Новини

НМТ-2023: Сергій Шкарлет розповів про особливості вступу до університетів

Яким буде цьогоріч Національний мультипредметний тест та чим він відрізнятиметься від вступного випробування 2022 року? Про це в етері національного телемарафону «Єдині новини» розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Усі охочі вступити у 2023 році до закладів вищої освіти мають скласти Національний мультипредметний тест. Він складатиметь з трьох блоків: два обов'язкові предмети та один на вибір вступника. Обов'язковими стали українська мова та математика, а от на вибір лишили історію України, іноземну мову (англійську, німецьку, іспанську або французьку), біологію, фізики та хімію.

Скласти тестування з усіх трьох предметів вступники мають за один день (із міркувань безпеки). 

Також очільник МОН розповів, що вступники зможуть подавати до 20 заяв, але не більше 5 заяв на місця державного та/або регіонального замовлення. 

До того ж для вступу можна буде скористатися результатами НМТ 2022 року або ЗНО 2020-2021 років. 

Особи, які бажають вступити на мистецькі та спортивні спеціальності, додатково складатимуть творче чи спортивне завдання.

Сергій Шкарлет окремо наголосив, що всі пільги та пільгові категорії будуть збережені, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій. Також вступники, які зареєстровані та перебувають на тимчасово окупованій території, зможуть проходити всі етапи вступної кампанії дистанційно. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter