7 жовтня премія Global Teacher Prize Ukraine вже вдруге відзначила вчителів воєнного часу. Головна мета премії під час повномасштабної війни — розповідати історії вчителів, щоб у такий спосіб подякувати їм і відзначити важливість їхньої праці. Тож цьогоріч премія зібрала понад півтисячі історій вчителів зі всієї України.

На церемонії було відзначено вчителів, чиї історії уособлюють: дошкілля, незламність, нове покоління, новаторство, вибір серцем — викладання у шпиталях.

Вчителем-новатором став Максим Гвоздецький із Запоріжжя, який викладає фізику у Запорізькій гімназії №11. Він отримав спеціальну нагороду від War Child — освітню подорож для отримання нового досвіду та розширення власних освітніх горизонтів.

У 2023 році вперше національна премія Global Teacher Prize Ukraine відзначила педагогів дошкільних навчальних закладів в особі Вікторії Душиної з Харкова. 

Уже другий рік поспіль Global Teacher Prize Ukraine відзначає незламних учителів. Цьогоріч відзнаку отримала Лариса Фесенко із села Лісна Стінка, Куп’янського району, Харківської області.

Максим Гвоздецький, Вікторія Душина та Лариса Фесенко отримали гранти по 1 млн грн від Дитячного фонду ООН (ЮНІСЕФ) на реалізацію власних освітніх ініціатив.

За новітні підходи у викладанні з елементами лідерства та менторства було відзначено молодого вчителя Петра Сітека зі Львова. Він викладає у львівській Школі вільних та небайдужих. Він отримав грант на 1 млн грн від Finn Church Aid на реалізацію його освітньої мрії.

У категорії «Вибір серцем» відзначили Катерину Якушевську, логопеда дитячого садка №103 та шпиталю у Миколаєві. 

У церемонії нагороджння взяли участь міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, премʼєр-міністр Денис Шмигаль та перша леді Олена Зеленська. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter