Новини

Безпека в онлайні: як захистити дітей під час карантину і не тільки

Пандемія змінила багато чого, а деякі речі вона навіть зробила виразнішими та гострішими. Як-от проблему кіберзахищеності дітей. Чи справді наші діти у безпеці?

Зараз підлітки мають дуже багато вільного часу, менше спілкуються з однолітками і фактично не відлипають від комп'ютерів та смартфонів. Так, вони переглядають навчальний контент, але чи лише його? Можливо, діти неконтрольовано дивляться безліч контенту, включаючи сцени насильства і порнографію, та частіше спілкуються з незнайомцями, наражаючи себе на небезпеку? Так, це цілком реально. Саме тому потреба у кіберзахищеності під час карантину значно зросла. 

І саме тому освітній проєкт #stop_sexтинг спільно з компанією Київстар, Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою та Міністерством цифрової трансформації створили навчальні відео для дорослих та дітей. На YouTube-каналі проєкту ви можете знайти серію відео, присвячену питанням захисту в Інтернеті. Ви дізнаєтеся, як убезпечити дитину від перегляду порнографії та регулювати її час в онлайні, та як діяти, якщо відвертий контент став об’єктом розповсюдження.

Питання онлайн-безпеки стосується не лише захисту інформації, воно невіддільне від життя людини, її психологічного здоров'я та репутації. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter