Новини

Любомира Мандзій про ЗНО та відкриття дитсадків: підсумки засідання Уряду

Уряд остаточно прийняв рішення про відкриття дитячих садків з 25 травня – про це повідомила т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій під час брифінгу, за підсумками засідання Кабміну.

Рішення про відкриття дитячих садків у кожній області прийматиме комісія з питань техногенно-єкологічної безпеки і надзвичайних ситуацій залежно від епідеміологічної ситуації. Якщо епідеміологічна ситуація сприятлива, то засновники закладів досшкільної освіти мають виконати вимоги головного санітарного лікаря та забезпечити дитсадкі всім необхідним. 

Також пані Мандзій зауважила, що вимоги як для державних, так і до приватних установ однакові:

  • носіння маски вихователями і працівниками;
  • вимірювання температури;
  • наявність антисептиків;
  • постійне прибирання;
  • уникнення активностей та ігор із персональними контактами.

Деталі будуть опубліковані на сайті МОЗ після того, як їх підпише головний санітарний лікар.

Окремо т.в.о. міністра освіти і науки України зупинилася на питанні ЗНО:

«Також можемо проінформувати про те, що Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні буде проведено з 25 червня по 17 липня. Відповідний графік буде оприлюднено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти та Міністерства освіти і науки до завтра».

Також вона додала, що держава піклується про учасників ЗНО, тому кожен учасник і інструктор буде забезпечений засобами індивідуального захисту, а в пунктах тестування обов'язково будуть антисептики. Адже життя та здоров'я випускників і педагогів – це найважливіше. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter