Новини

МОН надало освітянам методичні рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року

Учора, 1 квітня 2022 року, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ про затвердження Методичних рекомендацій щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року. Рекомендації було розроблено командою МОН у співпраці з керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки обласних військових адміністрацій.

У межах автономії рекомендовано закладам загальної середньої освіти:

  • самостійно визначити день завершення освітнього процесу в 2021/2022 навчальному році;
  • забезпечити виконання освітніх та навчальних програм, навчального плану через ущільнення навчального матеріалу, організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультацій із використанням технологій дистанційного навчання;
  • звернути увагу на необхідність психологічної підтримки дітей, зокрема і після завершення навчального року. 

Щодо підсумкового оцінювання, то воно може здійснюватись у разі потреби з використанням технологій дистанційного навчання. Також у МОн нагадали, що складання ДПА цього року скасовано.

Також в умовах воєнного стану особливо важливо забезпечити права учнів і дати їм можливість продовжувати здобувати освіту, зокрема в установленому порядку перевести їх на наступний рік навчання, видати свідоцтва досягнень або табелі навчальних досягнень, документи про здобуття освіти.

Свідоцтво може видати школа за місцем постійного чи тимчасового проживання (зокрема й приватні заклади освіти) у випадку, якщо дитину зараховано до нової школи. Усі діти, які навчаються зараз не у своїх школах, а також перебувають за кордоном та продовжують навчатися в дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року. Результати будуть зараховані незалежно від форми навчання (онлайн, офлайн, змішане).

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter