Порядок оформлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

Про матеріал
в даному документі роз яснені підстави для надання статусу, порядок оформлення та наявні пільги
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Це особливий юридичний статус, надається дітям, які постраждали від війни і потребують підтримки та захисту в їх подальшому розвитку та інтеграції в суспільствоby Юля Семилетова

Номер слайду 2

Законодавча база для надання статусу. Конституція України. Норми та положення Конституції України захищають права та інтереси дітей, включаючи постраждалих від війни. Законодавство України. Національне законодавство України містить положення про надання статусу дитини постраждалої від війни. Постанова Кабінету Міністрів від 5 квітня 2017 р. № 268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Процедура отримання статусу1 Звернення до відповідних установ. Надати заяву та необхідні документи щодо статусу дитини постраждалої від війни.2 Медична експертиза. Проходження медичної експертизи для підтвердження постраждалості та потреби у підтримці.3 Рішення та присвоєння статусу. На підставі результатів експертизи та досліджень приймається рішення про статус та призначення підтримки.

Номер слайду 5

Права та пільги такої дитини1 Медичне оздоровлення. Гарантоване медичне обслуговування та отримання необхідного лікування та реабілітації.2 Освіта та розвиток. Безкоштовне отримання повноцінної освіти та можливість розвитку відповідно до потенціалу.3 Соціальна підтримка. Надання доступу до соціальних послуг та підтримки для інтеграції в суспільство. Законодавством не передбачено фінансових компенсацій

Номер слайду 6

Заключні висновки та рекомендаціїПостійний моніторинг. Необхідно забезпечувати постійний моніторинг стану дітей постраждалих від війни та вчасно реагувати на їх потреби. Доступ до освіти. Дітям постраждалим від війни потрібно забезпечити доступ до якісної освіти та можливості розвитку. Система підтримки. Необхідно створити ефективну систему підтримки для дітей постраждалих від війни, яка б уможливила їх інтеграцію та розвиток.

Номер слайду 7

Перелік необхідних документів для оформлення статусу у Чугуївській міській територіальній громаді