Новини

МОН: Дату початку прийому документів до 1 класу визначають органи місцевого самоврядування

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що дату початку прийому документів для зарахування до 1 класу ЗЗСО визначають органи місцевого самоврядування.

Зарахування дітей здійснюється відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти та наказу МОН «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні».

Зверніть увагу: зазначений Порядок не встановлює конкретної дати початку прийому документів.

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в галузі загальної середньої освіти щороку самостійно визначають дату початку прийому документів у батьків або осіб, які їх замінюють, майбутніх першокласників. Зробити це вони мають не пізніше, ніж за один місяць до завершення прийому документів, необхідних для зарахування

Наприклад, у Києві та Хмельницькому прийом документів розпочинається 2 травня 2022 року, а у Вінниці він стартував 26 квітня, тоді як у Рівному прийом розпочався ще з 1 квітня.

Актуальні терміни прийому документів варто уточнювати в конкретній школі або в органах управління освітою населених пунктів чи громад.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter