Новини

МОН радить школам підготуватися до дистанційки

У методичних рекомендаціях на новий навчальний рік МОН радить учителям підготуватися до можливого дистанційного навчання. 

«У зв’язку із світовим викликом щодо епідеміологічної ситуації, що має місце і в Україні, та необхідністю введення карантинних заходів задля запобігання поширенню вірусних хвороб, під час планування організаційних заходів, що забезпечують освітній процес, у тому числі і під час календарно-тематичного планування з предметів важливо врахувати можливість організації освітнього процесу в межах навчального року в умовах карантину».

Тож під час вибору навчально-методичного комплексу для вивчення предмету педагоги мають передбачити можливість використання засобів та інструментів дистанційного навчання. МОН пропонує проєднувати онлайн-заняття, заздалегідь записані відеоуроки та завдання для самостійної роботи.

Також у Міністерстві наголошують на тому, що вчителі мають продовжувати активно опановувати інформаційні технології, вдосконалювати цифрову компетентність. 

«Якщо вчитель чітко спланує роботу, визначиться як буде проводити дистанційне навчання, які цифрові сервіси буде використовувати, підготує/використовуватиме якісні навчальні матеріали та організує зворотній зв'язок з учнями, то таке навчання забезпечить необхідну якість освітніх послуг».

А для того, аби забезпечити якісне виконання освітніх програм в умовах очного та дистанційного навчання, МОН радить під час календарно-тематичного планування у навчальних програмах і календарно-тематичних планах виділити ключові теми, на яких ґрунтується подальше опрацювання програмового матеріалу. Таким чином можна ущільнювати, оптимізувати вивчення предмета, концентрувати увагу на відпрацюванні позицій, що мають забезпечити якісну самостійну роботу учнів в умовах дистанційного навчання.

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter