Добірка яскравих відео з цікавими фактами про нашу країну.

Наша країна – неймовірна! Але чи багато ми про неї знаємо? Чи замислювалися над тим, скільки вражаючих цікавинок вона приховує, скільки можливостей для подорожей, відпочинку, відкриття нових обріїв? І хоча часу на мандри інколи бракує, показати учням красу рідної країни все одно хочеться. Як це зробити найпростіше? Подивіться разом із дітьми яскраві та змістовні відео!

Уроки історії та географії, української мови та літератури, а також виховні години – цікаві відео про Україну стануть у пригоді будь-коли! Ми зібрали для вас відео, які повною мірою ілюструють розмаїття нашої країни. 

Україна з висоти пташиного польоту

Україна – найбільша за площею країна Європи. А отже тільки уявіть, скільки на її теренах визначних чи просто красивих місць та пам’яток. Усі вони варті уваги. Всього за чотири хвилини ви побачите найвизначніші місця, історичні, культурні та архітектурні пам’ятки України: Буковель, Залізничний віадук, Воронцовській маяк, Актовський каньйон, Тунель кохання, одеські Приморський бульвар і Оперний театр, Вінницьку міську ратушу та безліч інших цікавинок. І кожна з них заслуговує на окрему розповідь!

Перегляньте це відео разом з учнями, розкажіть кілька цікавих історій, наприклад, про будівництво Одеського оперного театру чи про пам’ятник козаку Харку в Харкові. А потім запропонуйте учням обрати одну з пам’яток (будь-яку, яка подобається!), створити тематичну доповідь чи презентацію та продемонструвати її перед усім класом. 

Неймовірна природа

Про чарівну природу України говорять у всьому світі. І вона того варта! Вдале географічне положення та кліматичні умови подарували нам густі ліси і неосяжні степи, широкі річки та теплі моря, високі гори та глибокі озера. Ними хочеться милуватися будь-якої пори року, адже вони завжди прекрасні. І всю цю неймовірну красу можна побачити в одному відео буквально за три хвилини. Це чудовий варіант для відпочинку та релаксації, коли так необхідно відволіктися від складної теми. 

Ну хто не чув про Карпати? І хто не хотів би там побувати? А той, хто вже бував, неодмінно захоче пригадати красу та велич цих гір. Вони справді прекрасні, тож покажіть їх учням!

В Україні налічується більше 23 тисяч річок, це здебільшого довгі водні артерії. Час познайомитися з ними! А зробити це допоможе тематичне відео, створене Державним агентством водних ресурсів України, у якому річки «самі» розкажуть про себе. Покажіть це відео своїм учням (особливо доречним воно буде у початковій школі) та допоможіть їм дізнатися більше про неймовірні річки України.

Тваринний світ нашої країни не менш цікавий та багатий, він нараховує 45 тисяч видів тварин. І всі вони унікальні. А чи знають ваші учні, хто живе у наших лісах та полях? 

Цікаві факти

Одеса, Львів, Івано-Франківськ… І інші великі міста. Кожне місто України чарівне по-своєму, має власні особливості, неповторну культуру та традиції. А ще безліч красивих місць, у яких точно треба побувати! Пофантазуйте разом із учнями: які з цих міст ви б хотіли відвідати? А чому? Що саме бажаєте побачити?

А відвідати можна, наприклад, один із вражаючих старовинних замків, яких в Україні дуже багато. Золочівський замок, Ужгородський замок, Митрополичий палац, замок Попова та інші – у нас є на що подивитися! А ще кожна із цих пам’яток має унікальну історію, яку не варто забувати. До речі, учні можуть самостійно дізнатися більше про ці замки та навіть створити цікавий проект.

Шукаєте оригінальний матеріал до виховної години? Покажіть учням яскраві та корисні відео, сповнені цікавими фактами про нашу країну. Повірте, їй є чим здивувати! Учні отримають нові знання (якими можна похвалитися перед іншими) а ви – радісні відчуття від того, що відкрили для них цілий світ!

Україна дійсно вражає, перевірте це самі та покажіть учням, у якій надзвичайній країні вони живуть. 

А яке відео найбільше сподобалося вам? Продемонструйте їх учням та запропонуйте самостійно створили короткі відео, які розкриватимуть нашу країну чи ваше рідне місто з іншого боку!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter