ПОШУК ВІДОМОСТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ ТА ЇХ КРИТИЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ. ФАКТ. СУДЖЕННЯ

Про матеріал
ПОШУК ВІДОМОСТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ ТА ЇХ КРИТИЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ. ФАКТ. СУДЖЕННЯ Підібраний матеріал сприяє формуванню ключових компетентностей, а саме: основних компетентностей в природничих науках та технологіях, спілкуватися державною мовою, комунікативних, інформаційно-комунікаційних, інноваційних, соціальних компетентностей та вміння вчитися впродовж життя. Цифровий ресурс має на меті допомогти учителям та учням наочним та методичним доповненням програм та підручників для кращого сприйняття та засвоєння уроків інформатики для 5 класу НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОШУК ВІДОМОСТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ ТА ЇХ КРИТИЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ. ФАКТ. СУДЖЕННЯ Урок №10 Нова українська школа 2022 Підготувала: Тетяна Місьонг

Номер слайду 2

ПОМІРКУЙТЕ Що таке веб-сторінка та веб-сайт. Що таке гіперпосилання? Подумайте, для чого можуть бути вам корисні відомості, знайдені в Інтернеті. Що можна робити зі знайденими в Інтернеті матеріалами?

Номер слайду 3

ГЛОБАЛЬНА МЕРЕЖА ІНТЕРНЕТ Інтернет — це найбільша та найвідоміша із сучасних глобальних мереж, що об’єднує комп’ютери та комп’ютерні мережі з усього світу.

Номер слайду 4

ГЛОБАЛЬНА МЕРЕЖА ІНТЕРНЕТ Вебсторінка — це документ в Інтернеті, який може містити текст, зображення, звук, відео, анімацію тощо. Групу вебсторінок, що пов’язані гіперпосиланнями та належать певному власнику, називають вебсайтом.

Номер слайду 5

ГЛОБАЛЬНА МЕРЕЖА ІНТЕРНЕТ Для перегляду вебсторінок призначено програми — браузери

Номер слайду 6

ВІКНО БРАУЗЕРА GOOGLE CHROME . Щоб відкрити у вікні браузера веб-сторінку з відомою адресою, потрібно:

Номер слайду 7

ПОШУК ВІДОМОСТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ. Кількість відомостей в Інтернеті дуже велика і вона постійно збільшується. Для пошуку потрібних відомостей можна скористатися пошуковими системами. Пошукові системи — це вебсайти, які призначені для автоматизованого пошуку вебсторінок з потрібними відомостями.

Номер слайду 8

ПОШУК ВІДОМОСТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ Для пошуку відомостей з використанням пошукових систем перш за все потрібно підібрати ключові слова, які визначають основний зміст відомостей, які ви шукаєте. Зі сполучення ключових слів утворюються ключові фрази.

Номер слайду 9

ПОШУК ВІДОМОСТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ Над кожним гіперпосиланням розміщено адресу вебсторінки, на яку відбуватиметься перехід, а під гіперпосиланням — кілька слів, вибраних зі знайденої сторінки. Прочитавши їх, можна здогадатися, чи знайдете ви на цій сторінці потрібні відомості.

Номер слайду 10

ПОШУК ЗА ЗОБРАЖЕННЯМ Пошукова система Google має засоби для пошуку відомостей не лише за ключовими словами, а й за зображеннями, що містяться у графічних файлах. Для пошуку за зображенням потрібно виконати такий алгоритм: 1. Відкрити головну сторінку пошукової системи Google (google.com.ua). Вибрати гіперпосилання Зображення у верхньому правому куті вікна браузера. Вибрати в полі для введення ключових слів кнопку Пошук за зображенням.

Номер слайду 11

ПОШУК ЗА ЗОБРАЖЕННЯМ Вибрати вкладку Завантажте зображення у вікні Пошук за зображенням, що відкрилося. Вибрати кнопку Вибрати файл, знайти на носіях даних і відкрити графічний файл.

Номер слайду 12

КРИТИЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ МЕДІАТЕКСТІВ Відомості, які ви отримали в результаті пошуку в Інтернеті, є медіатекстами. Медіатекст — це усне, письмове, графічне або аудіовізуальне повідомлення, яке розповсюджується засобами масової інформації або комп’ютерними мережами.

Номер слайду 13

КРИТИЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ МЕДІАТЕКСТІВ Для перевірки надійності медіатекстів, які знайдено в Інтернеті, потрібно виконати такий алгоритм:

Номер слайду 14

РОБОТА ЗА КОМП’ЮТЕРОМ

Номер слайду 15

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

ppt
Додано
31 березня 2023
Переглядів
1683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку