Поради батькам на тему: “Здоровий спосіб життя вашого малюка ”

Про матеріал
Дорогі батьки, настрій вашої дитини на протязі всього дня у садочку також залежить від Вас. По дорозі до дитячого садка дитину можна зацікавити розповіддю у такій формі.“В дитячому садочку ти поснідаєш поживним сніданком. Плідно попрацюєш на заняттях і дізнаєшся багато цікавого. Весело пограєш з друзями в різні ігри. Погуляєш на вулиці. Пообідаєш смачними стравами, які з любов’ю приготували кухарі. Складеш свої речі на стільчик та відправишся відпочивати в гарне ліжечко. Коли тиха година скінчиться ти вмиєшся, перевдягнешся. Підкріпившись підвечірком, можна буде пограти в ті ігри, в які не встиг(ла) пограти з друзями зранку. А вже потім прийду по тебе Я (або хтось з родичів),попрощавшись з вихователем та друзями ти розкажеш мені що тобі найбільше сподобалось”. .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поради батькам на тему: “Здоровий спосіб життя вашого малюка ”

Номер слайду 2

Основні складові здорового способу життя

Номер слайду 3

Раціональне харчування

Номер слайду 4

Щоб мати міцне здоров’я треба добре та різноманітно харчуватися, а особливо тим, хто росте. Всі вітаміни смачненькі – І солодкі, і кисленькі. Їжте, діти, їх охоче, Кожен, хто коли захоче. Щоб були ви здоровенькі І красиві, й рум’яненькі, Щоб росли міцними й дужими, До хвороб були байдужими.

Номер слайду 5

Фізично активне життя Щоб ваші м’язи вашої дитини були міцними, ведіть активне життя, грайте в веселі, рухливі ігри . Обов’язково робіть щодня зарядку.

Номер слайду 6

Для дитини цікавіше коли дії супроводжуються віршиками Розбудило сонечко нас з тобою, Повело нас сонечко за собою. Хлопчики, дівчатка – я і ти, Робимо зарядку: раз, два, три! Раз, два, три! Раз, два, три! Робимо зарядку: раз, два, три!

Номер слайду 7

Особиста гігієна Якщо з песиком погрався Чи поснідати зібрався, Пам`ятай просту науку - Неодмінно вимий руки. Душ малюк,щодня приймай, Це завжди доречно, Після нього одягай Тільки чисті речі.

Номер слайду 8

Щоб здорові мати зуби, Треба чистити їх,любий, Після їжі. Знай це чітко! Є для цього паста й щітка. Нігті треба підстригати, За волоссям доглядати Пам`ятай моя дитино, Не дикун ти,а Людина.

Номер слайду 9

Найважливіщі правила особистої гігієни: 1) Перед прийомом їжі та після прогулянки обов’зково мийте руки з милом. 2) Не забувайте чистити зуби двічі на день. 3) Користуйтеся тільки своїми засобами гігієни: - розчіскою, - заколками та резинками, - зубною щіткою, - рушничком.

Номер слайду 10

Режим дня дошкільника

Номер слайду 11

Режим дня – це правильне і чітке чергування сну, приймання їжі, відпочинку та інших видів діяльності. 1. Щоб добре себе почувати треба прокидатись близько 7.00 години ранку. 2. Після зробленої зарядки, вмиваємось, чистимо зубки, розчісуємось. 3. Вдягаємо за погодою речі і відправляємось до дитячого садочка де вас вже чекає лагідний вихователь.

Номер слайду 12

Дорогі батьки, настрій вашої дитини на протязі всього дня у садочку також залежить від Вас. По дорозі до дитячого садка дитину можна зацікавити розповіддю у такій формі. “В дитячому садочку ти поснідаєш поживним сніданком. Плідно попрацюєш на заняттях і дізнаєшся багато цікавого. Весело пограєш з друзями в різні ігри. Погуляєш на вулиці. Пообідаєш смачними стравами, які з любов’ю приготували кухарі. Складеш свої речі на стільчик та відправишся відпочивати в гарне ліжечко. Коли тиха година скінчиться ти вмиєшся, перевдягнешся. Підкріпившись підвечірком, можна буде пограти в ті ігри, в які не встиг(ла) пограти з друзями зранку. А вже потім прийду по тебе Я (або хтось з родичів),попрощавшись з вихователем та друзями ти розкажеш мені що тобі найбільше сподобалось”. .

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Позитивні емоції Позитивні емоції- це гарний настрій людини. Що може сприяти гарному настрою? Добрі та ввічливі слова: “доброго ранку”, “до побачення”, “дякую”, “будь ласка”, “ви сьогодні дуже гарна”, “мамо, я тебе дуже люблю”. Які добрі і ввічливі слова знаєте ви? Гарна поведінка: не ображати навколишніх, не сваритися,і не битися бо в кожній ситуації можна розібратися спокійно. Вміння дружити і грати разом. Веселі заняття та забави (особливо в колективі). Сімейний відпочинок. Хороші звички.

Номер слайду 15

Навколишнє середовище Бережи природу: не ломай гілки рослин; не ображай тварин та комах; - не залишай за собою сміття і природа буде тобі вдячна !!!

Номер слайду 16

А зараз пограємо в гру: Щоб здоров’я добре мати Слід про нього змалку…   Кожний ранок обливатись І зарядкою…   У дворі щодня гуляти, Повноцінно їсти й…   Добре мити всі продукти, Досхочу вживати…   За зубами доглядати, Дірочки всі…   Будете це все робити – Перестанете…

Номер слайду 17

Дякую за увагу! Бажаю всім міцного здоров’я ! З повагою, Наталія Анатоліївна!

ppt
Додано
13 грудня 2021
Переглядів
748
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку