Новини

Міністерство освіти занепокоєне закриттям позашкільних закладів

МОН занепокоєне ліквідацією або призупиненням роботи закладів позашкільної освіти в територіальних громадах. Про це під час форуму «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями» заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що реформа децентралізації влади дозволила значно розширити функції органів місцевого самоврядування, але вони розпочали процеси ліквідації переданих їм у комунальну власність закладів позашкільної освіти. У деяких випадках – призупиняти їхню діяльність на невизначений термін.

«Міністерство розуміє, з якими проблемами стикаються сьогодні територіальні громади, однак, шановні директори департаментів, я прошу вас взяти під особистий контроль це питання, щоб не допустити порушень прав дітей на здобуття позашкільної освіти та зменшення показника охоплення нею».

                                     Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також очільник МОН зауважив, що наразі існує проблема забезпечення рівного доступу до позашкільної освіти для дітей із сільської місцевості, тож дуже важливо створити в кожній громаді всі умови для дозвілля у позаурочний час.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter