Положення про конкурс Spelling Bee

Про матеріал

Завдяки фільмам конкурс знавців англійського правопису Spelling Bee є доволі відомим. Але для українських учнів 4-7 класів не реально виконати завдання американського конкурсу.

Ця розробка-- положення про районний конкурс Spelling Bee, завдання якого закріпити правила читання англійських буквосполучень, а також вивчених винятків.

Перегляд файлу

                 Конкурс    Spelling    Bee

 

 Якщо американські батьки шукають виклику і надзвичайно корисного шляху для своєї дитини освоїти різноманітність нових слів , вони заохочують, щоб він або вона брали участь в  конкурсі "Spelling Вee". Конкурентоздатний аспект змагань - часто великий стимул, щоб обдарована дитина поліпшила свої навички правопису та просто збагатила словниковий запас. Мета конкурсу"Spelling Вee" -- покращити словниковий запас учнів, розвивати навички правопису та правильного використання слів англійської мови, які будуть допомагати їм на протязі всього життя.

 

 В Сполучених Штатах існує багато місцевих конкурсів “Spelling BEE” , та  найвідоміший з них – це Scripps Howard National Spelling Bee. Змагання відкрите для учнів у віці до 16, які є переможцями Американських регіональних spelling bees змагань, а також і переможців з Канади, Мексики, Ямайки, Нової Зеландії, і Багам. Переможець цього національного конкурсу отримує щедрий приз в понад $40,000.

  Що таке  Spelling BEE ? Це змагання проводиться, щоб виявити – хто з учасників може назвати найскладніші слова по буквах . На перший погляд, це дійсно просто--суддя повідомляє слово, і вам треба його назвати по буквам. Якщо ви називаєте слово правильно, ви залишаєтесь в грі. Якщо ж ні, - ви вибуваєте. Ось, наприклад, кілька слів з першого туру національних змагань.

 

irascible

vermiculate

tessitura

soliterraneous

homaligate

quatorzain

thaumaturgy

cephalalgia

eutaxy

lepidopterist

decedent

trapanasomiasis

bellipotent

piloncilo

rachiometer

 

 

 

 

 

 

 

Spelling bee (англ. spell - вимовляти по буквах + bee (истор.) - збори[1]) - конкурс (як правило дитячий) вимови слів по буквах. Як вважають, правила конкурсу були придумані в США. Національні конкурси проводяться у багатьох країнах, наприклад в США, Великобританії, Австралії, Новій Зеландії, Канаді, Мексиці, Індонезії, Пакистані. Існує аналогічний конкурс, відмінність якого полягає у вимові тексту (а не одного слова), наприклад, у Франції (La dictée) і в Польщі (Dyktando). Конкурси вимови слів майже не проводяться на мовах, в яких строго дотримуються фонемні правила, на відміну, наприклад від англійської і французької, де правопис склався історично.

 Історичне значення англійського слова bee було "збори, де проводиться специфічна дія". Етимологія слова до кінця не ясна, але швидше за все воно сталося із староанглійського слова bēn (молитва).

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ ( Проект)

про проведення районного конкурсу знавців англійського правопису  Spelling Bee

 

Відповідно до Закону України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», з метою створення належних умов для виявлення та підтримки обдарованої молоді, розвитку її інтересів, схильностей та природних обдарувань проводиться районний конкурс знавців англійського правопису  Spelling Bee. Дане Положення регламентує порядок організації конкурсу знавців англійського правопису  Spelling Bee та участі в ньому закладів освіти району.

                                            І. Загальні положення.

 1.1. Конкурс знавців англійського правопису  Spelling Bee  проводиться щорічно серед учнів загальноосвітніх закладів які вивчають англійську мову.

 1.2. Основними завданнями конкурсу знавців англійського правопису  Spelling Bee є:

- виявлення та розвиток обдарованих учнів;

- стимулювання творчого самовдосконалення дітей;

- підвищення інтересу до поглибленого вивчення англійської мови, прищеплення навичок самостійної роботи;

- підвищення рівня фахової підготовки учнів;

 - виявлення, поширення і впровадження в навчально-виховний процес сучасних прийомів і методів навчання.

 

ІІ. Проведення конкурсу знавців англійського правопису  Spelling Bee.

 2.1. Районний конкурс знавців англійського правопису  Spelling Bee проводиться щорічно у березні серед учнів 5-6 класів  у два етапи – шкільний та районний.

 

ІІІ. Учасники конкурсу знавців англійського правопису  Spelling Bee.

 

3.1. В районному конкурсу знавців англійського правопису  Spelling Bee беруть участь учні-переможці шкільного етапу конкурсу..

 Кількість учасників визначається в залежності від кількості поданих заявок, але не менше 3 від школи.

 3.2. До місця проведення конкурсу знавців англійського правопису  Spelling Bee учні прибувають організовано у супроводі керівника команди. Керівник команди, як правило, призначається з числа вчителів, викладачів закладів освіти, які брали активну участь у підготовці учнів до конкурсу, в їх проведенні. Керівники команди відповідають за життя та здоров'я членів команди.

3.3. Учасники конкурсу до початку змагань мають бути ознайомлені з порядком і умовами його проведення, обладнанням, інструментами, матеріалами, характером і обсягом завдань.

3.4. Учні сідають за парти, таким чином, щоб учні з одного класу чи школи не сиділи поряд.

3.5. Роботи учнів підписуються таким чином: прізвище, ім’я, клас, повна назва навчального закладу,

3.6. Не дозволяється користуватися допоміжними матеріалами, які не передбачаються положенням про проведення конкурсу.

3.7. Учасник конкурсу позбавляється права участі в конкурсі за наявності на робочому місці під час виконання завдань мобільних телефонів, кишенькових комп’ютерів, електронних записників, предметів з пристроями електронної пам’яті, друкованих підручників, посібників чи довідників, попередніх записів, а також за спілкуванняз іншими учасниками чи передачу записок.

3.8. Заклад освіти, на базі якого проводиться конкурс, забезпечує підготовку приміщення та матеріально-технічної бази, створює належні та безпечні умови під час проведення конкурсу. Також, заклад освіти, на базі якого проводиться районний конкурс передбачає наявність приміщення, де б могли перебувати очікуючи дітей особи, що відповідають за збереження життя та здоров’я учасників конкурсу.

3.9. Результати конкурсу оголошуються  під час його проведення після кожного міні етапу.  Завдання конкурсу  підібрані таким чином та сам конкурс організований  так, що переможці кожного етапу визначаються дуже прозоро.

3.10. Категорично забороняється втручання батьків учасників конкурсу та інших сторонніх осіб в перебіг змагань, участь у перевірці робіт.

3.11.Умови проведення конкурсу є обов’язковими для всіх його учасників.

 

    ІV Проведення конкурсу.

4.1. Конкурс проводиться в два етапи—шкільний та районний та кожен з яких в свою чергу складається з міні- етапів ( завдань).  Такі завдання можуть включати – диктант ( на існуючі правила правопису), завдання тесту ( вставити потрібне буквосполучення), прочитати стовпчики незнайомих слів ( на правила читання) ,  складання слів з букв і власне називання по буквах.  Перед проведенням шкільного етапу школи отримують зразки завдань, які можуть бути використані для проведення шкільного етапу та для підготовки учнів.

4.2 . Конкурс проходить на вибування—після кожного завдання учні, які виконали його найгірше,  вибувають ( але отримують грамоту як переможці попереднього етапу).  Переможці всього змагання  ( 1-3 місця ) отримують призи.

4.3 .Журі  конкурсу складається з вчителів району, але які не є вчителями учнів –учасників конкурсу.

docx
До підручника
Англійська мова (для спеціалізова-них шкіл з поглибленим вивченням англійської мови) 5 клас (Калініна Л.В., Самойлюкевич І.В.)
Додано
26 липня 2018
Переглядів
1420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку