Новини

Більше не кандидат наук: Оксен Лісовий відмовився від наукового ступеня

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий відмовився від наукового ступеня – відтепер він більше не є кандидатом наук. Про це очільник МОН особисто повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

Він нагадав, що раніше механізму добровільної відмови від науково ступеня не існувало, проте нещодавно Уряд таки затвердив його:

«На собі, власне, першим і випробовував механізм відмови. Написав відповідну заяву і від учора вже не є кандидатом наук. Триматися за формальні для себе статуси не збираюся. Набагато важливіші реальні справи та дії».

                                                Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий

Він також зазначив, що в Україні важливо сформувати нову культуру академічної доброчесності. А наступним кроком на шляху до неї має стати відповідний закон «Про академічну доброчесність», який якраз знаходиться на стадіїї доопрацювання, повідомив міністр. 

Аналогічно вчинив і голова Комітету Верховної Ради з питань науки, освіти та інновацій Сергій Бабак – у своєму Telegram-каналі він написав, що більше не є кандидатом технічних наук:

«Десь місяць тому я віддав на перевірку текст своєї докторської дисертації. І так, декілька експертиз показали, що там є часткові збіги тексту з іншими роботами. Хоча їх всі можна пояснити, формально це є порушенням».

Він також наглосив на важливості формування нової культури академічної доброчесності. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter