Новини

Чілдрен Кінофест презентував міжнародну програму та представив почесного посла

Чілдрен Кінофест, який цьогоріч відзначає вже 10 річницю, представив Міжнародну програму, переможця якого шляхом голосування визначатимуть глядачі. Це сім різножанрових європейських стрічок для різних вікових категорій і серед них, звісно є й представник України.

Отже, Україну представляє пригодницьке фентезі «Джура-королевич». Картина розповідає про боротьбу добра проти зла, котру має очолити юнак, який випадково дізнається, що є нащадком славетного короля.

Покажуть на фестивалі й данський пригодницький фільм «Пригоди на Гелловін» про хлопчика, який намагається розшукати свою раптово зниклу сестру в найстрашніший вечір року.

Поборються за звання найкращих і дві сімейні комедії – «Планета Ґаї» (до речі, призерка Сараєвського кінофестиваю), яка розповідає 14-річну дівчину, яка має дати раду з заздрісними однокласниками, та іспанська «Душа команди» – фільм про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду. Також у програмі казкова німецька кінострічка «Зіронька Лаури», яка точно сподобається найменшим глядачам. 

До програми ввійшли дві анімаційні роботи. Це нідерландсько-бельгійський мультфільм «Паця» – мультфільм про порося, яке стає домашнім улюбленцем дев’ятирічної дівчинки. Та норвезька стрічка «Неймовірна подорож на Північний полюс», присвячена історії чотирилапої учасниці полярної експедиції на дирижаблі.

Як бачимо, програма обіцяє бути цікавою та насиченою, а змагання за перемогу – захопливим! А подивитися фільми можна буде в кінотеатрах 10 українських містах (Київ, Львів, Вінниця, Житомир, Чернівці, Дніпро, Луцьк, Одеса, Полтава, Хмельницький, Чернігів)

Також Чілдрен Кінофест представив Почесного посла – людину, яка представляє кіноогляд у публічному середовищі, допомагаючи поширювати ключові ідеї ініціативи. Цьогоріч ним став відомий музикант, фронтмен  гурту The Maneken, композитор і саундпродюсер ONUKA Євген Філатов.

«Останніми роками розвиток кіно в Україні набув стрімкого зросту і, як на мене, саме зараз ми проживаємо особливий час для формування автентичного українського кіно. Нам є про що розказати, що показати світові, і закарбувати наше сьогодення в кінострічках на роки. А діти – це наше майбутнє, які вже сьогодні мають шанс проявити себе в цьому дуже складному, але неймовірно фантастичному виді мистецтва».

                                             Почесний посол Чілдрен Кінофесту Євген Філатов

У кінотеатрах і в онлайн-форматі будуть показані фільми-фіналісти Дитячого кіноконкурсу, який всьоме проходить у межах фестивалю. Фіналісти будуть оголошені вже незабаром, а призерів визначить професійне журі,

А ще нагадаємо, що цьогоріч Освітній проєкт «На Урок» став медіапартнером 10-го ювілейного Чілдрен Кінофесту, тож очікуємо на цікаві фільми разом!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter