Мобільні додатки, що допоможуть учням практикувати вимову, правопис та граматику.

Вивчати іноземні мови не так уже і просто. І навчати – теж! Особливо коли бракує сучасних книжок та методичних матеріалів. Але вихід усе ж є. Покращити процес навчання та допомогти учням опанувати англійську можна за допомогою сучасних мобільних (і не тільки!) додатків.

Mondly – один з найкращих додатків для вчителя 

Програма має два додатки – Mondly VR (додаток віртуально реальності) та Mondly Kids (додаток для дітей). І тут усе залежить від вашої мети та рівня учнів: застосунок пропонує спеціальні педагогічні рішення для кожного вікового сегменту – початкової, середньої та старшої школи. Як викладач ви отримуєте доступ до спеціального кабінету, звідки можна керувати групою, запрошувати нових учасників, бачити їхню статистику, відстежувати прогрес.

Mondly допомагає уникати типової ситуації, коли клас вивчає граматику та слова, втім, навряд зможе поспілкуватися з іноземцем. Саме тому навчання тут починається з базової розмови між двома людьми. Завдяки діалогу діти швидко почнуть запам'ятовувати основні слова і засвоять будову речень.

Переваги та особливості програми:

  1. Можливість вдосконалити вимову, слухаючи діалоги носіїв мови.
  2. Сучасна система розпізнавання мови. Програма «слухає», як ви вимовляєте слова та у разі помилки дає відгук.
  3. Корисні фрази для щоденних ситуацій.
  4. Статистика, завдяки якій ви можете слідкувати за своїм прогресом та створювати власний словник.
  5. Таблиця лідерів. Нехай учні змагаються, аби продемонструвати свої успіхи.

Кожен навчається у власному темпі, тож додаток адаптується, зважаючи на це. Існують платна та безкоштовна версія додатка.

Simpler – неймовірно просто

Яскравий додаток, що допоможе школярам швидко вивчити нові слова, проходити аудіювання, розібратись у граматиці. Фрази та завдання супроводжуються авторськими ілюстраціями, які полегшують сприйняття матеріалу. Навчання у проходить покроково: спочатку діти вивчатимуть слова, згодом їм пропонують добре структуровані правила, а потім – практику у формі діалогу. Останнє особливо корисно, адже учням треба вчитися сприймати англійську на слух. 

У кожному уроці ви зустрінете лексику з попередніх завдань, що допоможе не забути слова, вивчені раніше. Також у програмі можна потренуватись у складанні фраз, перекладаючи з однієї мови на іншу.

Переваги та особливості програми:

  1. Унаочнення граматичних правил.
  2. «Детективні історії» з адаптованою англійською для закріплення знань.
  3. Запам’ятовування нових слів за допомогою асоціацій.
  4. Практика сприйняття мови на слух.
  5. Регулярні перевірки знань та заповнення пробілів.
  6. Щоденні скриньки з корисною лексикою.
  7. Ігрова складова. Учні зароблятимуть зірки, розблоковуючи нові уроки та виконуючи їх у встановлений термін.

Додаток є безкоштовним, утім, пропонує доповнену платну версію. 

Learn Top 300 English Words – вивчи 90% основних слів за тиждень!

Щоб спілкуватися будь-якою мовою, не потрібно запам’ятовувати тисячі слів. Існує статистика, згідно з якою 90% для мовлення ми використовуємо близько 300-350 слів. А цей додаток містить найпоширеніші 300 англійських слів, вивчення яких дозволить учням пристойно спілкуватись іноземною.

Під час занять використовується система карток, де треба обрати правильний переклад запропонованого слова. Програма демонструватиме одні й ті самі слова, доки учні не перекладуть їх правильно 5 разів підряд. За необхідності можна прослухати вимову того чи іншого слова.

Програма підійде навіть тим, хто вчить англійську з нуля.

Lingbe – вчись і заводь друзів по всьому світу

Якщо учні вже знають основі правила, слова та фрази, то найкращий спосіб вдосконалити мову – щоденна практика з її носіями та іншими користувачами.  

Усе, що потрібно зробити, це натиснути кнопку дзвінка. І після цього «Lingbe» знайде людину, яка готова допомогти попрактикувати вимову. Після розмови ви отримаєте відгуки щодо граматики/вимови, а також можна побачити прогрес та виправляти помилки. Якщо у вас лишилось приємне враження від бесіди, можна продовжити спілкуватися саме з ціює людиною. Звісно, вчителю варто самому знаходити співбесідника з міркувань безпеки.

Переваги та особливості програми:

  1. Миттєва відповідь. Нема потреби шукати профілі у соцмережах.
  2. Практикуватися можна будь-де і у будь-який час.
  3. Знайомство з цікавими людьми з інших країн, які поділяють мають схожі захоплення. 
  4. Можна допомогти користувачам (які вивчають вашу рідну мову) заробляти бали та покращувати свій рейтинг. Допомога іншим розблокує особисті нагороди.

ELSA – персональний мовний тренер

Один із невід’ємних елементів навчання – необхідність опанувати правильну вимову слів. ELSA (розшифровується як English Language Speech Assistant) – це додаток, розроблений спеціалістами в області комунікації, і він покликаний допомогти поставити правильну вимову.

На початку програма поцікавиться, яка мова є вашою рідною. Це необхідно, аби підлаштувати навчання під ваш акцент. Згодом вас попросять сказати вголос кілька фраз, аби зрозуміти особливості особистої вимови. Після цього ELSA почне навчати правильній вимові саме тих слів, що вдаються не надто добре.

Програма має професійну платну версію, втім, безкоштовних можливостей цілком достатньо для роботи і навчання.

Додатки та інтернет-ресурси задтні значно покращити та полегшити навчання і викладення. І це стосується не лише англійської мови, а й інших предметів! Різноматнітні застосунки можуть стати вашими помічниками фактично на будь-якому уроці! А пересвідчитися у цьому ви зможете, завітавши на нашу нову інтернет-конференцію «Інтернет-ресурси у навчальному процесі»: неймовірні лектори вже готові поділитися своїми надбаннями та корисними лайфхаками. Тож долуйчайся! Чекаємо на вас 14 березня о 9:30, буде цікаво!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter