Добірка ідей та майстер-класів зі створення весняних поробок, які можна зробити зі школярами будь-якого віку.

Весна – це час, коли все оживає. Природа прокидається після тривалого зимового сну, і все починає сяяти. Така атмосфера дарує нам позитивні емоції та наснагу, а ще – сповнює радістю.

Щоб створити сонячний настрій у школі, не треба чекати календарної весни чи потепління за вікном. Можна просто прикрасити шкільне приміщення! Тож пропонуємо вам добірку ідей та майстер-класів, які допоможуть самостійно зробити ефектні весняні декорації.

Травник Зеленович

Травник Зеленович – це іграшка, яку легко зробити власними руками. Діти можуть без зусиль «оживити» її. Виріб не тільки прикрашатиме шкільне приміщення, а й наповнить його весняною свіжістю.

Матеріали: Панчоха, циліндр-втулка (наприклад, із туалетного паперу), пісок або дрібна тирса, насіння трави для газону, стійкий до вологи клей, ножиці, тарілка, фломастери, поліетиленова обкладинка.

Хід роботи: Візьміть панчоху, відміряйте шматок довжиною 25–30 сантиметрів та відріжте його ножицями. З одного кінця зав’яжіть панчоху вузлом, а з іншого – вставте циліндр. Через нього засипте у мішечок спочатку насіння трави, а потім пісок (тирсу). Має з’явитися куля. Після цього витягніть циліндр та зав’яжіть інший кінець. Переверніть кулю насінням вгору та покладіть її на тарілку. Для декору використайте підручні матеріали. Намалюйте Травнику Зеленовичу очі, рот і ніс на поліетилені, виріжте їх та приклейте клеєм до тіла іграшки.

Стежте, щоб учні постійно поливали свого улюбленця. Крім того, «зеленого друга» треба поставити на підвіконні, адже саме сонячне світло має оживити його. Можна запропонувати дітям колективно піклуватися про Травника Зеленовича. Уже за кілька днів він матиме густу зелену шевелюру.

Весняні вази

Ваза – це чудова прикраса класної кімнати. Та крім того, що у неї можна ставити квіти (про те, як насолоджуватися красою квітів та берегти природу – читайте далі), вона сама є джерелом весняного настрою. Виготовити таку вазу власними руками можна з різних матеріалів. Наприклад, із порожньої банки.

Матеріали: Пластикова банка або пляшка, кольоровий гофрований папір, звичайний папір, ножиці, клей ПВА, вода.

Хід роботи: Наріжте папір смужками або порвіть його на шматки довільної форми. Змастіть поверхню банки розчином клею та води (1:1). Наклейте гофрований парір на поверхню банки. Додайте будь-які елементи декору (виріжте зі звичайного паперу силуети квітів, птахів тощо).

Кольорові тюльпанчики  

Чарівні весняні квіти завжди дарують сонячний настрій. Але що робити, якщо надворі ще зимно, а квітів немає? Зробити їх власноруч! Такі вироби обов’язково піднімуть настрій учням і зроблять світлішим навіть найпохмуріший день.

Матеріали: 9 паперових чи пластикових стаканчиків (по 3 різного кольору), трубочки для напоїв, зелений папір, ножиці, клей.

Хід роботи: Відріжте від стаканчиків верхню частину на різній висоті. На тій частині, що залишилася, виріжте великі пелюстки. Після цього вставте кілька стаканчиків різного кольору в один, щоб вийшов багаторівневий тюльпан. Із кольорових трубочок для напоїв зробіть стебла. Додайте листочки із зеленого паперу. Такий букет можна поставити у вазу чи вазон із живими квітами.

Квіти із кольорових ґудзиків

Весняних квітів не буває забагато! А якщо робити їх із ґудзиків, то ще й можна обрати будь-які варіації кольорів. Крім того, такий букет ніколи не зів’яне.

Матеріали: Ґудзики різного кольору та діаметру, дріт такої товщини, щоб він проходив у вушко ґудзика.

Хід роботи: Для створення однієї квітки необхідно щонайменше чотири ґудзики різного кольору і діаметру. Їх треба скріпити дротинкою, протягнувши її крізь два отвори. Два кінці дроту обережно скрутіть під бутоном. Зробіть кілька таких квіточок та поставте їх у вазу чи вазон із живими квітами. Такий букет стане чудовою прикрасою вашого класу.

Весняна картина

Яскрава картина додасть весняної атмосфери вашій класній кімнаті. Таке полотно легко створити власними руками. До того ж це заняття допоможе згуртувати клас, а діти усвідомлять важливість дбайливого ставлення до природи та навколишнього середовища.

Матеріали: Паперові циліндри (наприклад, із використаного туалетного паперу), гофрований папір різного кольору, аркуш картону, ножиці, клей.

Хід роботи: Поріжте паперові циліндри на кілька (щонайменше 5) рівних частин та надайте їм форму овала. Використайте аркуш картону як основу для вашої картини. Складіть овали так, щоб утворився силует метелика. Потім приклейте їх перпендикулярно до картону. Порвіть і добре зімніть гофрований папір, а потім вставте його шматочки різного кольору в овали, що утворюють силует метелика. Перед цим варто добре змастити клеєм простір, куди буде вставлено папір. За таким принципом можна створити будь-які образи.

Букети, які збережуть природу

Погодьтеся, що не варто створювати весняний настрій, завдаючи шкоди живій природі. Тому створення тематичних поробок для оздоблення школи можна поєднати із проведенням бесіди про важливість охорони довкілля. Запропонуйте дітям створити яскраві та незвичайні букети, які неодмінно додадуть весняної атмосфери класному приміщенню. А ще такі поробки можна подарувати рідним та близьким.

Матеріали: Сухі гілочки кущів чи дерев (садівники весною зазвичай відрізають їх), ґудзики різного кольору, суперклей чи нитки, стрічка, магніти для дошки.

Хід роботи: Складіть віття у невеликий пучок та зв’яжіть його стрічкою. Візьміть ґудзики, приклейте чи прив’яжіть їх до гілочок. І ось – букет готовий.

Для того, щоб зробити весняні магніти для дошки, візьміть букети з ґудзиками та приклейте їх до магнітів. Вони не лише додадуть весняної атмосфери класній кімнаті, але й будуть добре тримати на дошці навчальні матеріали.

Добірка відео з ідеями весняних поробок для школи

Ми дібрали кілька цікавих відео з ідеями для створення оригінальних весняних прикрас. Процес виготовлення настільки простий, що з ним впораються навіть наймолодші учні!

Весняні прикраси для класної кімнати

Відео демонструє кілька десятків цікавих та оригінальних прикладів уже готових весняних прикрас для школи. Вони обов’язково зацікавлять вас та ваших учнів!


Прикраси-гірлянди для сходів

Гірлянди з паперовими квітами та блискучим бісером неодмінно створять весняний настрій. Вони стануть окрасою будь-якого кабінету вашого навчального закладу. Однак найкраще такі гірлянди прикрасять шкільні сходи.


Паперові метелики

Метелики – яскраві символи весни, своєю різнокольоровістю вони здатні покращити настрій і школярам, і вчителям. А як допомогти метеликам оселитися у школі? Зробити їх із паперу власними руками!


Паперові тюльпани

Погодьтеся, що весна зазвичай асоціюється із барвами та ароматом квітів. А їхні паперові копії стануть окрасою вашого класу. Техніка виготовлення паперових тюльпанів досить проста, а робити їх варто разом із дітьми. Це неодмінно об’єднає клас та підкаже учням нові ідеї для створення весняних подарунків.


Наблизьте весняну атмосферу, створюючи цікаві поробки разом із учнями! Це не тільки піднімає настрій, а й розвиває мислення, фантазію та увагу. Не бійтесь експериментувати і вигадувати щось нове. Будьте певні, що колеги та учні це точно оцінять!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter