Пошук та заміна фрагментів тексту

Про матеріал
Урок націлений на повторення матеріалу, вивченого у попередніх класах, а також дна те щоб відпрацювати основні дії з текстом в рамках вивчення MS Word. Практична частина пов'язана з пошуком і заміною слова у тексті та виконання завдання за підручником.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пошук та заміна фрагментів тексту

Номер слайду 2

Пригадайте. Які способи виділення тексту ви знаєте?Які операції редагування символів та абзаців тексту ви знаєте?Яке призначення маркерів на горизонтальній лінійці?

Номер слайду 3

Вірю-не вірю№з/п1 Для видалення символу ліворуч від курсора використовується клавіша Delete 2 Розрізання рядків здійснюється за допомогою клавіші Enter3 Пошук слів у тексті здійснюється за допомогою пункту правка/ Знайти.4 Автоматична перевірка правопису встановлюється за допомогою пункту меню Формат/ Правка5 Автоматичне перенесення слів установлюється за допомогою пункту меню Сервіс/Мова/Розстановка переносів6 Для виділення не зв’язаних фрагментів тексту використовується клавіша Ctrl7 Для переходу в кінець рядка використовується клавіша Home

Номер слайду 4

Способи виділення фрагментів тексту Фрагмент тексту. Спосіб виділення. Слово. Двічі клацнути на потрібному словіРечення. Утримуючи натиснутою клавішу Ctrl, вибрати довільне місце в реченніРядок. Вибрати місце зліва від потрібного рядка. Кілька рядків підряд. Вибрати місце зліва від початкового рядка фрагмента і при натиснутій лівій кнопці миші перемістити вказівник вниз або вгору на потрібну кількість рядків. Абзац. Двічі клацнути зліва від абзацу. Тричі клацнути в довільному місці абзацу. Горизонтальний фрагмент. Вибрати початок фрагмента, натиснути ліву кнопку миші і, не відпускаючи її, переміс­тити вказівник до кінця потрібного фраг­мента. Вибрати початок фрагмента і, утримуючи натиснутою клавішу Shift, вибрати кінець фрагмента. Установити курсор на початок фрагмента і, утримуючи натиснутою клавішу Shift, перемістити курсор у потрібному напрямі за допомогою клавіш керування курсором.

Номер слайду 5

Вертикальний фрагмент. Виділити область екрана, в яку входить потрібний фрагмент тексту, при натиснутій клавіші Alt. Несуміжні фрагменти. Виділити перший фрагмент і, утримуючи натиснутою клавішу Ctrl, виділити інші фрагменти. Весь документ. Тричі клацнути зліва від довільного рядка тексту. Указати місце зліва від довільного рядка тексту і, утримуючи натиснутою клавішу Ctrl, клацнути ліву кнопку миші. Вибрати на вкладці Основне в групі Редагу­вання команду Виділити і в списку, що відкриється, вибрати команду Виділити все.

Номер слайду 6

Спосіб виконання. Порядок виконання. Видалення3 використанням кнопок групи Буфер обміну. Вибрати кнопку Вирізати в групі Буфер обміну на вкладці Основне3 використанням клавіатури. Натиснути клавішу Delete, або Backspace, або сполу­чення Ctrl + XКопіювання3 використанням мишіПеретягнути фрагмент у потрібне місце при натиснутій клавіші Ctrl. У процесі перетягування місце вставки фрагмента буде позначатися значком .3 використанням кнопок групи Буфер обміну. Вибрати кнопку Копіювати в групі Буфер обміну на вкладці Основне. Перемістити курсор у потрібне місце тексту. Вибрати кнопку Вставити в групі Буфер обміну на вкладці Основне3 використанням клавіатури. Натиснути Ctrl + С. Перемістити курсор у потрібне місце тексту. Натиснути Ctrl + V

Номер слайду 7

Переміщення3 використанням мишіПеретягнути фрагмент у потрібне місце. У процесі перетягування нове місце розташування фрагмента в тексті.3 використанням кнопок групи Буфер обміну. Вибрати кнопку Вирізати у в групі Буфер обміну на вкладці Основне. Перемістити курсор у потрібне місце тексту. Вибрати кнопку Вставити в групі Буфер обміну на вкладці Основне3 використанням клавіатури. Натиснути Ctrl + X. Перемістити курсор у потрібне місце тексту. Натиснути Ctrl + V.

Номер слайду 8

Автоматичний пошук і заміна фрагментів тексту.

Номер слайду 9

Працюємо за ПК

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Творча робота. Доповніть речення (вид роботи -у зошитах, а потім реалізувати у текстовому процесорі): Щоб увести дефіс, треба... Щоб увести тире, треба... Між словами треба робити ... пробілів. Щоб перейти на новий рядок, треба.»Розділові знаки треба ставити ... Закривати дужки або лапки ...

Номер слайду 12

Працюємо за ПКВиконати завдання №6 на с.90, Ривкінд

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Опрацювати § 3.1,3.2

pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
29 вересня 2019
Переглядів
10860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку