Добірка ідей та майстер-класів зі створення літніх поробок, які можна реалізувати зі школярами будь-якого віку.

Літо – це ідеальна пора для створення поробок. Адже діти мають чимало вільного часу, енергії, натхнення та простору для виявлення своєї творчості. Учителю варто запропонувати їм кілька незвичних ідей, які школярі зможуть реалізувати самостійно.

Щоб допомогти вам, ми підготували добірку майстер-класів для створення літніх поробок. Така робота не потребує значних зусиль чи матеріальних витрат, а головне – діти будь-якого віку знайдуть тут щось цікаве саме для себе.

Казкові аплікації

Запропонуйте учням під час прогулянки зібрати трохи квітів, листочків і трав. І не забудьте нагадати, що природу треба берегти, попросивши брати лише опале листя та не виривати квіти з корінням. Після повернення до школи попросіть учнів намалювати будь-яке зображення: портрет мами, силует відомого персонажа мультфільму чи домашнього улюбленця. Щоб дітям було легше, скачайте і роздрукуйте кілька чорно-білих малюнків з інтернету.

Попросіть школярів використати зібрані квіти і трави для прикрашання своїх малюнків. Так зображені персонажі зможуть отримати фантастичні здібності та риси, стати казковими героями. І не забудьте використовувати клей, щоб аплікація добре трималася.

Таке завдання неодмінно зацікавить учнів будь-якого віку. А щоб додати відчуття змагання, можна організувати конкурс літніх аплікай чи об’єднати дітей у кілька груп для створення великих сюжетних зображень (наприклад, на ватманах).

Паперове сонечко

Літо – це сонячна і тепла пора. А що робити, якщо надворі похмуро чи йде дощ? Правильно, створити власне паперове сонце власними руками!

Для цього заздалегідь підготуйте кілька десятків аркушів кольорового паперу, ножиці, клей і жовтий картон. Попросіть дітей намалювати на жовтому папері долоні та вирізати їх. Далі потрібно зробити з картону сонце (коло) і обклеїти його долоньками (як це зображено на малюнку). Так у дітей з’явиться сонечко з рясними промінчиками. Йому варто додати очі, ніс та рот (вирізавши їх із паперу). Для того, щоб поробка стала ще позитивнішою, її можна прикрасити віночком із паперових квітів.

Таке веселе паперове сонечко зігріватиме дітей за будь-якої погоди. Крім того, школярі можуть подарувати його рідним чи близьким.

Акваріум у картонній коробці

Погодьтеся, що підводний світ і життя його мешканців завжди цікавили дітлахів. А хто б не хотів мати свій власний акваріум? Тож запропонуйте школярам зробити таку діораму зі звичайних речей. Для цього вам знадобляться такі матеріали: глибока картонна коробка (наприклад, від взуття), кольоровий папір, нитка блакитного кольору чи тоненька волосінь, клей, мушлі, зображення «жителів» акваріума (рибок, восьминога тощо).

Візьміть аркуш жовтого паперу та обклейте ним один із внутрішніх боків коробки. Увесь інший простір всередині заклейте папером блакитного чи синього кольору. На жовте дно акваріума помістіть мушлі, зафіксувавши їх за допомогою клею чи пластиліну. Також виріжте та приклейте до стінок зелені водорості.

Далі запропонуйте дітям намалювати (чи заздалегідь роздрукуйте готові) зображення підводних мешканців: риб, крабів, восьминога, морських зірок тощо. Після цього попросіть вирізати фігурки і наклеїти їх на картонну основу. Деякі зображення підводних мешканців можна підвісити на волосінь, закріпивши один її кінець на верхній частині діорами пластиліном або клеєм.

Поробки-орігамі

Запропонуйте дітям попрактикуватися у мистецтві створення орігамі. Готові поробки можна використовувати для гри, виготовлення великих творчих композицій чи як подарунок для рідних і друзів. Крім того, виготовлення орігамі не потребує багато часу та матеріалів.

А це відео допоможе зробити паперові бомбочки для води. Так учні зможуть навчитися створювати такий собі паперовий посуд, з якого можна пити.

Створювати різноманітні літні поробки у техніці орігамі дуже просто, а головне – надзвичайно весело. Таке заняття розвиває моторику рук, тренує пам’ять та увагу, а ще приносить чималу радість дітям.

Поробки з картону та паперового посуду

Запропонуйте школярам зробити прості, але дуже гарні поробки з картону чи паперового посуду. Їх можна використовувати для декорування приміщень літнього табору, для різноманітних ігор та вправ. А ще це заняття вчить дітей берегти природу і заощаджувати ресурси, адже замість того, щоб викинути посуд, із нього можна зробити щось дійсно цікаве та корисне.

А цей ролик пропонує вашій увазі аж 11 ідей для створення літніх іграшок і поробок із підручних засобів. Таке заняття неодмінно зацікавить дітей, підніме їм настрій та допоможе організувати чимало яскравих ігор.

Літня прохолода власними руками

Літо не лише дарує нам радість від канікул та краси природи. Літня спека може стати причиною перегріву або теплового удару. Допомогти у такій ситуації можуть прості, але дуже ефективні віяла, які діти в змозі створити власними руками.

Створюйте літні поробки зі школярами, адже це не лише просто, а й надзвичайно цікаво!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter