Новини

Асоціація міст України звернулася до Кабміну із проханням допомогти забезпечити зарплати вчителям

Щоб забезпечити виплату зарплат учителям у 2023 році, громади потребують фінансової підтримки уряду. Як повідомляє Київська міська рада, Асоціація міст України звернулася до уряду із проханням погасити 8,5 мільярда дефіциту освітньої субвенції у 2023 році.

Як виявилося, кожна друга громада в Україні має дефіцит освітньої субвенції понад 10%. Наразі 715 органів місцевого самоврядування повідомили про незабезпеченість громад освітньою субвенцією – загалом в обсязі 8,5 млрд гривень.

«У Державному бюджеті на 2023 рік розмір освітньої субвенції для територіальних громад склав 87,5 млрд грн, що на 20% менше ніж у 2022 році. Щоб забезпечити виплати заробітних плат вчителям, Правління Асоціації міст України звернулось до уряду, аби той погасив 8,5 млрд грн дефіциту освітньої субвенції в 2023 році».

                                           Віталій Кличко

Як наголошується, оскільки середня освіта гарантована державою, тож і здійснення виплат освітньої субвенції державою передбачено законом. Державні кошти спрямовуються виключно на заробітну плату педпрацівників шкіл. Натомість інші витрати, зокрема оплату праці непедагогічним працівникам, житлово-комунальних послуг, утримання будівель закладів середньої освіти, забезпечують органи місцевого самоврядування. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter