Новини

МОН надало роз’яснення щодо перенесення атестації педпрацівників у 2022 році

Міністерство освіти і науки України надіслало лист-роз’яснення керівникам органів управління у сфері освіти обласних та Київської міської держадміністрацій, головам атестаційних комісій щодо перенесення атестацій педагогів у 2022 році.

З огляду на загрозу життю і здоров’ю педпрацівників унаслідок збройної агресії рф та оголошення в Україні воєнного стану, МОН рекомендує перенести атестацію в разі неможливості проведення її в заплановані терміни. Таке рішення є винятком, приймати його варто з урахуванням поточної ситуації в регіонах.

Це питання врегульоване пунктами 3.2, 3.20 розділу ІІІ Типового положення про атестацію педагогічних працівників. Згідно з ними атестаційні комісії мають право ухвалювати рішення про перенесення атестації на один рік у будь-які строки та з будь-яких поважних причин. 

За такими працівниками до наступної чергової атестації зберігаються кваліфікаційні категорії (тарифні розряди) та педагогічні звання, встановлені попередньою атестацією.

Також у МОН нагадали, що успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації, а також є підставою для присвоєння педагогічному працівнику відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання. Тож немає потреби проводити процедури оцінювання досвіду педагогічної діяльності. Також не є обов’язковою особиста присутність працівника, що дозволяє зменшити рівень загрози для життя та здоров’я. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter