НВР

Проводити роз’яснювальну роботу серед батьків з профілактики побутового травматизму.

Батьківські збори

Класні керівники

Створити папку учнівських повідомлень про нещасні випадки у побуті.

Постійно

Заст. з НВР

 

 

 

 

Зміст роботи

Дата

Відповідальний

Ознайомити учнів школи із Законом України « Про дорожній рух»

На уроках ОБЖ

Вчитель ОБЖ

Згідно із шкільним розкладом проводити заняття з ОБЖ та основи здоров’я, роз’яснювати необхідні питання відповідно до програми.  

Постійно

Вчитель ОБЖ

Регулярно проводити профілактичну роботу серед учнів 1 – 11 класів для попередження дорожньо– транспортного травматизму :

  • Місячники з ПДР ;
  • Виступ агітбригад ;
  • Конкурс на знання правил дорожнього руху
  • Конкурси малюнків та газет;
  • Диктанти ;
  • Накопичувати матеріал учнівських повідомлень.

 

Згідно плану

Заст. з ВР

Педагог-організатор

Провести на батьківських зборах бесіду щодо попередження дитячого дорожньо – транспортного травматизму.

Батьківські збори

Класні керівники

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зміст роботи на виховних годинах

Дата

Відповідальний

Організувати навчання працівників школи з пожежної безпеки.

Протягом року

Вчитель ОБЖ

Обладнати в коридорі школи куточок пожежної безпеки.

Січень

Заст. з ОБЖ

Продовжити вивчати правила пожежної безпеки серед учнів 1- 11 класів у курсі

« Основи здоров’я « та ОБЖ.

Протягом року

Вчитель ОБЖ, класні керівники

Організувати з числа учнів 9 – 11 класів гурток ДЮП.

Вересень

Вчитель ОБЖ

Забезпечити розробку і план евакуації та порядок оповіщення людей на випадок виникнення пожежі.

Вересень

Директор

Регулярно проводити інструктажі з правил пожежної безпеки.

Постійно

Директор

Регулярно проводити огляд шкільного приміщення та шкільної території щодо дотримання протипожежного режиму.

Постійно

Адміністрація

Ознайомити вчителів з вимогами пожежної безпеки для приміщень різного призначення та при проведенні культурно – масових заходів.

Постійно

Адміністрація

У разі виникнення пожежі дії працівників школи, насамперед повинні спрямовуватися на забезпечення безпеки дітей та їхньої евакуації.

Постійно

Адміністрація

Питання про пожежну безпеку в школі розглянути нараді при директору

Травень

Директор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зміст роботи на виховних годинах

Дата

Відповідальний

Провести бесіди для попередження дитячого  травматизму під час перерв серед учнів 1 – 11 класів

1 раз на місяць

Класні керівники

Під час вивчення курсів « Основи здоров’я « та ОБЖ звернути увагу учнів на поведінку на вулиці у транспорті.

За розкладом уроків

Вчитель ОБЖ

Проводити інструктажі з ТБ під час проведення уроків фізичної культури та трудового навчання.

За розкладом уроків

Вчителі фіз. виховання та трудового навчання

Серед учнів 1 – 4 класів провести театралізовану виставу для вивчення правил дорожнього руху.

Грудень

Педагог–Організатор

Провести на батьківських зборах цикл лекцій для попередження дитячого травматизму

І раз на квартал

Класні керівники

Серед учнів 1 – 4 класів провести гру – конкурс з вивчення  ПДР, провести конкурс малюків, конкурс на кращого читця, диктанти. Заключний етап гри – підведення підсумків місячника вивчення ПДР, виступ агітбригади

І раз на півріччя

Педагог –організатор

Серед учнів 5 – 6 класів провести театралізовану виставу з ПДР

Квітень

Педагог – організатор

Серед учнів 7-9 класів провести конкурс стіннівок з ПДР.

Квітень

Педагог –організатор , вчитель малювання

На МО вчителів школи провести аналіз дитячого травматизму за семестр , за рік

За планом МО

Керівники МО.

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
14 серпня 2022
Переглядів
904
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку