Новини

МОН обіцяє безпечне проведення ЗНО

Отже, згідно планів Міністерства освіти і науки України, ЗНО пройде у період з 25 червня по 17 липня. При цьому у МОН не забувають і про пробне тестування: його запланували на 15-17 червня. Але всі ми розуміємо, що зараз, в умовах епідемії коронавірусу, необхідно подбати про безпеку дітей. Тому МОН зараз працює над створенням алгоритму, який дозволить провести ЗНО безпечно – його має схватили головний санітарний лікар.

«Плануємо провести ЗНО з 25 червня до 17 липня. Перед цим, 15-17 числа, ми повинні провести пробне тестування. Щоб це було безпечно, ми працюємо над алгоритмом, який повинен схвалити державний санітарний лікар».

т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій

Дати вступу до ВНЗ було змінено, а інформацію щодо термінів і умов університети скоро розмістять на своїх сайтах. Процедура вступу не зміниться. Єдині, кого це не стосується, це вступники з тимчасово окупованих територій – вони вступатимуть за іншою процедурою. По-перше, перелік уповноважених закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та АРК Крим (м. Севастополь), було розширено до 91 університету. 

Любомира Мандзій висловилася також щодо завершення навчального року у школах і дитсадків:

«У школах навчання триватиме до кінця травня, як передбачено термінами навчального року, але ми розуміємо, що воно проходитиме тільки з використанням дистанційних технологій. Що ж до дошкільних навчальних закладів, тут немає поняття закінчення навчального року, так що вони можуть і будуть працювати влітку з урахуванням епідеміологічної ситуації».

т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter