Поради щодо ефективного навчання

Про матеріал
Добірка корисних порад допоможе досягти ефективності роботи з найменшими втратами моральних і фізичних сил.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поради щодо ефективного навчання

Номер слайду 2

Важливий аспект повноцінного навчання – це приклад учителя. Від самого початку та впродовж усього навчального процесу вчитель демонструє учням свою довіру до них. Для учнів учитель є джерелом різноманітного досвіду. До нього можна звернутися по допомогу, зіштовхнувшись із труднощами під час розв’язання певного завдання.

Номер слайду 3

* Пам’ятайте, що учні вчаться у вас, і хочуть бути схожими на вас.* Культивуйте в собі спокійне, доброзичливе, неупереджене ставлення до учнів.* Помічайте в учнях позитивні якості, звертайте увагу на найменші зміни на краще.* Вмійте радіти маленьким успіхам своїх учнів і співпереживати їхнім невдачам.

Номер слайду 4

* Пам’ятайте, як важливо підтримати, підбадьорити учнів, перебувати поряд у важкій ситуації.* Намагайтеся, щоб діти були завжди відкритими для вас. Станьте їм другом і порадником.* Формуйте в дитині особистість – відкриту, здатну творити.* Захоплюйте учнів цікавим вмістом матеріалу, створенням проблемних ситуацій.

Номер слайду 5

* Прагніть до того, щоб ваші уроки не стали шаблонними. Нехай на уроках здійснюються відкриття, народжуються істини, підкорюються вершини.* Запевніть дитину в її успіху. Тоді багато вершин для неї стануть не такими нездоланними.* Запобігайте найменшій проблемі, перш ніж вона стане значним ускладненням.* Ставте перед учнями реальні завдання, зважаючи на їхні можливості.

Номер слайду 6

* Несіть дітям добру енергію, будьте щирими з ними.* Пам’ятайте, що кожний ваш урок повинен бути нехай маленьким, але кроком до пізнання нового.* Зверніть увагу на те, що учням повинно бути цікаво на уроці. Якщо цікаво, тоді учні стають уважними.*Намагайтеся побачити в кожній дитині призначене їй та розвинути в ній те, про що вона й не підозрює.

Номер слайду 7

* Будьте завжди витриманими, терплячими й урівноваженими. * Вмійте визнавати свої помилки перед учнями, не загладжуючи провину потураннями й вчинками.* Пам’ятайте, що творчість, яку ви обрали, потребує постійного руху. Блискучий учитель - це той, хто завжди вдосконалюється.