Побудова діаграм і графіків в електронних таблицях MS Excel

Про матеріал
Презентація. На цьому уроці учні повторюють та закріплюють набуті знання на попередньому уроці щодо створення та аналізу діаграм у табличному процесорі Excel. Шукаючи правильні відповіді, учні мають знати не лише знання з інформатики, а й з інших шкільних предметів, таких як математика, географія.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Запитання для повторення вивченого. Електронні таблиці зручні тим, що дані в них розміщуються у вигляді…Кожна клітинка таблиці має своє …… Адреса клітинки складається із назви ……… Файли, в яких зберігаються ЕТ, ще називаються …… Кожна книга в Excel складається з …….. Клітинку виділену в даний момент називають… В будь-яку клітинку ЕТ можна ввести … Введення формули починається із знаку …

Номер слайду 2

Запитання для повторення вивченого. Ви можете визначити, в якій країні зберігається найбільший скарб?І де саме шукати ці скарби?Поясніть, як вам вдалося так швидко це визначити?

Номер слайду 3

«Побудова діаграм і графіків в електронних таблицях MS Excel »

Номер слайду 4

Що таке діаграма Для наочного представлення числових даних, які були введені у електронну таблицю, використовують різноманітні шаблони діаграм та графіків. Діаграма (грец. διαγραμμα – креслення) – це графічне зображення, у якому співвідношення між числовими даними відображається з використанням геометричних фігур.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Діаграми в Excel та їх властивості

Номер слайду 8

Діаграми в Excel та їх властивостіТочкова діаграма призначена для побудови тради­ційних математичних графіків

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Редагування діаграм

Номер слайду 14

Лінійна функція y=kx+b та її графік. Лінійна функція — це функція, яку можна задати формулоюy=kx+b, де x — незалежна змінна, k і b — деякі числа. Застосовуючи цю формулу, якщо відоме конкретне значення x, можна обчислити відповідне значення y. Нехай y=0,5x−2. Тоді:якщо x=0, тоді y=−2;якщо x=2, тоді y=−1;якщо x=4, тоді y=0 і т. д. Зазвичай ці результати оформлюють у вигляді таблиці:  x - незалежна змінна (або аргумент), y - залежна змінна.x024y−2−10 Графіком лінійної функції y=kx+b є пряма. Щоб побудувати графік даної функції, нам достатньо мати координати двох точок, що належать графіку функції. Побудуємо на координатній площині x. Oy точки (0;−2) і (4;0), оформлені у таблиці,  і проведемо через них пряму.

Номер слайду 15

Працюємо за комп’ютером

Номер слайду 16

Працюємо за комп’ютером. Вправа 1. Відкрийте файл «Пустелі», побудуємо стовпчасту діаграму за зразком даними таблиці.

Номер слайду 17

Фізкультхвилинка

Номер слайду 18

Працюємо за комп’ютером. Вправа 2. Побудуємо графік функції y(x)=2x+3 на проміжку (-5; 5)

Номер слайду 19

Ребус

Номер слайду 20

Закріплення матеріалу. Яке призначення діаграм?Які є типи діаграм? З яких елементів складається діаграма?Як вилучити діаграму зі сторінки?

Номер слайду 21

Домашнє завдання. Проаналізувати§ 3,4, ст. 118-120

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

pptx
Додано
1 квітня 2021
Переглядів
1320
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку