Новини

МОН розробило професійний стандарт для директорів шкіл

Міністерство освіти і науки України розробило та пропонує до громадського обговорення проєкт професійного стандарту за професією «Керівник закладу загальної середньої освіти». Проєкт було розроблено відповідно до Оперативного плану Міністерства освіти і науки України, затвердженого наказом МОН від 27 грудня 2019 року №1640 (зі змінами, внесеними наказом МОН від 30.07.2020 №982).

Пофесійним стандартом визначено, що:

  1. Керівником ЗЗСО може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу освіту ступеня не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше трьох років.
  2. Керівник державного, комунального закладу загальної середньої освіти обирається на посаду за результатами конкурсу.
  3. Робота керівника закладу загальної середньої освіти передбачає організацію ефективної роботи колективу закладу загальної середньої освіти з метою забезпечення якості освіти; забезпечення автономії закладу загальної середньої освіти, в точу числі фінансової тощо.

Також у стандарті детально описані загальні компетентності, якими має володіти директор школи, визначено перелік трудових функцій та надано їхній детальний опис. Більш детально ознайомитися з проєктом нового проєкту професійного стандарту можна за посиланням.

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 12.09.2020 у письмовому вигляді та електронною поштою за адресами: 

  • Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135;
  • e-mail: krasnostup@mon.gov.ua, irenandro@gmail.com.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter